Skip to main content

Sinds twee weken hebben wij thuis last van een wegvallende verbinding van het internet+IPTV. 

Op onbepaalde tijden valt uit het niets alles weg. Het lampje internet brand dan rood. Na enkele keren de stekker eruit en erin te doen (kan soms tot wel een uur duren) heb ik weer voor een tijdje verbinding. 

Ik heb afgelopen zaterdag al een nieuwe EB V10 gehaald, maar ook dat hielp niet. Afgelopen dinsdag is een monteur geweest en kon het ook niet verhelpen. De monteur gaf aan dat de lijn gemonitord wordt en dat ik bij problemen contact op moet nemen met de KS. Dit woensdag direct gedaan nadat de verbinding weer weg viel en kreeg te horen dat bij een volgende keer de technische dienst gaat kijken. Donderdag ochtend (08:15 uur) weer contact opgenomen met KS en ik kreeg te horen dat de technische dienst vandaag nog contact met mij zou opnemen. Omstreeks 14:00 uur, nadat de verbinding een aantal keer was weggevallen, wederom contact opgenomen met KS met de vraag of de TD al tijd heeft. Ik hoorde dat zij binnen 24 uur contact met mij opnemen. 

Vandaag, vrijdag 21 augustus omstreeks 15:00 uur, nadat de verbinding de avond ervoor en in de ochtend meerdere malen was weggevallen, weer contact opgenomen met de KS en verteld dat de TD nog steeds geen contact had opgenomen. Ik kreeg te horen dat er weer een bericht naar de TD wordt gestuurd. 

Tot op heden, vrijdag 21 augustus 21:30 uur, nog steeds niets gehoord en dat zal dit weekend ook wel niet meer gebeuren ook. 

Dat een storing voorkomt is nog tot daar aan toe en helaas niet te voorkomen, maar dat ik vervolgens niets hoor van de TD is uitermate teleurstellend. 

Daar mijn vrouw en ik allebei, noodgedwongen, thuiswerken en wij met twee vakantie hebbende kinderen thuis zitten, is het logischerwijs bijzonder vervelend dat het niet zo werkt als het hoort. 

Kennelijk heeft het bellen van de KS, wat in tegenstelling tot een aantal jaar geleden nu belachelijk lang duurt, geen zin. 

 Ik hoop dat ik langs deze weg sneller geholpen kan worden. 

Gr. Randy

​​​

Hoi @RanTheMan, ik kan mij voorstellend at de wegvallende verbinding erg irritant is. Je hebt hier al contact over gehad zie ik. De Netgear is er nu tussenuit. Werkt dat beter? Je wordt hier vrijdag over teruggebeld begrijp ik.


Hoi Bart_Z, 

Ja, dat is heel irritant. Ik heb hier gisteren contact over gehad met de technische dienst (eindelijk). 

De straatkast wordt nu, er kon niet worden aangegeven wanneer, gereset. 

Dan zou het weer moeten werken….

 

Wel of geen Netgear maakt geen verschil. Dus ik heb inmiddels de Netgear weer teruggeplaatst om, als het internet werkt, verbinding te hebben met de rest van mijn netwerk. 

 


Hopelijk is dat dan snel zodat je weer een goede verbinding hebt. Hoor graag van je als je verschil merkt of als er weer contact is geweest. 


Ja ik hoop het ook. 

Ik moet zeggen dat toen ik vanmorgen wakker werd de EB herstart moest worden (omstreeks 06:15 uur). Sindsdien nog niet uitgevallen. Dat is niet eerder zolang goed gegaan. 

 

Kan jij misschien nakijken of de straatkast idd vannacht gereset is? 


Nou, toch iets te vroeg gejuicht. 

Inmiddels alweer drie keer weggevallen en meerdere malen moeten resetten voor er weer verbinding is. 

 


Een belangrijk gegeven waar ik snel meer informatie uit kan krijgen: branden op de achterkant bij de DSL aansluiting beide L-lampjes (dus L1 & L2)? Of brandt er alleen een L1 lampje?


De beide lampjes branden wel.


Ik lees in een ander topic https://forum.kpn.com/internet-9/regelmatig-wegvallende-verbinding-491605

Iemand met exact dezelfde problemen. Is er al nagegaan of er mogelijk sprake is van hetzelfde defect in mijn straatkast? Ik vermoed ook dat de straatkast nog steeds niet gereset is. Is er misschien iemand die mij een update kan geven hoe mijn probleem wordt aangepakt? 


