Skip to main content

Graag het extra Duitse pakket de zender mdr ipv  bv one wijzigen 

 

Hallo @Henkmeeuw 

MDR is een regionale zender. KPN geeft alleen NDR en WDR door, aangezien die regio's natuurlijk aan Nederland grenzen.  Ik acht de kans niet heel groot dat MDR erbij komt in het Duitse pakket. Maar je weet het natuurlijk nooit. Jaarlijks wijzigt KPN in de zomer het zenderpakket.  

Je hebt overigens diverse alternatieven om MDR HD gratis te ontvangen. Woon je vlakbij de grens?, dan kun je zender gratis uit de lucht pakken via een DVB-T2 ontvanger. Daarnaast is de zender gratis via de schotel te ontvangen samen met nog zo'n 100 andere Duitse zenders.  


Hallo,

Wij zijn ook fan van duitse muziek en zouden derhalve ook graag de zender MDR aan het duitse pakket toegevoegd krijgen. Wij mogen op ons dak (flatgebouw) geen antenne plaatsen, anders hadden wij dat allang gedaan.

U ontneemt veel mensen, vooral in de grensstreek, een hoop kijk-en muziekplezier.

Met vriendelijke groet,

 

Groetjes Corrie en Lei


@Charrelli Volgens een overeenkomst tussen de Nederlandse providers en de Duitse publieke omroepen mogen alleen zenders van ARD (tv), ZDF (tv), DLF (radio), WDR (tv en radio) en NDR (tv en radio) in ons land worden doorgegeven.

Piet.


Regionale zenders die niet aan de Nederlandse grens liggen zijn niet beschikbaar voor Nederlandse providers. Kpn heeft alle zenders die doorgeven mogen worden. 

MDR betaalt geen rechten voor uitzending buiten hun gebied. Dus ook niet voor/ in Nederland. Ergo: ook geen doorgifte door Nederlandse providers. 

"U ontneemt veel mensen, vooral in de grensstreek, een hoop kijk-en muziekplezier."

Als je tot een kilometer of 15 van de grens woont kan je het proberen via DVB-T2 HEVC. De meeste tv's beschikken hierover. Dan is alleen nog een actieve antenne met power inserter nodig.

Via de ARD app (alleen Android-TV) kun je alleen de nieuws uitzendingen kijken. De rest heeft geo block. 

 

https://www.vpngids.nl/unblock/streaming/duitse-tv-kijken-in-nederland/