Skip to main content

Al sinds december afgelopen jaar valt regelmatig alles er achter weg. TV, internet, telefoon etc.

Inmiddels al een nieuwe TV-ontvanger, Experiabox (V12) en 2 keer nieuwe glasvezelkast geplaatst. Drie keer is er een KPN monteur gekomen (welke o.a. de Expiriabox en glasvezelkast hebben vervangen) en éen keer een monteur van KPN glasvezel (afgelopen vrijdagmiddag). Van alles vervangen, getest en gerepareerd etc, Het wordt echter niets beter. het is werkelijk waar een drama. En elke keer maar weer bellen naar het 0800 nummer en weer de opmerkingen aanhoren, "heb je al dit en dat gereset”….pffffff. En je moet er eerst nog voor zorgen iemand aan de lijn te krijgen.

Ook bij het verzamelstation waar mijn glasvezel in deze buurt (blok - Ridderspoor) is aangesloten is een poort vervangen (en alles nagelopen) werd mij verteld, echter het probleem is niets minder geworden. Afgelopen vrijdagmiddag is een monteur van KPN glasvezel geweest, die weer een ander glasvezelkastje heeft geplaatst, de ander was een oud ding (week eerder door een KPN monteur geplaatst ?), hij heeft de glasvezelkabel opnieuw aangesloten (dat was niet goed). De demping was - 11, 3 en na plaatsing nieuw kastje en opnieuw aansluiten kabel -6 werd aangegeven en nu zou het probleem opgelost zijn. En wat denk je ? dezelfde avond viel de boel er weer een keer op zes uit. Fijn in deze tijd nu kinderen thuis studeren, mensen thuis werken. Afijn vrijdagavond weer gebeld. Het zou gemeld-geregistreerd worden en ik zou terug gebeld worden. Hele weekend weer regelmatig uitval. Zojuist tijdens Teams vergadering nog. Dus langzamerhand geef ik de moed op. Ik hoop dat het nu eindelijk een keer opgelost wordt. 

Eén KPN monteur melde dat mogelijk een koppeling (in de grond ?) in de loop der jaren tot deze storingen kan leiden ? Wellicht hebben ze geen zin dit uit te zoeken ?

Al jaren hebben we KPN, vanaf dat er glasvezel werd gelegd hebben we alles via de glasvezel en op kleine dingetjes na geen problemen, maar sinds december afgelopen jaar...zucht...en het wordt gewoon niet opgelost !

Hallo @HW11-68, welkom! Door de drukte, kom ik er nu pas aan toe om te reageren op jouw bericht. 

Ik begrijp heel goed dat je onbezorgd gebruik wil maken van de diensten en er op wil kunnen vertrouwen dat het werkt: heel rot dat dit nu niet zo is, zeker in deze tijden. Door vragen te stellen en je te vragen om dingen uit te testen, hopen we problemen op te lossen dan wel zaken uit te sluiten om dichterbij een oplossing te komen. Aan de hand van jouw postcode en huisnummer, heb ik kunnen nagaan dat onze technische dienst een melding in behandeling heeft en ook druk bezig is om de wegvallende verbinding definitief op te lossen. Blijkbaar is het complexer dan het zo op het eerste gezicht lijkt. Het is in ieder geval bij de juiste afdeling in behandeling; ik hoop met je mee dat het op korte termijn opgelost wordt! :fingers_crossed_tone4:

 


Dag Shyrin,

 

Afgelopen zaterdagmorgen is er weer een monteur geweest en heeft geconstateerd dat de verbinding niet goed is, maar heeft niet de oorzaak kunnen traceren. De poort is inmiddels twee keer vervangen (in het verzamelkastje aan de Ridderspoor), maar heeft niets geholpen. Volgens de monteur verbreekt de lijn meer dan 100 keer per dag…...

