Skip to main content

De verbindingsset werkt niet meer. Blijf een foutcode krijgen en kan geen tv meer kijken. Heb alle aangedragen oplossingen (resetten e.d) al geprobeerd maar het lampje blijft rood. Kan ik een nieuwe set ontvangen? 

Die zal u dan moeten kopen want ze zijn uw eigendom.  Het kan zijn dat uw electriciteitsnetwerk niet meer geschikt is en dat ze het daarom niet doen. Een kabel trekken is de beste oplossing. 


Zit er geen garantie op de verbindingsset? 


Hallo @Wen2910 ,

KPN biedt gedurende twee jaren garantie op deze apparaten. Als ze buiten garantie zijn, kunnen zij ze helaas niet kosteloos vervangen. Ben jij tot de conclusie gekomen dat ze écht stuk zijn? Meestal is een andere plaatsing of reset van dit soort apparaten een prima oplossing. Het komt ook vaak voor dat een ander elektrisch apparaat voor de verstoring zorgt. 
Ik durf dus niet stellig te beweren dat die huidige set stuk is. Misschien is daar nog iets aan te veranderen waardoor het weer gaat werken. 
Hier is trouwens een link naar hoe je je DVS zo optimaal mogelijk laat functioneren: https://www.kpn.com/televisie/installeren/draadloze-verbindingsset.htm

Lukt het allemaal niet? Loop dan naar de KPN-winkel. En neem je aankoopbewijs en ID-bewijs mee.