De verbinding waar u gebruik van maakt, maakt geen gebruik van een GBIC. Dit is alleen bij glasvezel. U heeft koper, en dan om precies te zijn BVVDSL. De symptomen die u ervaart hebben hoogstwaarschijnlijk te maken met een wegvallende PPP sessie. Dit probleem speelt op dit moment landelijk op en kan alleen opgelost worden door een monteur. Deze monteur dient dan in de straatkast een zogenaamde poortwissel uit te voeren. Hierna valt de verbinding niet meer weg. Dit is voor de monteur een werk van maximaal 30 minuten (uiteraard ligt het er aan hoelang de monteur in de wacht staat bij de monteursingang, meerdere monteurs in het land :p).

@Bart_Z, heb jij de mogelijkheid om voor @RanTheMan een monteur in te plannen met de toelichting in de bon dat er zeer waarschijnlijk een poortwissel uitgevoerd dient te worden? Dit is namelijk de enige oplossing hiervoor. Een reset of modemswap gaat hier totaal niet bij helpen.


@jordy.vanderbolt bedankt voor je reactie. 

Kan jij er alsjeblieft voor zorgen dat die monteur snel wordt geregeld. Ik ben afgelopen maandag door de technische dienst ingelicht dat de straatkast gereset moet worden, maar als ik jouw zo begrijp heeft dat helemaal geen zin en zit ik voor Jan L*l te wachten. Ook kon de technische dienst niet aangeven wanneer de kast wordt gereset. 

 


@jordy.vanderbolt bedankt voor je reactie. 

Kan jij er alsjeblieft voor zorgen dat die monteur snel wordt geregeld. Ik ben afgelopen maandag door de technische dienst ingelicht dat de straatkast gereset moet worden, maar als ik jouw zo begrijp heeft dat helemaal geen zin en zit ik voor Jan L*l te wachten. Ook kon de technische dienst niet aangeven wanneer de kast wordt gereset. 

 

Ik zelf kan geen monteur inplannen aangezien ik zelf een monteur ben. Ik ben op het forum aanwezig om technische kennis te delen en zo mijn collega's van het forum team te ondersteunen. Echter laten de autorisaties niet toe om sommige gegevens in te zien op het forum. Hierom zal dan ook een forum moderator een monteur in moeten plannen. Ik had graag een monteur ingepland, maar helaas zit dat buiten mijn macht. Sorry!


Ik kan het op dit moment ook niet. Dit omdat er al een ticket open staat. Ik heb wel de toelichting van @jordy.vanderbolt daar aan toegevoegd. Dus hopelijk snel opgepakt en opgelost. 


@jordy.vanderbolt en Bart_Z in ieder geval allebei bedankt voor de reacties en dan ga ik waarschijnlijk morgen horen van de technische dienst, want die bellen mij morgen terug, dat de straatkast wel is gereset maar niet heeft geholpen, of dat ie nog gereset moet worden. 

Nog een vraag. Ik las iets over het gebruik van de DVS1200. Die heb ik ook. Kunnen die ervoor zorgen dat het Internet lampje ook op rood gaat?


@jordy.vanderbolt en Bart_Z in ieder geval allebei bedankt voor de reacties en dan ga ik waarschijnlijk morgen horen van de technische dienst, want die bellen mij morgen terug, dat de straatkast wel is gereset maar niet heeft geholpen, of dat ie nog gereset moet worden. 

Nog een vraag. Ik las iets over het gebruik van de DVS1200. Die heb ik ook. Kunnen die ervoor zorgen dat het Internet lampje ook op rood gaat?

Dat gebeurd wel eens in zeer zeer uitzonderlijke gevallen. Maar het probleem heeft totaal niks te maken met de DVS. Als dat zo was, dan zou dit al vanaf begin af aan hebben gestoord.

Het probleem is een gevolg van een landelijk probleem, maar gelukkig is er een oplossing voor, minder gelukkig is dat het via een monteur moet gebeuren.


Oke, duidelijk. Nogmaals bedankt jordy.vanderbolt.


Laat je het weten als er contact is geweest?


@Bart_Z Ik heb zojuist contact gehad met jouw collega van KPN Services (dacht ik). 

Hij gaf aan dat er eerder deze week een reset is geweest van de straatkast en dat dit niet het gewenste effect heeft gehad. 

En vannacht om 05:00 uur is er nog iets gedaan en sindsdien is mijn verbinding stabiel. 

Ik ben eigenlijk vergeten te vragen wat er vannacht precies gedaan is. Kan jij dat achterhalen?

Bedankt alvast!


Alles wat ik kan zien is dat een specialist jouw lijn een tijd lang gemonitord heeft. Wat hij precies gedaan heeft, is onduidelijk. Ik vermoed een reset op netwerkbasis (de stekker aan onze kant er zeg maar even uit en weer in ) maar zeker weten doe ik dat niet. Laten we hopen dat het de oplossing is voor jouw probleem.


Bedankt voor je bericht. Voorlopig doet alles het weer. Al had ik gisteren wel dat de TV even haperde en geen uitzending terug kon kijken. Maar misschien was dat eenmalig. 

Ik houd het in de gaten.