Skip to main content

Ik ben al maanden aan het opfrissen en afwachten op beter tijden maar helaas ik kan niet een b.v. een avond zonder storing (haperend en stilstaand beeld)Dan komen er allerlei adviezen(opfrissen enz.) van KPN mensen die ik al tig keren heb uitgevoerd en totaal niets doen.Op de site Alle storingen scoort de KPN hoog.Ook de up-dates hebben weinig of geen effect Ik ben wel op het eind van mijn geduld met InterActieve TV van KPN want het is echt niet te doen en dat al maanden.Ben ik nu de enige??Kan dit opgelost worden?

Hoi @gerrit . Erg vervelend dat je niet zonder storing tv kunt kijken.

Ik ben wel heel erg benieuwd hoe jouw tuner(s) is/zijn aangesloten? Zit er één lange kabel tussen? Alle info is welkom.


Ik heb het over storingen bij de KPN niet over de manier van mijn aansluitingen.Ik ben al maanden bezig met voor mij ook veel vragen ,maar ook voor de KPN is het schijnbaar nog steeds niet duidelijk.Het probleem zit wel duidelijk bij de KPN,Kijk anders is op de site   Alle storingen   dan kan je in de grafieken van meldingen zijn dat ik niet de enigen ben. Een van de problemen is dat de KPN al heel erg lang dit gewoon ontkent.   Volgens de expert van KPN kon het zelfs wel eens de kerstverlichting zijn .Mensen die er maar een beetje verstand van hebben zij nu nog niet uitgelachen.


Dat er storingen zijn kan ik zeker niet ontkennen. Dat krijg je met een groot netwerk. Maar het is niet zo, dat wat jij beschrijft iets algemeens is. Als jij haperend beeld hebt is dit vaak te wijten aan de manier waarop de tuner is aangesloten. Een draadloze verbindingset is hierbij vaak de boosdoener. Vandaar mijn vraag: Hoe is het bij jou aangesloten.


Ik heb net(per chat) een advies gekregen om het modem te resetten.Dat ook omdat ik de opwaardering die ik gedaan heb niet terug zie in mijn meting van de Mb.s die ik na de opwaardering te zien zou moeten zijn.Ik had 50 mb en nu zou ik 100 Mb moeten kunnen zien op de meting maar ik heb even 94 mb gemeten maar een dag later was dat weer 46 Mb (download)Ik heb van de aanbieding van de KPN gebruik gemaakt 3maanden gratis op proef en daarna 5 euro per maand.Ik wil dus wel zien waarvoor ik ga betalen.


Ik heb de tv ontvanger interactieve tv van KPN met een kabel rechtstreeks aangesloten op mijn modem


Ik ben niet helemaal onervaren met het internet,maar het modem resetten heb ik nog nooit gedaan .Ik sta open voor goede raad en advies voor een handleiding voor resetten.Wat wel en wat niet te doen?? graag je reactie.   Met vriendelijke groet   Gerrit

 


     Ps.Opmerking bij vorig bericht;Daar was het even goed, maar nu is het weer ongeveer de helft.


Hoi @gerrit . Het is belangrijk om snelheid te meten met een bekabeld aangesloten pc of laptop. Alle andere apparaten moeten dan even uit om een zuivere meting te krijgen.

Ik begrijp dat je tv tuner dus met één lange kabel is aangesloten? In dat geval zou je niet aldoor van die vervelende haperingen moeten ervaren. 

