Skip to main content

De WiFi doet het erg slecht en is erg langzaam, we hebben al een aantal keer een paar dingen geprobeerd om de WiFi beter te laten werken (helaas werkte de WiFimanager niet) we hebben dingen geprobeerd die geadviseerd stonden op de kpn site. Dit heeft niet geholpen, zouden jullie mij verder kunnen helpen zodat wij kunnen genieten van deze WiFi? 

Wil je een paar screenshots plaatsen van de snelheden die je bekabeld en via wifi haalt? https://www.kpn.com/internet/speedtest.htm Welk modem heb je? en waar staat het modem?


1ste foto: beneden verdieping 

2de foto: 1ste verdieping

3de foto: 2de verdieping


1ste foto: beneden verdieping 

2de foto: 1ste verdieping

3de foto: 2de verdieping

 


Heb je de wifimanager al gedaan? https://www.kpn.com/internet/wifi/manager.htm#/login die zou het weer moeten doen.


Hoi @Bee31, welkom op het forum! Dat is inderdaad nogal een verschil tussen beneden en op de verdieping. Voor een goede wifi is het belangrijk dat de Experia Box op een centrale plek staat. Kijk dan ook, om te beginnen, of je die eventueel kunt verplaatsen. Ik zie hier dat je een glasvezelverbinding hebt. Dat is in dit geval ideaal omdat het dan niet uitmaakt als er een grotere afstand zit tussen je glasvezelpunt en je Experia Box. Probeer verder toch nog een keer de Wifi Manager om te kijken of de instellingen geoptimaliseerd kunnen worden.

Daarnaast kan het ook zijn, als je huis wat groter is/meer verdiepingen heeft, of als er veel andere netwerken in de buurt zijn, dat je aanvullende access points nodig hebt. We hebben daar in onze webshop opties voor (Experia Wifi & Superwifi). Deze apparaten zijn gemaakt om goed samen te werken met onze apparatuur. Je kunt er ook voor kiezen om elders een access point aan te schaffen. Let er dan wel op dat het echt een access point is, en geen router. 

 

Als je de plaatsing van je huidige apparten geoptimaliseerd hebt, en de wifi is nog slecht, probeer dan de Wifi Manager, die zou het inderdaad weer moeten doen.Â