Skip to main content

Zowel Paw Patrol als Blazer en de Monsterwielen hebben een intensiteit verschil tussen de bovenkant en de onderkant. Dit valt heel erg op als je het op een OLED TV kijkt. Maar ook de tweede ontvanger met een LCD en de iKPN app op de telefoon vertonen dit verschijnsel.

Er lijkt echt ergens bij het encoderen van de video iets mis te zijn gegaan. Valt me nu al een paar dagen op.

Groeten,

Remko

Hi @Okmer en goed dat je dit meldt: screenshot erbij: top!
Voor ik aan de slag ga met jouw signaal, wil ik graag nog weten of je dit kleurverschil alleen hebt op Nickelodeon en met deze 2 programma's of ook bij andere zenders/porgramma's? Is jou dat ook opgevallen? Is het verschil er nog steeds als jij de TV ontvangers herstart en/of reset? Ik ben benieuwd en ontvang ook graag even jouw klantgegevens in jouw profiel: postcode + huisnummer, klantnummer, geboortedatum en de laatste 3 cijfers van het rekeningnummer wat bij ons bekend is. Geef je hier een seintje als jij je profiel aangevuld hebt?


Hoi @Shyrin_ bedankt voor je bericht. Het probleem zit niet in de ontvangers, maar in de video streams. Aangezien het verschil ook zichtbaar is op een telefoon of PC. Hier heb je een voorbeeld in een stream van vandaag: https://tv.kpn.com/play/PROGRAM/873714842

Zelfde kleurverschil in een browser: https://tv.kpn.com/play/PROGRAM/873714842

Het is me tot op heden alleen opgevallen op Nickelodeon aangezien de kinderen dit iedere avond kijken. NPO1 heb ik er nog nooit op kunnen betrappen (Journaal 20:00), verder kijk ik niet veel “live TV”.

Het verschijnsel doet zich voor in meerdere shows op Nickelodeon, zoals in de Paw Patrol van vandaag. In de reclame blokken heb ik het nog nooit gezien trouwens.

Hier nog een random show (die ik nooit eerder gekeken heb) met het zelfde probleem: https://tv.kpn.com/play/PROGRAM/873721407

Zie kleurverschil in de baart en muur: https://tv.kpn.com/play/PROGRAM/873721407

Ik weet niet of jullie de videos zelf encoderen of dat jullie ze zo aangeleverd krijgen, maar er gaat ergens iets niet goed.

Verder zal ik mijn profiel zo even invullen… Bedankt voor je reactie.

 

Groeten,

Remko


Hier is dat verschil ook inderdaad. (tv.kpn.com en ook via de tv-decoder te zien)

Over de bovenste helft lijkt een hele lichte sluier te liggen. Precies door het midden van het beeld is ook de “overgang” te zien.


Bedankt voor jouw toelichting @Okmer en jij ook voor het checken @PeterG! Ik heb het signaal doorgegeven aan een achterliggende afdeling: zodra ik een terugkoppeling heb, laat ik het hier weten!


We are halfway there: één van onze iTV specialisten neemt contact op met Nickelodeon: het lijkt niet goed te gaan in de aanlevering van het signaal vanuit hen naar ons toe. Ik ga er vanuit dat het kleurverschil op korte termijn niet meer zichtbaar is! :fingers_crossed_tone4: