Skip to main content

Ik heb laatst een verbazend stukje op de radio gehoord over router wurging .

Dit zou worden gedaan om je een duurder pakket te verkopen .

in het begin was alles bij ons supper en toen zo maar kon de tv ontvanger onze modem niet meer vinden via een super wifi ontvanger van de kpn de wifi ontvangen wordt soms oranje en is dan onze modem kwijt.

anderhalfjaar perfect gewerkt en nu is het drama

alles overnieuw starten etc soms bijna elke avond alles weer resetten.

ben er behoorlijk klaar mee denk over een andere provider.

kpn werkt met wisselende ip adressen misschien is dat het probleem maar zo geweldig als het was zo vervelend is het nu .

 

Admin: Afgesplitst en eigen topic aangemaakt

@Sigp226S het kan allemaal nog steeds perfect zijn. Het toverwoord is bekabelen!! Blijf weg van al die draadloze dingen. Ga voor kwaliteit!!


Het hele verhaal lijkt me een broodje aap. Ook nog nooit een ander ip adres van kpn gekregen.

Als het aantoonbaar niet goed werkt, best gewoon bellen met de helpdesk. Er is bij mijn weten altijd een reden.


@Sigp226S het kan allemaal nog steeds perfect zijn. Het toverwoord is bekabelen!!

Niet alles kan bekabeld, bv (smart)phones en tablets. Ben het wel eens dat bekabeld het beste is


Welkom op het forum @Sigp226S. De snelheid knijpen met dat doel is een broodje aap verhaal, dat is onzin. Dat jouw Wifi verbinding langzamer is geworden is iets anders, dus daar kunnen we naar kijken.

  • Je zei dat je alles al eens opnieuw opgestart hebt, wat heb je nog meer gedaan? Heb je het bijvoorbeeld al eens bekabeld getest met een speedtest? 
  • Welk model modem heb je van ons? heb je ook Wifi versterkers in gebruik?
  • Heb je de Wifi Manager op onze site al eens gedaan? 

We denken graag met je mee, daarvoor hebben we wat meer informatie nodig zoals je ziet.


Hi @Sigp226S Even ter aanvulling van de andere reageerders. Ik zou de snelheid knijpen geen broodje aap verhaal willen noemen. Komt misschien wel ergens op de wereld voor.

KPN heeft meer dan 3.000.000 aansluitingen en echt niet de organisatie dat ze hier organiek toe in staat zijn.

Wel is een probleem dat een aansluiting door de lucht altijd aan meer aan verstoring van de verbinding onderhevig is dan direct via een Lan kabel (in het geval KPN UTP). Die verstoring door de lucht heb je ook niet zelf in de hand. Kan vandaag er zijn en morgen niet en overmorgen weer wel.  

Je praat over de TV en ook daar is eigenlijk de enige goede oplossing via UTP kabel of bij Ziggo Coax kabel. Ziggo (het enige alternatief want de anderen leveren gewoon KPN infrastructuur) kan je wel 2 mediaboxen via wifi verbinden. Maar waarschijnlijk ook niet altijd gelukkig want er wordt dan direct gesproken over weer die ondingen over de stroomkabel. (Powerline).  


Het knijpen van snelheid is deels waar. Afgelopen weekend bezig geweest voor iemand met het probleem van een TV box via wifi aansluiten. Hiervoor een repeater ingezet waarna het uiteraard niet werkte. Traag en haperend beeld. Na overleg met de helpdesk was het antwoord dat je een Kpn punt moet kopen. Op deze manier wordt door Kpn extra omzet gegenereerd!

Hoe los je dit op?
Koop twee goedkope repeaters. Dan ben je nog altijd veel goedkoper dan het Kpn punt. Zet één repeater als accesspoint "bekabeld” aan het modem. Gebruik voor dit WiFi netwerk een andere naam. Gebruik nu de andere repeater op het nieuwe netwerk om de TV box bekabeld aan te sluiten. Voila prima beeld en geen haperen. Probleem opgelost dus.

En de oorzaak dan?
Kpn houdt zich niet aan het standaard WiFi protocol om meer te kunnen verkopen. Klant afhankelijkheid creëren heet zo iets.
 


Wat een complottheorieën toch weer allemaal in dit topic. Onzin allemaal.  


Het knijpen van snelheid is deels waar.

Nee, er is uiteraard geen sprake van het knijpen van de snelheid. Dat is immers in niemands belang, ook niet in het belang van KPN.

 

En de oorzaak dan?
Kpn houdt zich niet aan het standaard WiFi protocol om meer te kunnen verkopen. Klant afhankelijkheid creëren heet zo iets.

Onzin, de oorzaak is IGMP multicasting en als je dan wifi accesspoints gebruikt die geen multicast to unicast ondersteunen dan zal je zien dat de wifi volledig plat gaat zodra er een TV ontvanger en daarnaast meerdere andere apparaten op die wifi aangesloten worden. De IGMP multicast TV stream wordt dan immers naar alle op de wifi aangesloten apparaten verzonden en dat is echt veel te zwaar voor wifi accesspoints. Daarbij komt ook nog eens dat al die apparaten telkens moeten reageren dat ze de een blokje data van die stream ontvangen hebben zodat het volgende blokje verzonden gaat worden. Als dat niet tijdig gebeurt (en daar kan je vergif op innemen) zal dat leiden tot haperend beeld.


Even kijken wat winstgevender is. Als we 100 mensen "saboteren" koopt misschien wel 50% een wifi versterker bij KPN zelf, prijs van €49,50 met wifi 6 zal niet heel veel winstmarge op zitten. (Werkelijk waar geen idee) Dus misschien verdient KPN dan €50*20 = €1000 euro.

Ook stapt misschien 10% over naar een concurrent, laten we het minimale abonnement nemen van 50mb met 1 tv is 54 euro. Dat kost KPN €10*54*12 = €6480 euro per jaar.

 

Ja, ik kan geen beter idee bedenken voor een provider om de klant te saboteren om aan zijn winst te komen /s


Even kijken wat winstgevender is. Als we 100 mensen "saboteren" koopt misschien wel 50% een wifi versterker bij KPN zelf, prijs van €49,50 met wifi 6 zal niet heel veel winstmarge op zitten.

De kans dat KPN dit soort genoemden praktijken zal uitvoeren is waarschijnlijk nihil.  

Erger vind ik dat KPN nogal vaak voor vernieuwingen lijkt te gaan, die later niet optimaal functioneren zoals wat later op de markt komende apparatuur. 

Dit is duidelijk merkbaar met de super wifi apparatuur van KPN, die bij de introductie werd aangeprezen als de probleemoplosser voor alle problemen die er nog met KPN voor thuisgebruikers waren.