KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 7

Nog steeds allemaal vragen waar wij geen antwoord op krijgen.
En dát vind ik echt het moeilijkst te accepteren.  
* Hoe groot is nu eigenlijk het probleem?
* Hoeveel klanten treft het?
* Is het eind vd problemen in zicht? 

Na ruim 3 mnd moet er toch onderhand meer info zijn. 
“We zijn op de hoogte” en “er wordt aan gewerkt” voegt voor mij niets meer toe. 

 

Even los van het feit dat wij moderators geen aantallen hebben, zouden we die ook niet geven als we ze wel hadden. Dit omdat dergelijke informatie gewoon bedrijfsgevoelig is. Ik snap volkomen dat degenen hier die (bijna) dagelijks problemen ervaren met hun ontvanger(s) meer willen weten. Maar jullie ervaring wordt er niet anders van als je weet hoeveel klanten hier last van hebben.

Voor jullie is alleen relevant om te weten dat 1) problemen bekend zijn, 2) er aan gewerkt wordt, en 3) wanneer we verwachten dat er oplossingen zijn. Voor dat eerste punt is dit topic. We geven ook nog steeds elke week jullie feedback door aan de tv mensen.

Het tweede punt is bij jullie bekend, geven we ook regelmatig aan. Voor de volledigheid: er wordt keihard gewerkt door de tv mensen. Het is alleen zo dat hier meer werk in zit dan je zelf in eerste instantie misschien denkt. Het gaat hier niet om 1 groot probleem met heel veel symptomen. Elk probleem dat jullie ervaren is een eigen ding waar naar gekeken wordt. 

Als er zo'n probleem aan hen wordt doorgegeven moet er eerst worden gekeken of ze dat probleem kunnen reproduceren intern. Zo ja, dan kunnen ze kijken wat er dan precies misgaat, en of het echt een los iets is of toch samenhangt met wat anders en wat er moet gebeuren om het te herstellen. Soms is dat iets dat snel kan. Soms is het iets dat meer tijd kost. En als het niet lukt om het probleem intern te reproduceren, of het lukt soms wel en soms niet, dan is er meer onderzoek nodig. Daar gebruiken ze dan, als het nodig is, de mensen uit de interne testgroep voor, en soms ook externe KPN klanten zoals jullie. Al met al kan het dus best lang duren voor iets opgelost is. Dat is ontzettend vervelend als je elke dag met je ontvanger aan het klooien bent om te zorgen dat hij naar behoren werkt, maar ook iets waar we dan op dit moment nog niet zo veel aan kunnen doen.

Dat loopt dan over in punt 3, daar valt niet heel strak iets over te zeggen. Als er weer een update(je) gepland staat dan laten we dit hier weten en geven we aan wat daarin aangepast/verbeterd wordt. Maar dat zal nooit alles tegelijk zijn. 

Badge

vervelend, maar: KPN gooit er een update  uit die bij “een deel” van de klanten problemen veroorzaakt, gisteren, tijdens de race, 2x een restart ….. 

Kpn: Zet de oude software terug tot het probleem is gevonden?  Met de oude software heb ik nooit problemen gehad …

Ben me momenteel al aan het orienreren op een niet KPN netwerk aansluiting, want hier ben ik echt niet tevreden mee…  de klant kan weer braaf gaan zitten wachten tot een (te snel losgelaten) software probleem wordt opgelost …. 

Reputatie 7
Badge +9

Als je 15 Euro korting zou krijgen op een 4K abonnement dan betaal je dus niets voor dat 4K abonnement en na zes maanden zeg je hem gewoon weer op. Dan heb je dus voor €0,- jouw HMB2260's of VIP2952's kunnen omruilen naar de VIP5202 en ben je van het fenomeen af.

Tja, als je het kunt bestellen, prima. Dan kun je daar natuurlijk over na gaan denken. Maar met net 17 Mbit/s max down kun je dat meteen vergeten. En dat maakt het dan dubbel zuur: KPN kan al geen hedendaagse snelheid leveren op jou adres, en die services zoals TV die ze vervolgens over deze krakkemikkige snelheid aan gaan bieden die gaan dan ook nog achteruit. 