Hij heeft volgende acties ondernomen; de verbinding wordt ge-upgrade (inmiddels per mail ook daarvan een bevestiging ontvangen op 13-2 10:37 uur). Vrijdag 19 februari komt een monteur dit verder realiseren. Verder heeft hij contact gehad (telefonisch) met een expert (iemand uit Enschede) en hem geinformeerd over de situatie bij ons. Binnenkort zou deze expert op bezoek komen. Afgelopen dagen lijkt het probleem zich echter alleen maar te verergeren. Zondag (gisteren dus) is de lijn (modum reset dan volledig - alles valt weg en experiabox start weer op) meerdere keren weggevallen. Soms 3 keer achter elkaar binnen 15 minuten. We moeten dan de experiabox ook soms nog resteten (van de stroom afhalen) om weer internet en TV verbinding te krijgen...het lijkt erop dat de TV en computer dan geen IP adres krijgen ?  Ook vandaag weer het geval (rond 11:50 uur). Het wordt alleen maar slechter helaas. Ik hoop dat er snel actie wordt ondernomen en wellicht op korte termijn dan maar een noodpakket geinstalleerd wordt. Dit is zo niet meer werkbaar met thuiswerken en thuis-studeren. Ik hoop dat betreffende expert snel komt en niet pas over 2 weken bijvoorbeeld.

 

Met vriendelijke groet


Ik zie dat er inderdaad voor komende vrijdag een monteur ingepland staat en er een specialist ingeschakeld is: dus achter de schermen wordt er zeker actie ondernomen. Je hebt nu extra datategoed ontvangen, 100GB per mobiel nummer. Ben je ervan op de hoogte dat jij je mobiel ook kunt gebruiken als hotspot of KPN iTV kunt kijken? Geen ideale situatie maar wel een alternatief. Een noodpakket is in feite ook 100GB maar dan via een mobiele wifi router en een Digitenne ontvanger. Als na vrijdag blijkt dat een definitieve oplossing langer op zich laat wachten, kijk ik graag na of ik een nood Digitenne ontvanger voor je kan aanvragen.


Afgelopen vrijdag (19 febr.) is een monteur geweest en heeft de verbinding geupgrade. Sinds woensdag 17 februari (dus 2 dagen daarvoor al) geen uitval van internet, TV etc gehad (afkloppen….). Enkel is de wifi zwak van de Experiabox V12, zwakker dan die van de V9. Dus op de slaapkamers en op zolder slechte - geen verbinding.

Op advies van de KPN monteur één wifi versterker (gedraad aan te sluiten) besteld (op elke kamer hebben we een CAT 5 / CAT 6 aansluiting). Bedraad zou beter zijn dan super Wifi ? Werkt dat samen met wifi van de experiabox V12 ? Dekt dit dan de hele woning als ik de versterker op de verdieping plaats ? 

Ik heb altijd een Access point gebruikt (TP link met sterk signaal) maar dat werkt niet optimaal samen, de snelheid (middels speedtest) valt tegen als ze beiden aan staan (experiabox en router). Wifi versterker komt deze week binnen.

Eigenlijk zot dat nieuwkomers superwifi er vrijwel voor niets bijkrijgen en trouwe klanten volle pond moeten betalen. 

Onbekend voor ons is of het nu opgelost is ? De expert monteur zou nog een afspraak maken volgens de monteur die op zaterdag 13 februari is geweest. Is het op de achtergrond opgelost ? TOt op heden niets meer gehoord.

 

 


Shyrin heeft een klusvakantie, dus ik neem het even over. Wat ontzettend fijn om te lezen dat je al even geen last hebt van een wegvallende verbinding (ook even afkloppen)! Ik zie dat er nu nog een afspraak gepland staat voor 1 maart tussen 8.00 en 10.00 uur. Dit lijkt de afspraak met de expert te zijn.

Ik lees dat je op advies van de monteur één wifi versterker hebt aangeschaft. Begrijp ik het goed dat je gebruik maakt van de Experia Wifi? Mijn advies zou zijn om twee Experia Wifi te gebruiken in combinatie met de KPN Box 12. De KPN Box 12 heeft namelijk nog geen mesh ondersteuning. Het beste is dan ook om twee Experia Wifi aan te sluiten en het wifi signaal op de KPN Box 12 uit te zetten. De Experia Wifi ondersteunen wel mesh en kunnen zorgen voor een feilloze wifi verbinding. Je kunt er ook voor kiezen om het bij één wifi versterker te houden, maar dan heb je dus geen mesh ervaring.