Hier staat uitgelegd hoe een reset in z'n werk gaat:

https://www.kpn.com/service/internet/wifi-en-modems/herstart-reset-experia-box.htm


Dank voor de uitleg .Inmiddels heb ik het modem gereset en dat is volgens mij wel gelukt..Het blijf toch een raar en niet te vertrouwen feit dat het meten van de snelheid met de speedtest vragen oproept.Vanmorgen net na het resetten gaf de speedtest ongeveer 94,2 /download bijzonder goed dus en precies waarvoor de KPN mij de aanbieding heb gedaan. (van max 50 naar max 100 3mnd. gratis proberen  daarna 5 euro per mnd. Als dit kan veroorzaken dat ik stabieler TV kan kijken heb ik dat er graag voor over.Helaas het ging na een half uur goed fout.Weer haperende en stilstaande beelden.Snel op  Alle storingen  gekeken .En ja een enorme piek in meldingen (landelijk) Dat is iets wat ik niet gaat oplossen.ook niet na zeker 3 mnd. dat ik er al mee bezig ben.Ik  (een simpele klant)denk dat het probleem nog steeds in de software van de Interactieve TV ontvanger zit.Ik heb jaren lang zonder problemen kunnen kijken,totdat er ongevraagd een update werd uitgevoerd Daarna is het niet meer goed gekomen.Volgens mij weten ze ook bij de KPN niet goed wat te doen gezien de kleine update,s en allerlei zoet houd actie,s    Gegroet en bedankt voor de antwoorden en zorg     Gerrit                                          ps. vanmiddag ga ik bekabeld rechtstreeks vanuit het modem meten,ik heb dus best wel oor naar je goede raad.


@gerrit Fijn dat je ook even met kabel gaat meten. Laat je weten wat daar uitkomt? 

Nog even over de tv. Er is dus itv tuner en die is met één lange kabel rechtstreeks op de experiabox aangesloten. Dit klopt toch? Ik moet dat even zeker weten.

 


Beste Edwin

Mijn itv tuner is met een lange kabel verbonden met de Experiabox.Ik heb net een meting gedaan zonder kabel wand dat kan gewoon niet beter.Het is voor mij een heel gedoe om met een kabeltje te meten en de uitslag is nu ook gewoon goed dus wat wil ik nog meer zien met een kabeltje. Bijzonder is als weetje dat gisteravond heb ik de hele avond probleem loos kunnen tv kijken.Vandaag was het weer af en toe goed maar ook veel haperingen.Op” alle storingen'’ vanavond een enorme piek met meldingen (landellijk)Het is voor mij ook niet te verklaren dat ik met de zelfde omstandigheden(kabel aansluitingen instellingen van het Systeem enz.) uren lang zonder problemen tv kan kijken,en dan plots is het weer knudde. Wel moet ik opbiechten dat als het heel erg wordt ik op mijn telefoon/app itv /chromecast ga  kijken maar dat vind ik gewoon niet prettig kijken,maar dat is dan wel storing vrij .liever dus met Interactieve tv tuner.

 


Volgens mijn info heb jij 2 tuners. Ik moet even weten welke je nu hebt aangesloten en die storing geeft. 

Onderop staat een serie nummer. Welke is bij jou de haperende tuner?

 

tuner 1: K######641

tuner 2: J######068

 


Beste ERwin ik heb in het verleden problemen gehad met het geluid .De specialist(dat vond hij zelf)vond dat het geluid bij mij veel te hard stond en daar door ging het bij lage tonen brommen.Het is een heel verhaal maar niets hielp ook dus niet een andere tuner die ik zelf heb opgehaald in een KPN filiaal.Ik heb ook nog een nieuwe TV gekocht om alles uit te sluiten(de oude was 7jaar oud en nadat ik de nieuwe TV had aangesloten niets mee mis).Ik heb  naar aanleiding van de storingen de tuner die in de doos zit (J351069068 tuner 2 dus)aangesloten om er achter te komen of de tuner die in werking is de oorzaak zou kunnen zijn.Geen verschil precies de zelfde ellende. Dus ik heb dus tuner 1   nu aangesloten .Vandaag is het weer helemaal mis.met de landelijke storingen.Je kan zelf kijken op de site ALLE STORINGEN actueel.Ik denk er nu over om Digitenne te nemen of anders een andere Provider.