Reputatie 4
Badge +1

Nog steeds allemaal vragen waar wij geen antwoord op krijgen.
En dát vind ik echt het moeilijkst te accepteren.  
* Hoe groot is nu eigenlijk het probleem?
* Hoeveel klanten treft het?
* Is het eind vd problemen in zicht? 

Na ruim 3 mnd moet er toch onderhand meer info zijn. 
“We zijn op de hoogte” en “er wordt aan gewerkt” voegt voor mij niets meer toe. 

 

knip

 

Dat loopt dan over in punt 3, daar valt niet heel strak iets over te zeggen. Als er weer een update(je) gepland staat dan laten we dit hier weten en geven we aan wat daarin aangepast/verbeterd wordt. Maar dat zal nooit alles tegelijk zijn. 

 

Nou dat zijn fijne vooruitzichten. Er staat niets gepland en wat er wordt aangepast ook geen idee. Update(je) klinkt als minor fix. Maar ja er is ook niet 1 groot probleem, nee er zijn 2 grote problemen: re-starts en traagheid.

Reputatie 7

 

knip

 

Dat loopt dan over in punt 3, daar valt niet heel strak iets over te zeggen. Als er weer een update(je) gepland staat dan laten we dit hier weten en geven we aan wat daarin aangepast/verbeterd wordt. Maar dat zal nooit alles tegelijk zijn. 

 

Nou dat zijn fijne vooruitzichten. Er staat niets gepland en wat er wordt aangepast ook geen idee. Update(je) klinkt als minor fix. Maar ja er is ook niet 1 groot probleem, nee er zijn 2 grote problemen: re-starts en traagheid.

 

Ho. Dat heb ik niet gezegd. Je knipt precies dat stuk van mijn tekst eruit waarin ik juist aangeef dat er continu aan gewerkt wordt.

Er wordt ook regelmatig weer een update(je) uitgerold. Soms wat groter, soms wat kleiner. Dat zie je ook aan de oploop van de versienummering ten opzichte van het beginnummer uit het startbericht. Wat ik (en mijn mede-mods) alleen niet kan is van te voren al zeggen wat er in elke van die updates zit en wanneer precies die komen. We hebben afgelopen week (15-22 oktober) versie NMC 8.0.107_1 i.c.m. HTML 4.107.213 uitgerold.  

Daarnaast heb ik zojuist vernomen dat we deze en komende week (vanaf 29-10) een nieuwe HTML release gaan doen naar versie 4.108.208. Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. Komende week wordt de jas dus aangepast. Als je het nieuwe menu al hebt dan is voor deze update geen herstart nodig.  

In deze versie zit, naast diverse kleine verbeteringen/bug fixes, het volgende:

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is dan te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger
Reputatie 6
Badge +10

Als ik de ontvanger uit stand-by haal en direct naar de gids ga, werkt de pijltjes toets niet. Horizontaal als verticale weergave maakt geen verschil. Later na wat zappen en zo werkt het wel.

 

Nog meer mensen hier last van? Vast wel.

Reputatie 6
Badge +4

Er kan van de kant van KPN wel geroepen worden dat er aan gewerkt wordt. Mar ik geloof daar niet meer in. Geloof ook niet dat ze het oplossen, het boeit ze niet genoeg. En de kanten die klagen negeren ze gewoon.

Ik had meer verwacht van KPN, ik heb momenteel tv, internet en mobiel van KPN maar ik begin er steeds meer aan te twijfelen of het wel de goede provider is voor mij. Ik ben dan ook al aan het vergelijken geslagen om te kijken waar ik naar kan overstappen.

 

Reputatie 7

Er kan van de kant van KPN wel geroepen worden dat er aan gewerkt wordt. Mar ik geloof daar niet meer in.

Ik ben er van overtuigd dat er aan gerwerkt wordt maar wat absoluut zorgelijk is, is dat we vier maanden verder zijn sinds de eerste melding van @Katana321 over de trage gids en dat er nog altijd geen oplossing is.