Ken je onze Wifi Manager trouwens al? Dit is dé manier om het beste uit jouw wifi verbinding te halen. De Wifi Manager zal je vragen een aantal metingen op verschillende locaties uit te voeren. Hierna komt deze met een passende oplossing. Voor het beste resultaat doorloop je de Wifi Manager twee keer op locaties waar de wifi verbinding te wensen over laat, maar waar nog net wel verbinding is. Haal je na de tweede keer nog steeds onder de 20 mbit/s, dan krijg je van ons gratis Experia Wifi of een gratis wifi monteur aangeboden.


Heeft de experia-wifi mesh ondersteuning ? Of bedoel je de super-wifi (witte schotels). Ik heb nu een zwarte experia-wifi welke bedraad aangesloten moet worden. Ik hoorde van onze IT-deskundige op mijn werk ook noemen dat mesh-ondersteuning belangrijk is. Dus klopt het nu dat die zwarte expiria-wifi box, mesh ondersteuning heeft ? Daar lees ik nergens wat over en staat ook niet op de info-instructies van de expiria-wifi. Er staat enkel wat benoemd van expiria-boxen t/m 10a. De  V12 wordt niet eens benoemd, vandaar dat ik nu mijn twijfels is of dit geen “achterhaalde”techniek is en wellicht omgeruild moet worden. De Wifi-manager ken ik en met vorige expiriabox al eens gebruikt (V9). Met enkel de expiriabox V-12 heb ik op onze slaapkamer al nauwelijks verbinding. De Expiriabox v12 heeft een minder bereik dan de V9 (welke ik voorheen had). Ik lees dat ook op dit forum.

Dus nu optimaliseren met de wifi-manager heeft nog weinig zin, dan moet ik eerst meer-beter bereik hebben.

Ik heb inderdaad ergens gelezen dat de V12 binnen enkele maanden mesh ondersteuning krijgt middels een software-update.


Ter aanvulling: Kan betreffende KPN expert (op 1 maart) niet wat (de juiste) wifi versterkers meenemen en zonodig plaatsen ?


Vandaag de KPN-expert op bezoek gehad. Twee superwifi’s aangesloten en nu gelukkig eindelijk alles in orde en overal snel-prima  (wifi)bereik ! (De gewone Experia-wifi kan retour).


Terug van mijn klusvakantie en ik lees dit goede bericht: wat fijn dat alles nu naar tevredenheid werkt! Heb je de Experia wifi versterker gratis ontvangen; dan mag je deze houden, hoor. Retour sturen is dan niet nodig.


Nee, ik heb de Wifi versterker gekocht, dus zal deze morgen retour zenden.

Ook bericht ontvangen van kosten 2 superwifi's, geplaatst door KPN expert…...


Prima, dan kun je deze binnen 14 dagen retour zenden: check ook Apparatuur terugsturen:

Heb je via onze monteur of telefonisch besteld? Ga dan naar de KPN winkel. Daar storten we je geld via retourpin terug. Het staat de volgende werkdag op je rekening. Vergeet dus niet je pinpas mee te nemen! 
Via onze website kun je een afspraak maken.  

SuperWifi punten zijn, per paar, eenmalig €149,-: dit zijn materiaalkosten die voor eigen rekening zijn. Tijdens het bezoek van de monteur moet hier wel over gesproken zijn, anders had hij het waarschijnlijk bekabeld moeten aansluiten zodat het alsnog zou werken op dat moment.


Ik heb de Experia wifi (zwart vierkant kastje) retourgezonden, middels de instructies die in de verpakking zaten. Ofwel eerst CEVA logistics gebeld, het bestellingsnummer doorgegeven. Volgens de medewerker kon zo retour gezonden worden.

De superwifi punten (witte schotels) zijn bekabeld door de KPN expert aangesloten en werken prima.


Erg teleurstellend dat na zolang storing te hebben gehad (ca 3 maanden) we de superwifi punten ook nog moeten betalen.

Vandaag naast de abonnementskosten ook de superwifi punten opgenomen in de factuur.

Een nieuwe klant krijgt ze gratis !!!

De zwarte experia wifi (van € 49,--) heb ik conform procedure op de bijgesloten brief door eerst te bellen  (via CEVA logistics namens KPN) retour gezonden. Het bedrag helaas nog niet terug ontvangen .

 

Erg teleurstellend, een nieuwe klant wordt beter behandeld dat een trouwe klant.

Wellicht dan ook maar eens elders eens gaan shoppen….