Skip to main content

Goedemorgen,

Sinds enkele weken staat het beeld en geluid van de tv regelmatig stil. Na contact met KPN dacht men dat het aan de modem lag (we hadden nl nog een modem vanuit Telfort). Inmiddels een nieuwe modem, maar de problemen zijn er nog steeds. Al meerdere malen gereset, stekkers verwisseld, hdmi kabel vervangen. Alles zonder gewenst resultaat. 

We hebben overigens geen problemen met het internet, Netflix via tv o.i.d. Zou het ook aan het tv kastje kunnen liggen, die is inmiddels 5 jaar oud en ook van telfort...?

 

Welk kastje (STB) van Telfort heb je in huis?

De oudere Motorola’s zijn wel aan vervanging toe en dit kun je zelf regelen via Mijn KPN.

 

Je gebruikt geen “draadloze” adapters van Telfort, die kunnen nu door al die ledlampen en kerst verlichting ook problemen geven.


@Doornekamp33 geeft de juiste info @Kiky12, mocht je inderdaad een Motorola hebben, via deze onderstaande link kun je de Motorola omruilen voor een nieuwere versie TV ontvanger: Apparatuur omruilen. Dit kun je doen als je op je eigen thuisnetwerk zit, dan controleert het systeem je aangesloten apparatuur. Zorg ervoor dat de tv-ontvangers dan nog zijn aangesloten zodat het systeem ze herkent en een omruilverzoek in gang kan zetten, anders werkt deze tool niet.


Bedankt voor de reacties. We hebben inderdaad wel draadloze adapters van Telfort, maar ook als er geen kerstverlichting o.i.d. aanstaat is het er nog steeds. Het lijkt mij dat het dan ergens anders aan ligt toch? Soms hebben we er een dag ook geen last van, heel bijzonder. Het kastje is overigens van Arcadyan.


Draadloze verbindingssets is eigenlijk waardeloos, is het niet mogelijk om een UTP kabel te trekken? Dan ben je van die haperingen af. 😉


Hoi @Kiky12, welkom op het forum. Dennis en Doornekamp hebben je al op weg geholpen zo te zien. Is het daarna beter geworden? 

Als het daarna niet beter is geworden, zou je dan ook kunnen kijken of de lampjes op de Experia Box veranderen op het moment dat de verbinding hapert? Blijft dat wel hetzelfde of veranderd daar ook iets?