Frappant is dat het issue zelfs nog langer speelt immers, naar ik begrijp, is hier tijdens de pilot ook al melding van gemaakt.

Reputatie 4
Badge +1

Na zo lang wachten op informatie @Erik_  omtrent voortgang en fixes schoot jouw bericht bij mij in het verkeerde keelgat. Het is zeker niet persoonlijk bedoeld.

Jouw aanvulling / correctie op mijn bericht is heel wat specifieker over wat er binnenkort komen gaat.

Helaas nog geen oplossing in zicht voor het akelige probleem met de traagheid van de TV ontvanger.

 

 

Reputatie 5
Badge +2

Als je een klacht indient belooft KPN binnen 10 dagen telefonisch contact op te nemen. Mooi streven. Helaas dat doen ze niet.

Na 14 dagen geen telefoontje gehad, geen bericht ingesproken, niks.

Het e-mailtje waarin KPN dat belooft ( Jörg Kramer, Directeur Klantenservice) kan je niet beantwoorden.

Dat wordt ge-bounced.

Hier probeer ik KPN nog maar even aan hun mission statement te herinneren:

“Het is onze missie om veilige, betrouwbare en toekomstbestendige netwerken en diensten te leveren die mensen en organisaties in staat stellen om altijd en overal verbonden te zijn en zo waarde toe te voegen aan hun bestaan. “

 

 

Interactie tv update was al traag nu nog erger vreselijk onacceptabel traag zoals door velen al gemeld.

Dit had het softwarelease team en hardware team nooit mogen goedkeuren mijn oude tv met drukknoppen was nog sneller

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

 

Reputatie 5
Badge +2

Er kan van de kant van KPN wel geroepen worden dat er aan gewerkt wordt. Mar ik geloof daar niet meer in.

Ik ben er van overtuigd dat er aan gerwerkt wordt maar wat absoluut zorgelijk is, is dat we vier maanden verder zijn sinds de eerste melding van @Katana321 over de trage gids en dat er nog altijd geen oplossing is.

Frappant is dat het issue zelfs nog langer speelt immers, naar ik begrijp, is hier tijdens de pilot ook al melding van gemaakt.

Het is zeker dat hiervan in de pilot melding is gemaakt. Het immers vakkundig weggeknipt uit dit forumonderdeel: ("knip, want info uit de pilot”)  uit een melding van @Katana321

De melder klaagt: “Hier is de snelheid van het openen van de Gids ergerlijk traag. Dat duurt hier maar liefst 3 seconden. En terug naar het live-beeld idem dito.”

Het is bij mij inmiddels (na weken van irritatie) iets beter, maar reken toch maar op 2 seconden.

Reputatie 7
Badge +7

Er kan van de kant van KPN wel geroepen worden dat er aan gewerkt wordt. Mar ik geloof daar niet meer in.

Ik ben er van overtuigd dat er aan gerwerkt wordt maar wat absoluut zorgelijk is, is dat we vier maanden verder zijn sinds de eerste melding van @Katana321 over de trage gids en dat er nog altijd geen oplossing is.

Frappant is dat het issue zelfs nog langer speelt immers, naar ik begrijp, is hier tijdens de pilot ook al melding van gemaakt.

Het is zeker dat hiervan in de pilot melding is gemaakt. Het immers vakkundig weggeknipt uit dit forumonderdeel: ("knip, want info uit de pilot”)  uit een melding van @Katana321

De melder klaagt: “Hier is de snelheid van het openen van de Gids ergerlijk traag. Dat duurt hier maar liefst 3 seconden. En terug naar het live-beeld idem dito.”

Het is bij mij inmiddels (na weken van irritatie) iets beter, maar reken toch maar op 2 seconden.

@Anto  en @wjb  ik weet met de beste wil van de wereld niet meer wat ik daar geschreven heb, wat later is weggeknipt. (Ik baal er trouwens van dat ik nu pas zie dat erin geknipt is.)

Wat ik wel zeker weet is dat ik dat bericht gepost heb nadat de uitrol van het nieuwe menu begonnen was. De pilot was toen overigens nog niet officieel afgesloten. Maar omdat de uitrol begonnen was, vond ik dat ik op dat moment mijn ervaringen (positief of negatief) op het openbare forum kon plaatsen i.p.v. op het besloten pilot-forum.

