Skip to main content

Oud forum maar hier hetzelfde kastje blijft hangen op 20%

WiFi super punten door de neus gedrukt, onze oude versterkers zouden niet goed genoeg meer zijn. Resultaat happerende tv.

Oplossing kabel van meterkast naar boven leggen direct op de tv. (Fijn dat bij installatie jullie monteur ons internet punt wat door de muur naar boven liep kapot gemaakt heeft en we nu dus met een kabel recht door de gang en woonkamer moeten werken om tv te hebben en dan nog een kastje wat op 20% blijft hangen)

 

Tijd om over te stappen, Ziggo geen optie want die heeft de KPN monteur weggeknipt ondanks dat die ook boven uit de muur kwam. 

 

Admin: afgesplitst, eigen topic voor bericht aangemaakt

Jammer te horen dat je problemen ervaart met de tv, @Weer geen tv. Je geeft aan dat de ontvanger blijft hangen op 20%. Geeft hij op het scherm verder nog iets aan qua foutmelding of informatie? Blijven hangen betekent meestal dat de verbinding tussen de tv ontvanger en de Experia Box niet optimaal is. Als die kabel die je gelegd hebt rechtstreeks van Experia Box naar tv ontvanger gaat, dan kan het zijn dat deze niet helemaal in orde is.Â