Skip to main content

Momenteel ben ik in Spanje en probeer via een router met directe verbinding met internet iTV te bekijken. Krijg wel de tv gids maar als ik eenzender selecteer krijg ik steevast de melding “Deze video is niet beschikbaar". Heb ook mijn tabelt en met de laptop geprobeerd maar hetzelfde resultaat. Mijn Ip adres is 185.45.28.5 die verwijst naar l’escala. Verder heb ik ook de relevante topics bekeken maar geen oplossing gevonden. Ook app al een keer verwijderd en opnieuw geinstalleerd, ook geschiedenis en cookies verwijderd.

Graag een reactie.

M.vr.grt.

Piet

@PVrvrt Hoi Piet, van harte welkom op ons forum! Het is door de vakantieperiode druk op het moment. Daardoor zijn we niet eerder bij je topic aangekomen.

Ik lees dat online tv kijken vanuit Spanje niet lukt omdat je een foutmelding te zien krijgt. Hoe staat het er nu voor, speelt het nog? Zo ja, dan heb ik meer informatie van je nodig.

  • Krijg je deze melding op één of op alle zenders?
  • Hoe probeer je tv te kijken; via de iTV online app of via de site: tv.kpn.com?
  • Als je het via de website probeert nu, kan je testen of het via de iTV online app wel lukt?

Hoi Alexander,

Dit geldt voor alle zenders op de itv app.

Onlinevia web krijg ik bij hetinloggen een foutmelding, onbekende fout code (500-10000).

Het werkt nog steedsniet, ookna wissen cookies en geschiedenis niet.

Grt.

Piet


Waarschijnlijk komt dit "gewoon" doordat het IP adres door het TV platform van KPN gezien wordt als IP adres buiten de EU.

Een administratief probleempje dat door KPN verholpen zal moeten worden.


En hoe krijg ik het voor elkaar dat KPN dit gaat aanpassen?

M.vr.grt.

Piet


Ik neem aan dat @Alexandra dat zal laten controleren.


Beste Alexander,

Kun jijbevestigen dat jij dit bij KPN regelt?

M.vr.grt.

Piet


@PVrvrt Goedemorgen Piet, ik kijk graag even mee. Vul je daarvoor je forumprofiel zo volledig mogelijk in? Als je me hier een seintje geeft zo gauw je dat gedaan hebt, weet ik dat ik je gegevens erbij kan pakken.


@PVrvrt Goedemorgen Piet, ik kijk graag even mee. Vul je daarvoor je forumprofiel zo volledig mogelijk in? Als je me hier een seintje geeft zo gauw je dat gedaan hebt, weet ik dat ik je gegevens erbij kan pakken.

Het bewuste IP adres zal je niet vinden in die gegevens. Ik zi dan ook niet wat de meerwaarde is van het invullen van het forumprofiel.


Hoi Alexander,

Heb de gegevens die bij mij bekend zijn ingevuld. IPadres van vaste aansluiting is niet van belang omdat hwt probleem bij de itvapp plaats vindt die steeds een ander ip adres krijgt.

Hoor wel of je hiermede voldoende info hebt.

M.vr.grt.

Piet


IPadres van vaste aansluiting is niet van belang omdat hwt probleem bij de itvapp plaats vindt die steeds een ander ip adres krijgt.

Ik denk dat het IP adres van jouw vaste aansluiting (185.45.28.5) juist wel van belang is want dat is het IP adres waarmee de app met het KPN TV platform communiceert.


@PVrvrt Om een ‘Alexander’ te worden zou er nogal wat moeten veranderen, ik hou het liever bij Alexandra 😉

Dankjewel voor je gegevens! Kan je inderdaad ook jouw huidige IP adres nog toevoegen in je profiel, waar je nu in Spanje op zit? Dan ga ik voor je op onderzoek uit.


@PVrvrt Om een ‘Alexander’ te worden zou er nogal wat moeten veranderen, ik hou het liever bij Alexandra 😉

 

@Alexandra Dacht al, hoe lang hou je dat nog vol…...😉


Sorry Alexandra voor de naamsverandering😔

Het ip adres staat in mijn vraag 185.45.28.5.

M.vr.grt.

Piet

 


@PVrvrt Geen probleem hoor 😊 En top, heb ik blijkbaar niet goed gezien, dankjewel. Ik ga intussen op onderzoek uit, ik kom er meteen bij je op terug zo gauw ik meer weet.


Thnx Alexandra,

Hoor het wel.

Musschien een aanvullend vraagje, stel dat ze mijn vakantie ipwerkend krijgen, is dit dan ookvoor de toekomst geregeld als ik weer in Spanje ben en waaeschijnlijk een ander ip adres toegewezen krijg?

M.vr.grt.

Piet


@PVrvrt Ik verwacht dat 't voortaan dan ook goed gaat, volgende keren dat je in Spanje bent! Ik heb nu geen nieuwe updates, ik hou je op de hoogte :)


Mijn vakantie zit er volgende week dinsdag op. Ben overgestap naar KPN omdat ze een app hadden die je ook op vakantie kynt gebruiken. KPN is voor mij onbereikbaar. Vraag me af of ik wel de juiste bwalissing genomen heb om over te staapen. Vooegaande jaren met Ziggo geen enkel probleem gehad.

Soms is iets niet wat je denkt.

M.vr.grt.

Piet


@PVrvrt Ik snap goed dat je het je niet zo had voorgesteld. Het hoort te werken in Spanje, vandaar dat ik er in gedoken ben. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen.


@PVrvrt Ik heb intussen een update van de specialisten gehad. Zij hebben het IP adres dat je daar gebruikt nagekeken, deze is toegestaan. Dus daar zit het 'm niet in. Wel komen er meer signalen voorbij van mensen die problemen ervaren met tv kijken vanuit het buitenland, waaronder Spanje. Daarvoor is een onderzoek gaande. 

De specialisten zijn nog benieuwd of je in Spanje gebruik maakt van een VPN verbinding? En werkt online tv kijken weer nu je terug in Nederland bent?


Hoi Alexandra,

Ja op dit moment ben ik thuis en werkt de app.

Heb atlas VPN gebruikt maar dat maakte niets uit.

Hoop dat ze een oplossing kunnen vinden.

Grt.

Piet


@PVrvrt Dankjewel voor de info Piet! Ze nemen het mee in het onderzoek, daar zijn ze druk mee bezig. Als je wilt laat ik het je weten zo gauw er meer bekend is, ik weet overigens niet hoe snel dat zal zijn.


Op dit moment ben ik terug van vakantie, dus voor wat mij betreft is er geen haast. Hoor graag of en wanneer er een oplossing is. Grt. 


@PVrvrt Ik heb nog geen inhoudelijke update voor je, het onderzoek is nog in volle gang. Ik laat het weten zo gauw er meer bekend is.


Oke Alexandra, bedankt voor de update en het bewaken van dit proces, kan ik wel waarderen!

Grt. Piet


@PVrvrt Even een kleine update, aangezien het al een tijd geleden is. Weet dat het onderzoek nog gaande is, daarom heb ik intussen nog geen nieuws gedeeld.