Skip to main content

De tv ontvanger was na een langdurige pauzestand(tv kijken gepauzeerd) vastgelopen. Uitgezet met de schakelaar op de achterkant. Opnieuw opgestart, werd er software gedownload en geïnstalleerd(de oude versie, terwijl ik de nieuwe al een tijdje in gebruik had) Halverwege tijdens het opstart proces, verscheen foutcode 121 met de tekst “Opstarten niet mogelijk”, na 5 seconden wordt het opstart proces hervat en afgerond. Instellingen aanpassen kan niet(loopt de ontvanger opnieuw vast) en gids blijft op “laden” staan. Inmiddels de software verwijderd en is nu bezig opnieuw te downloaden. 
 

Bij deze de foutcode:
 

*Admin: eigen topic voor je vraag aangemaakt oorspronkelijk topic

Hallo @Laurens4,

De nieuwste versie van de software is versie 8. Aangezien nog niet alle klanten over zijn op de nieuwe versie, is de eerst gedownloade versie 7. Daarna zal de melding '’Nieuwe software beschikbaar'’ verschijnen om de update naar versie 8 af te ronden. Advies is om niks meer in de oude omgeving te gaan doen, omdat dit mogelijke schade aan je opnames kan geven. 

Verwijder de software nogmaal handigmatig door de stappen te volgen, voer daarna de update uit en misschien is nodig om dit een aantal keer te doen. Het zal gaan lukken. 


Beste @Laurens4,

Als je nog het oude TV menu hebt, kun je het op de volgende manier resetten:

Heb je het nieuwe TV menu dan kun je het op de volgende manier resetten:

Klik dan op: “Installeer” bij het kopje: “Software opnieuw installeren.”


@Laurens4 Welkom hier! Bedankt voor je bericht en fijn dat je ons gevonden hebt. Zo te lezen hebben Chris en Dennis je voorzien van uitleg hoe je de software opnieuw kunt inladen. Is dit gelukt en is daarmee het probleem opgelost? Laat het maar weten in een reactie als we nog iets voor je kunnen betekenen. :blush:


@Laurens4 We hebben helaas niets meer van je gehoord, dus ik neem aan dat je het via een andere weg hebt geregeld. Anders weet je ons te vinden. 


Reageer