Verder ben ik mij met het plaatsen van berichten altijd bewust geweest dat info uit de pilot niet gedeeld mocht worden. Het zou kunnen dat ik in dat specifieke bericht te vrij ben geweest. Dat weet ik niet meer, maar het zal best. 

Overigens vind ik dat als moderatoren in berichten knippen, zij dit altijd even aan de poster moeten laten weten en ook het waarom. Daar kan ik als poster alleen maar van leren en scherp van blijven, denk ik dan. En is ook een kwestie van fatsoen. 

Reputatie 5
Badge +2

Bedankt voor je reaktie.

Ik begrijp volledig dat er geen info uit een pilot of testperiode naar buiten mag. Ik heb zelf ook ooit Beta tests gedaan en je wil niet dat de schrik van de tester overslaat op de (potentiële) klant.

Waar het mij om gaat is dat we meteen vanaf het begin last hebben van een traag systeem. Dat was al in de pilot helder en ook onmiddellijk na de uitrol duidelijk. KPN heeft dus bewust een falend systeem uitgerold. Van losstaande incidenten en onvoorziene omstandigheden is geen sprake.

Reputatie 7
Badge +7

…………...

Waar het mij om gaat is dat we meteen vanaf het begin last hebben van een traag systeem. Dat was al in de pilot helder en ook onmiddellijk na de uitrol duidelijk. KPN heeft dus bewust een falend systeem uitgerold. Van losstaande incidenten en onvoorziene omstandigheden is geen sprake.

Maar, ik heb mij in mijn berichten hierboven niets gezegd over hoe het in de pilot was. Dat het “al in de pilot helder was”  is dus jouw conclusie en niet de mijne.

Mijn door wjb aangehaalde bericht is uit de tijd dat de uitrol al begonnen was en ging echt over hoe het op dat moment was. Daar ging mijn bericht toen over.

Weer een BUG gevonden in huidige software en UI.

Ingesteld: pincode gebruiken bij verbergen zenders: NEE

En toch moet je de pincode intoetsen om daarin te komen

(ben nu bij moeder met hmb2260)

Reputatie 2

Veel beter dan wat we nu hebben zal het dus niet worden.

Waarom niet? Als het bij mij goed werkt op een HMB2260 waarom zou het bij jou dan niet beter kunnen worden dan dat je nu hebt?

 

Ik vind dit toch nog wel traag als ik eerlijk mag zijn. Je ziet duidelijk eerst een achtergrond opgebouwd worden en daarna komt de inhoud pas.

Nu gaat dit hier wel sneller als bij mij waar dit gewoon nog eens 5 tot 7 seconden duurt.

Maar dit is duidelijk slecht programmeer werk.

En dat het beter kan heeft KPN in het verleden bewezen. De oude software was zo veel sneller.

Reputatie 2

 

knip

 

Dat loopt dan over in punt 3, daar valt niet heel strak iets over te zeggen. Als er weer een update(je) gepland staat dan laten we dit hier weten en geven we aan wat daarin aangepast/verbeterd wordt. Maar dat zal nooit alles tegelijk zijn. 

 

Nou dat zijn fijne vooruitzichten. Er staat niets gepland en wat er wordt aangepast ook geen idee. Update(je) klinkt als minor fix. Maar ja er is ook niet 1 groot probleem, nee er zijn 2 grote problemen: re-starts en traagheid.

 

In deze versie zit, naast diverse kleine verbeteringen/bug fixes, het volgende:

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is dan te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger

Goed dat er aan gewerkt wordt en ook fijn dat r problemen opgelost worden.

Wat ik alleen mis in deze update is dat er ook iets aan de snelheid gedaan wordt.

Wordt daar wel aan gewerkt? Het duurt nu al zo lang en de gebruikers ervaring wordt voor het grootste deel door de snelheid bepaald.

Als die al slecht is dan kan de rest nog zo mooi zijn maar goed wordt dat nooit.