Ook wel bijzonder op de SIte ALLE STORINGEN het aantal meldingen dat gedaan wordt Ik ben bepaald niet alleen .Die meldingen zouden dus allemaal een foute Tuner hebben.Ik denk dat de KPN het bij zichzelf moet zoeken en dus niet bij al die klanten die allemaal de zelfde klachten hebben,gezien de review,s.Misschien moet het programma Kassa er eens in duiken want er wordt niet geleverd waarvoor betaald wordt. Dan kan er ook eens een expert van buiten zich mee bemoeien.  Gegroet Gerrit


Alle storingen is een plek waar iedereen die het idee heeft dat er iets mis is met zijn verbinding melding kan maken. Dat is dus een grote verzameling van allemaal verschillende storingen waarvan helemaal (nog) niet duidelijk is, of het aan de provider ligt. Daar kan ik dus eigenlijk niks mee.

 

Ik richt mij het liefst op jouw specifieke probleem. Zoals je schrijft heb je, ondanks dat je de boel netjes bekabeld hebt aangesloten, toch haperingen in het beeld. Dat is niet goed en daar moeten we nader onderzoek naar doen. Ik heb een ticket voor jou aangemaakt. Binnen 2 werkdagen wordt je door de technische dienst teruggebeld voor nader onderzoek. Laat je weten hoe het afloopt? 


Fijn ,ik hoop dat het opgelost wordt.


Beste Erwin

Gisteren vanaf de late middag tot 23.00 uur 100 procent goed.Vanmorgen een half uur goed tijdens het journaal van 8 uur ging het fout eerst het geluid en nu ook het beeld is het weer even slecht als voorheen.Ik was al helemaal blij en opgelucht .Nu is het dus wachten op de hulp van de KPN.


 


duidelijk dat Rotterdam er slecht afkomt op het landelijke kaartje Het is precies wat ik thuis zie .Er zit niet iemand van Alle storingen iets te verzinnen .Dit is aan de hand


Gerrit,

Ik zit echt te kijken. Het hoofdkantoor van KPN zit aan de Wilhelminakade 123 in Rotterdam. zitten die mensen al zo lang zonder Internet. :drooling_face:


Ik wil ook niet ontkennen dat er storingen zijn, @gerrit .  Wij hebben miljoenen klanten en uiteraard gaat niet alles vlekkeloos. Rotterdam is een dichtbevolkt gebied. 

Maar de meeste storingen zijn terug te brengen naar een individueel probleem waarvoor we een passende oplossing gaan zoeken. Ik ga er van uit dat je op korte termijn gebeld wordt door de technische dienst en ik lees graag hoe het afloopt. 


Ik ben de net gebeld door een aardige techneut van de KPN .Ik heb het probleem uitgelegd ook dat ik gisteren 6 uur lang 100% probleem loos heb kunnen kijken.Al met al komt er na de lunch een monteur die  er naar gaat kijken (en ik hoop natuurlijk het oplost)  Ik laat je het eind resultaat weten. Gegroet


Beste Erwin

De monteur is net weg en hij is niet voor niets gekomen.Er is in de meterkast een inkomend stopcontact (mijn eigen woorden) vervangen.Daarna kon de monteur op zijn telefoon zien dat het nog niet okay was.Er was een rood balkje te zien.Daardoor kwam de monteur tot de conclusie dat het probleem  buiten was.

Ik citeer; Kruisdraad in kvd was niet gesoldeerd,die is vervangen en gesoldeerd. KPN gebeld voornemen meeting als meeten goed.        (  dit laatste deel begrijp ik niet helemaal,misschien taal probleem)Ik hoop nu dat ik je niet meer lastig hoeft te vallen en dat ik probleem loos TV kan kijken .En dat dan zeker mede door jouw goede zorgen .Harstikke bedankt    Gerrit Klapwijk


Beste Erwin wat er gebeurt precies de zelfde problemen .Dus niet opgelost Wat nu???


KPN gebeld morgen komt er weer een monteur   Groet Gerrit