Skip to main content

Ik heb de nieuwe TV-decoder aangesloten en nu valt hij vanaf het begin al iedere keer uit. Ik had dit al vanaf het moment dat ik de decoder wilde registreren dat hij nog op het scherm stond om het abonneenummer en pin in te voeren dat het beeld iedere keer zwart werd. 

Soms duurt het 10-15 minuten en soms twee keer per minuut. Krijg geen melding in beeld en de decoder start niet opnieuw op of zo, maar het beeld wordt een seconde zwart, geluid valt weg, en daarna komt beeld en geluid weer terug.

De decoder staat in de slaapkamer en is bedraad middels een switch aangesloten op de Experia, net zoals de vorige Arris TV-decoder, die nooit een enkele hapering heeft laten zien in alle jaren dat hij was aangesloten.

Ik dacht het internet even te testen via
https://www.kpn.com/service/internet/snelheid-verbeteren/servicetool-kwaliteitstest-internetverbinding.htm
maar die link lijkt niet meer te werken. Experia is inmiddels handmatig gereset, want ook 
https://www.kpn.com/service/internet/wifi-en-modems/servicetool-herstellen-fabrieksinstellingen-experiabox-modem.htm
werkte niet meer….

Update: Het probleem bleek veroorzaakt te worden door de HDMI-kabel. Na het vervangen van de kabel deed het probleem zich tot op heden niet meer voor. Kennelijk zat er een breuk in de kabel o.i.d.


Hoi @jlthkoch. Wat goed dat je zelf al de oorzaak hebt gevonden en het probleem al is verholpen. Als je in de toekomst onze hulp wel nodig hebt, dan horen we dat graag van je!


Reageer