Skip to main content

Beste mede probleem ondervinders met foutcode nmc400. Is het u opgevallen dat deze foutcode alleen voorkomt bij veel gekeken programma,s zoals het 8 uur journaal en gisteren met de treintjes. Als je dan naar bijvoorbeeld NPO 2 gaat zijn die problemen er niet. Probleem ligt niet thuis maar m.i. in de capaciteit van wat?

Admin: Titel aangepast i.v.m. vindbaarheid van je topic

Hoi @BramPteK . Welkom op forum.

Het vervelende bij die foutcode is dat het een veelfout van oorzaken kan hebben. De meest voorkomende oorzaak is de bekabeling binnenshuis maar in sommige gevallen gaat het ook aan onze kant mis. Hoe is jouw itv-tuner aangesloten? Rechtstreeks op een experiabox? 


Hallo Erwin.

Is al jaren draadloos aangesloten. Heb de stekkerdoos al een keer omgewisseld. Alle drie lampjes branden er vrolijk op los.

Bram


De kans is groot dat het daar vandaan komt.  Je gebruikt je elektriciteits netwerk als transportmiddel voor het tv-signaal.  Dat kan jaren goed gaan tot er iets is gaan storen. Bijvoorbeeld een nieuw lampje met een dimmer of een nieuw apparaat dat veel vermogen vraagt. 

Om die kastjes uit te sluiten is het wenselijk dat je het met een kabel gaat testen. Blijft  de storing dan weg, weet je wat er aan de hand is.

Je kunt de stappen doorlopen om de DVS’en zo goed mogelijk aan te sluiten zodat de kans op interferentie het kleinst is:

https://www.kpn.com/televisie/installeren/draadloze-verbindingsset.htm


Directe verbinding met een kabel gaat goed. Jammer, nu weer een kabel in huis te hebben, maar goed altijd beter dan gestoord tv kijken. Dank voor de raad.