Skip to main content

Mijn opname stopt na 17min. Als het live programma nog loopt en ik wil het via opname bekijken stopt hij na 17min en springt terug naar menu. Opnieuw beginnen en spoelen gaat ook niet verder dan dit punt. Ik kan het hele programma pas bekijken na dat de gehele opname klaar is. 

Ik heb de ontvanger al terug gezet in fabrieks instelling en de software opnieuw geïnstalleerd maar dit heeft niet geholpen.

 

*Admin: titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid

Vanavond weer geprobeerd nu na 1:07h stopt de opname en springt naar het menu met kort de melding "opname wordt op gehaald". Ook op de ander ontvanger het zelfde probleem. Er wordt ook niet aangegeven waar ik gebleven ben met kijken.


Hoi @Michiel1, dat is wel een gek probleem. Ook omdat het op beide tv-ontvangers speelt. Bij wat voor programma’s merk je dit, is dit bij een specifieke zender en programma, of kan het met alles gebeuren? En zijn beide ontvangers ook op dezelfde manier verbonden met de Experia Box (draadloze verbindingsset of kabel)?

Dat gaat dus om een opname, hoe heb je die opname precies ingepland, was dat via de iTV Online app of via de tv-ontvanger? Ik zag dat je eerdere topics hebt gehad waarin de verschillende opties wel genoemd zijn, maar hoe je het nu gebruikt weet ik niet.


Het blijft een vreemd probleem en is erg lastig want we kijken eigenlijk altijd later om de reclame door te spoelen. Beide ITV ontvangers zijn bedraad aangesloten rechtstreeks op de experiabox. De opnames zijn via de ITV ontvanger ingesteld. Vanavond weer uit geprobeerd bij NPO 'de grote kleine treinen competitie' weer het probleem na een minuut of 5, op de voortgangsbalk is ook niet te zien tot waar ik de vorige keer ben gebleven. Ook valt het mij op dat het afspelen niet 5 min later begint maar 5 min eerder. Dit gebeurde dus ook gisteren bij 'Bureau Hofstad' RTL4. NPO 3 steren camping vandaag speelt op ongeveer dezelfde opnamen tijd. De opname speelde keurig af zo als het hoort. 
 


Welke zender of welk programma het is maakt weinig verschil dus, het kan met alles gebeuren. Merk je dit dan alleen als je het programma terugkijkt terwijl het nog bezig is, of ook als je de opname later gaat bekijken?

Als je tijdens het kijken terwijl het programma nog live is zou het mogelijk ook kunnen dat je met het doorspoelen van de reclames weer 'bij’ bent.


Het probleem is alleen als het live programma nog bezig is. Wat ik ook al schreef, dat je niet kan zien hoever je hebt gekeken op de voortgangsbalk en als je weer wil beginnen er geen 5 min vooruit is.(of hoe dat ook heet) Het is niet zo dat ik al bij ben met kijken.
 Als het programma live klaar is plus de extra opnametijd dus de lopende opname is klaar dan kan ik gewoon de opname kijken. Ook is het natuurlijk vreemd dat voor hij terug springt naar het menu kort de melding komt opname wordt opgehaald.
Vanavond bij dit zenders na gepauzeerd te hebben in de voortgangsbalk tekst 501 min. verwijdert van live dan het scherm. Hierna het scherm verbinding verbroken daarna start de ontvanger spontaan opnieuw op. Soms komt ook het scherm met de tekst:  "er is een probleem met server in netwerk". Ik heb een aantal zenders geprobeerd en dit gebeurt onder anderen bij RTL-Z bij , RTL8, en RTL7. Als jullie kijken kun je zien dat mijn ontvangers regelmatig opnieuw zijn opgestart. Inmiddels het modem ook maar een reset gegeven heeft niet geholpen.

 


Dat laatst heb ik ook.
Als ik een programma pauzeer dat nog bezig is en wil na een minuut of 2 verder kijken dan krijg ik te zien dat ik +570 minuten ben verwijderd van live TV, daarna krijg ik de stb-nmc-400 melding en dan start de ontvanger opnieuw op (tenzij ik snel zap naar een ander programma)

Dit speelt overigens alleen bij RTL zenders (4,5,7 en 8) 


Hoe lang merk je die +500 minuten melding @Michiel1? In je eerdere berichten noemde je die nog niet en @Dennis-L noemt ze nu ook bij de RTL zenders. Bij de RTL zenders speelt sinds gisteren (de 18e) een probleem waarbij het terugkijken van opnames en het pauzeren van live tv niet goed gaat. De specialisten zijn daarmee bezig en dat kan die melding verklaren.

Maar dat lijkt niet alles te zijn wat hier speelt, aangezien jij het ook bij programma's op de NPO had @Michiel1. Krijg je daarbij nu ook de lange tijd te zien en deze foutmelding, of gaat het daar nog zoals je eerder noemde?


Laatste dagen geen problemen meer. Misschien heeft het geholpen dat ik het modem een reset heb gegeven. Laten we hopen dat het weg blijft.


Ik hoop het ook @Michiel1! Hou het in de gaten en als het terugkomt kunnen we samen verder kijken naar de situatie. En als het niet terugkomt kan je lekker blijven kijken natuurlijk :slight_smile: