Skip to main content

Wij hebben deze week de KPN TV+ box geïnstalleerd en hebben er iedere dag problemen mee. Alles is zoals de gebruiksaanwijzing zegt geïnstalleerd. Het kastje start zomaar uit het niets opnieuw op, geeft aan dat opgenomen programma’s verwijderd zijn (wat gelukkig niet zo blijkt te zijn), heeft geen geluid, steeds de foutmelding: Helaas is er momenteel een probleem we doen ons best om het op te lossen, in de slaapkamer continu haperingen. Voorheen nergens last van gehad, waar komt dit door?

Kabels hebben we al opnieuw erin gestoken, ontvanger en modem opnieuw opgestart.. hopeloos!

Hopelijk heeft iemand een gouden tip!

Hi @MichelleVreu! Welkom op het forum. Vervelend dat het met de nieuwe TV+ box niet soepel loopt. Wil je eens kijken naar onze bekende bevindingen? Daar staan de issues waar we van op de hoogte zijn. Waar dus aan gewerkt wordt. 

Verder geef je aan dat de ontvanger in de slaapkamer veel problemen geeft. Bedoel je daarmee dat daar eerder een ander type ontvanger stond die het op dezelfde verbinding wel goed deed? Of dat de TV+ ontvanger ergens anders in huis wel goed werkt maar in de slaapkamer niet?


Als je je nog kunt bedenken zou ik adviseren ga terug naar je oude kastjes. Want tv+ zit zo vol problemen dat ik nog geen enkele dag ben doorgekomen zonder problemen met tv+ en het kastje !!!


Inderdaad niet doen.

Wacht tot dit product doorontwikkeld is.

Huidige situatie dus dr oude werkt perfect.

Deze dienst heeft alleen maar issues.