Skip to main content

heeft iemand ervaring met de draadloze tv ontvangers van kpn

de monteur die vanmorgen ons internet aan heeft gesloten zegt dat het slecht werkt

veel storing en wegvallend beeld

wie heeft daar ervaring mee?

Welke draadloze tv-ontvangers bedoel je? Ik ken er gen van KPN. Bedoel je wellicht de Draadloze VerbindingsSet (DVS), die je op het stopcontact aansluit? Die zijn niet écht draadloos maar maken gebruik van de netspanningsleidingen in je huis. De werking is daarmee sterk afhankelijk van de kwaliteit van die leidingen, maar ook van hoe ze aangesloten zijn.


hallo Henk

 

waar moeten we aan denken als we die gaan aansluiten om zo min mogelijk klachten te hebben?

 

gr

jos


Dat kun je 't beste hier lezen. Aan de netspanningsleidingen kun je niet zoveel doen, maar denk er wel om dat je op het stopcontact boven/onder/naast die van de DVS niets aansluit en dat je de DVS ook niet aansluit op een verdeelstekker of -doos. Je mag wel een verdeeldoos aansluiten op het stopcontact van de DVS zelf. Vermijd bovendien het gebruik van dimmers. 


wij hebben glasvezel en een standaard /hussel TV/internet pakket en willen op de slaapkamer een 2de TV aansluiten. Wij denken aan een draadloze verbinding. Wat kost dat en werkt het goed?

 

 


Werkt goed in de overgrote meerderheid der gevallen maar heel soms is het een drama.

 

Dus online bestellen en proberen zodat je het in het geval van niet goed werken retour kunt sturen.

 

Kosten van een setje varieert per type maar €60 euro is een goed uitgangspunt.

 

Zoek eens op Devolo.


Heb ik dan geen extra kastje nodig?


Je hebt sowieso een extra tv ontvanger nodig. Het draadloze verbindingsets kan een vervanging zijn voor een kabel. Je kunt natuurlijk ook streamen vis een chromecast.  Dan heb dat allemaal niet nodig.


Hier thuis hebben we maar één TV-ontvanger in de woonkamer. Op de andere TV’s die we slechts af en toe gebruiken, hebben we een Chromecast aangesloten. Dat werkt prima met de ITV-app op je telefoon of tablet. Het is iets minder simpel dan met een ‘echte’ TV-ontvanger, maar met een Chromecast heb je ook andere mogelijkheden zoals heel veel streaming diensten of muziek en video’s afspelen van je lokale NAS via VLC player. Daarbij is het een eenmalige aanschaf en de verbinding gaat via WiFi.