Skip to main content

Hier hetzelfde effect op een 4K ontvanger, Ziggo NEXT kastje werkt op dezelfde kabel perfect en de 4K ontvanger van KPN (degene met 64% minder plastic) die blijft maar knipperen.

*Admin: reactie afgesplitst, eigen topic aangemaakt.

Wat versta je nu onder knipperen?

Is die TV ontvanger op een switch aangesloten?

Zo ja, van welk merk en type is die switch?


TV gaat helemaal op zwart, hij lijkt de hele tijd te zoeken naar de juiste instellingen om overeenstemming te bereiken over het gekozen HDMI signaal. 
 

Heb hem al fixed op 4K gezet maar nog steeds blijft het knipperen. Ik heb een dunne kabel besteld voor door de kabelgoten. Met de originele KPN kabel is het wel stabiel maar die is zo dik. 
 

Heb je tips voor een HDMI switch want die voorzie ik wel naar de toekomst?


Heb je tips voor een HDMI switch want die voorzie ik wel naar de toekomst?

Nooit een hdmi switch gebruiken, dat is vaak killing voor de HDCP 2.2 handshake en dan heb je dus zwart beeld.


Dag @Wopper. Van harte welkom hier. Irritant dat je beeld steeds zwart wordt. Dat is niet de bedoeling. Ik zie dat @wjb al een aantal terechte vragen stelt. Nu geef je bovenstaand aan dat het met de originele kabel wel stabiel is. Daarmee doel je op de bijgeleverde kabel, vermoed ik. Als dat wel goed werkt, dan ligt het dus aan de kabel die je nu gebruikt. Wat voor kabel is dit precies?


Hoi @Natasja https://www.ruconnected.nl/dunne-4k-hdmi-kabel/ dat is deze in 2,5 meter. Geen goedkope kabel, en ik heb die dunne diameter + lengte eigenlijk wel nodig.

 

 


Duidelijk, @Wopper. Ik heb nu bij een iTV specialist nagevraagd wat precies het verschil is. Als ik daar een reactie op heb, laat ik het aan je weten. Wel blijft toch het advies om de bijgeleverde kabel te gebruiken, omdat dit wel gewoon werkt. 


Ik denk dat het opgelost is met een dikkere kabel, de leverancier zegt dat de ultra dunne kabel over de max lengte van 2.5 meter wel eens uitdagend is. Uit coulance een andere variant gekregen en die werkt perfect.

Dank voor het navragen.


Duidelijk, @Wopper. Goed om te lezen dat het is opgelost. Zou je nog willen delen welke kabel je nu gebruikt? Dat is voor anderen die tegen hetzelfde probleem aan lopen wellicht ook handig. :smile:


https://www.ruconnected.nl/hdmi-kabel/platte-v2/ @Natasja alstu


Dank je wel, @Wopper. :thumbsup_tone2:


Reageer