Skip to main content

Een KPN Arris TV ontvanger is verplaatst vanuit mijn netwerk (192.168.2.x subnet), naar achter een andere router (192.168.3.x). De TV ontvanger werkt niet in dat nieuwe subnet. Ik vermoed dat dit mis gaat op de portforwarding van de Experiabox. Deze past hem wel aan naar het 192.168.3.x subnet, maar die kan de router zelf niet direct bereiken, hij zou de portforwarding moeten instellen op het IP-adres van de nieuwe router in het 192.168.2.x subnet. Echter is dit niet aan te passen, omdat deze gepushed wordt. Eveneens zijn de geopende poorten niet te zien.

 

Kan iemand aangeven hoe dit probleem is op te lossen? Foutmelding ‘stb-nmc-400’

Hallo @JansenJan volg onderstaand stappenplan voor een oplossing:

https://www.kpn.com/service/televisie/problemen/foutcodes/verbinding-met-zender-verbroken.htm#/


Heeft niet geholpen. Probleem is dat KPN port forwarding regels pusht, en die zijn vervolgens niet aan te passen naar het correcte IP-adres. Ook staat er niet wat er precies aan poorten is opengezet, anders kan dit wellicht handmatig nog toegevoegd worden.


Een tv ontvanger doet het gewoon niet achter een 2de router. Hij moet kunnen communiceren met de IGMP-proxy server van de Experiabox/KPN Box. Dat lukt niet achter de 2de router. Dat is ook niet op te lossen met een poort forwarding. 

U kunt prima een 2de router gebruiken. Doe ik ook. Maar sluit de tv-ontvanger rechstreeks op de Experiabox/KPN Box aan. Alle overige apparaten achter de 2de router.


Waarom zou die niet kunnen communiceren met de Experiabox? Dat kan die wel hoor, dat subnet is gewoon te bereiken vanuit die router. Waarom maakt die dan een port forwarding aan naar het nieuwe subnet vanuit de Experiabox? Of de routing table van de Experiabox moet worden aangepast, of een juiste port forwarding.


De distributie van TV streams is gebaseerd op IGMP multicasting en dat werkt enkel binnen hetzelfde subnet of om helemaal precies te zijn op het downstream subnet van de IGMP proxy server die op de Experia/KPN Box actief is.

Om op het subnet achter een 2e router ook een TV ontvanger aan te kunnen sluiten zal die 2e router ook voorzien moeten zijn van een IGMP proxy server die upstream communiceert met de IGMP proxy server op de Experia/KPN Box en downstream het subnet van die router voorziet van de IGMP multicasts.

 

Een TV ontvanger achter een 2e router zal dus alleen kunnen werken als die router voorzien is van een IGMP proxy server.


Die poortforwarding heeft er niets mee te maken. Die kunt u gewoon verwijderen. De tv ontvanger blijft dan gewoon werken. Hij word een poosje later pas weer aangemaakt.Â