Skip to main content

Wat is beter: Een oude coax kabel - Moka of een draadloze verbindingsset voor internet TV? 

Niets van dat alles!!!! Trek goede utp kabels om problemen voor te zijn. De rest is houtje touwtje oplossing. Tenzij u zegt af en toe geen beeld of geen wifi is geen probleem dan kan het natuurlijk allebei.


beter met draad. Draadloos loop via het stroomnet wat veel storing geeft nu helemaal met die kerstverlichting en let lampen 😉


Toelichting op de door mij gestelde vraag.

Het trekken van een goede UTP-kabel is (vrijwel) onmogelijk omdat nu pas duidelijk is dat de coax-kabel bij de bouw van het huis (zo'n 35 jaar geleden) gewoon in de spouwmuur gegooid is. Kortom, de keuze is 1) MoCA netwerk adapters op de bestaande coax-kabel of 2) een KPN draadloze verbindingsset 1200. Graag advies omtrent genoemde keuzemogelijkheden.

PS. Met veel hak- en boorwerk kan er uiteraard wel een nieuwe UTP-kabel getrokken worden.  

  


Een coaxkabel van 35 jaar oud moet je ook niet meer willen gebruiken.

 


Dan zal je toch moeten hakken en breken. Zoals @JanD terecht opmerkt moet je een oude coax nog willen gebruiken en met de 1200 is het maar net of je elektriciteitsnetwerk er nog voor geschikt is. Kwestie van een setje bestellen en proberen. Terugsturen kan altijd binnen 14 dagen. Maar zoals je merkt zijn we hier over allebei niet enthousiast.


Als je de kosten uiteindelijk op gaat tellen is het in de normale tijd meestal makkelijker een profesional te bellen of die er geen UTP er bij kan trekken. 

De coax zou ik laten liggen, want als KPN je niet bevalt moet je toch weer terug kunnen naar een coax aansluiter. 

Op Internet staan diverse bedrijven die dit doen als je intijpt in een zoekmachine “Kabel trekken in je woning” dan kan je er missschien morgen een bellen.

Staat je woning echter helemaal alleen in de polder, dan is er niets tegen een Stroomdraadadapter  Powerline in het internationale jargon (of draadloze adapter zoals KPN ze noemt). 


Adapters geplaatst en werken uitstekend. Mocht dit veranderen dan wordt er alsnog een UTP getrokken.