Skip to main content

We zijn sinds een week via glasvezel aangesloten op KPN met daarbij twee tv ontvangers. Alles werkt prima behalve TV kijken via de ontvanger. de ontvangers zijn aangesloten op een Super WiFi pod en hebben voldoende bandbreedte. Op de TV ontvanger kunnen we perfect kijken naar opnamen, videoland, netflix en uitgesteld kijken echter als we een programma real-time willen kijken loopt het beeld vast of hapert en wel/geen geluid en zegt ook dat er geen verbinding is met de het modem maar dat is er wel. Ondertussen is de converter van glas naar UTP en modem vervangen maar probleem niet opgelost. Volgens de monteur van KPN kan hij niks meer doen en moet er een expert ingeschakeld worden. Is er iemand bekend met deze klacht?

Hoi @ToniSpioni, welkom hier. 

Problemen met live tv kijken dus. Ik begrijp dat er al een monteur is geweest? Die kon het niet oplossen? Hij heeft ook de expert ingeschakeld?


Deze hebben we wel ingeschakeld  maar na twee dagen deden de ontvangers het wel en hebben we op het laatste moment de expert afgezegd. Nu twee dagen zonder klachten. Vreemde situatie!


​​​​​@ToniSpioni hey, live tv kijken geeft problemen wanneer je de boxen aangesloten hebt op WiFi punt wanneer deze draadloos in verbinding staat, terugkijken en  Netflix, Videoland en andere streaming gaat over internet daarom doen deze het wel goed, de beste manier is om de tv boxen bedraad aan te sluiten op de modem echter kan je als je het super WiFi-2 punt hebt deze bedraad aansluiten op het modem en dan de box op de 2e Lan aansluiting op het WiFi-2 punt, probeer eens een losse UTP minimaal cat5-e van modem naar je WiFi punt, je zal zien dat je dan storingsvrij live tv hebt, vreemd dat een monteur dat niet weet omdat het zelf door KPN wordt aanbevolen de boxen bedraad adviseert… kijk eens naar het topic “ SuperWifi 2: de vernieuwde SuperWifi punten“ van @Sticky … succes 


Wel een beetje vreemde situatie, we hebben een adviseur van KPN over de vloer gehad en het was geen probleem twee tv ontvangers op 2x WiFi spot draadloos. Daarnaast heeft de storingsmonteurs afgelopen zaterdag modem, glasvezel punt vernieuwd en de tv ontvanger rechtstreeks aangesloten via cat kabel op het modem. Bij het oude modem leverde dit niks op dus slecht/geen beeld, na vervanging modem bleef het beeld wel stabiel derhalve dachten we dat het was opgelost echter via het WiFi punt kwam het probleem weer terug op beide ontvangers. Dit heeft twee dagen geduurd en net voor de expert kwam, de avond ervoor bleef het beeld stabiel dus hebben de. Expert afgebeld maar ticket staat nog open.


@ToniSpioni Idd wel een beetje vreemde situatie, kan KPN de glasvezelkabel niet eens doormeten vanaf huis naar de straatkast, wellicht een breuk of beschadigde kabel, zou zomaar eens kunnen omdat je pas aangesloten bent, check eens bij eventuele buren die misschien ook net aangesloten zijn. succes! 


Hallo @ToniSpioni als je de tv-decoder(s) rechtstreeks op de router aansluit, ondervind je de problemen dan ook?

 


Nu is het nog steeds goed? Want heb je nog een sms met een code en telefoonnummer die je kan bellen? 

Mocht het niet goed zijn dan kan ik nog naar het ticket kijken. Wil je dan jouw profiel van gegevens voorzien. Hoor ik van je als je dat gedaan hebt. 


Op dit moment werkt het nog steeds goed en we hebben telefoonnummer met referentie die tot eind van de week te gebruiken is


Mocht het weer gebeuren, laat het dan weten. Voor nu fijne avond gewenst.Â