Skip to main content

Hallo kpn,

 

ik heb nu al zeker 8 jaar de zelfde WiFi router en deed het voorheen prima. Maar tegenwoordig doet hij het een jaar heel slecht! Verbindingen vallen weg, Traag internet etc. Nu is de nieuwe box 12 uit. Is er een mogelijkheid dat onze oude vervangen kan worden voor de nieuwe box 12?

Hallo @Ricardo Mooij, welkom! Balen dat je problemen met jouw wifi verbinding ervaart. We snappen dat een goede wifiverbinding belangrijk is, helemaal in deze tijd. Je ervaart problemen en wilt daarom graag een nieuw modem. Het omruilen van jouw huidige Experia Box voor de nieuwe KPN Box 12 behoort helaas niet tot de mogelijkheden. KPN is een groot voorstander van duurzaamheid. We ruilen daarom apparatuur alleen om wanneer er sprake is van een defect, of wanneer bepaalde belangrijke diensten niet (meer) mogelijk zijn zonder een omruil. Wifi problemen zijn geen reden om een modem om te ruilen.

Ik wil je aanraden om onze Wifi Manager eens te proberen. Dit is namelijk dé manier om het beste uit jouw wifi verbinding te halen. De Wifi Manager zal je vragen een aantal metingen op verschillende locaties uit te voeren. Hierna komt deze met een passende oplossing. Voor het beste resultaat doorloop je de Wifi Manager twee keer. Haal je na de tweede keer nog steeds onder de 20 Mbps, dan krijg je van ons gratis Experia Wifi of een gratis wifi monteur aangeboden.