Reputatie 5
Badge +2

Beste Katana en WJB, het is niet mijn bedoeling jullie in de problemen te brengen.

Ik denk dat ik een tekst die is gepost en later aangepast door een moderator vrijwel onmiddellijk na de uitrol kan interpreteren. Dat blijft natuurlijk mijn interpretatie.

Het gaat om posts op pagina 2 (dus onmiddellijk na de optimistische aankondiging door KPN) van dit onderdeel van het forum:

“ In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. “ (KPN 4 maanden geleden)

Uiteraard zijn er wel zaken veranderd (ten goede) die niet bepaald onder water waren, zoals: PIP, instellingen in het menu voor PIP , de voortgangsbalk en openen van zenders.

Afgezien van de blauwe knop (5 minuten vooruit) ervaar ik geen enkele verbetering. Grootste klacht blijft de irritante traagheid vooral rond de gids. (4 x 2260's, waarvan 1 nieuwe die een supertrage verving.)

Liever zie ik natuurlijk ook reacties van KPN medewerkers, maar ik blijf ook jullie posts waarderen.

Reputatie 7
Badge +10

Bedankt voor je reaktie.

Ik begrijp volledig dat er geen info uit een pilot of testperiode naar buiten mag. Ik heb zelf ook ooit Beta tests gedaan en je wil niet dat de schrik van de tester overslaat op de (potentiële) klant.

Waar het mij om gaat is dat we meteen vanaf het begin last hebben van een traag systeem. Dat was al in de pilot helder en ook onmiddellijk na de uitrol duidelijk. KPN heeft dus bewust een falend systeem uitgerold. Van losstaande incidenten en onvoorziene omstandigheden is geen sprake.

 

Ik schrik hier een beetje van, niet om de informatiestroom, maar om de openbaarheid van jouw bericht. Als ik in een pilot zit, dan zou ik zelf geen specifieke informatie op een openbaar forum naar buiten brengen, nu niet, nooit niet. 

Reputatie 7

Beste Katana en WJB, het is niet mijn bedoeling jullie in de problemen te brengen.

Ik zou niet weten waarmee je mij "in de problemen zou brengen".

Reputatie 5
Badge +2

Voor ik op andere zaken reageer dacht ik even een stukje TV te kijken. Helaas:

Open opnames en start een opname, vervolgens:

error: AVS-500-10000

ik klik op OK

“Opnames worden opgehaald”, 0% vrij.

Er gebeurt niets, de 2260 zit volledig vast en moet met de aan/uit knop aan het werk worden gezet.

2de  poging: Open opnames en start een opname, vervolgens:

error: STB-zap-01

ik klik op OK

Er gebeurt niets, de 2260 zit volledig vast en moet met de aan/uit knop aan het werk worden gezet.

Voor de zekerheid maar weer de power kabel er uit getrokken en een harde herstart gemaakt.

Ondertussen gezocht naar KPN storingen, maar niets gevonden.

Gelukkig komt er een huisgenoot aanwaaien die ook op een 2260 hetzelfde probleem heeft.

Dit is werkelijk software om dol van te worden. Moeten we maar een avondje gaan toepen.

 

 

Reputatie 5
Badge +2

Over “in de problemen brengen”:

Stel dat Katana en WJB in de pilotfase hebben getest en tevens hebben beloofd om hierover niets naar buiten te brengen en ze doen dat - geheel per ongeluk- toch, dan kan dat problemen veroorzaken. Op die fiets.

Superrr blij waren we toen we van onze oude kabeltelevisie af waren en bij de kpn gingen bijna 3 jaar geleden.....TOT de nieuwe update.....nu is het alleen maar ellende. Opsomming:-Vreselijk tergend langzaam menu opstart -Geen beeld meer in de boven hoek bij menu -Vaak foutmelding bij terug kijken - Vaak foutmelding bij kijken opnames - Netflix loopt telkens vast -Netflix moet elke x weer met wachtwoord worden opgestart - Schakeling naar andere zenders tergend langzaam - Uit en aan zetten vd tv tergend langzaam - Opstarten opnieuw vh ontvanger loopt vast - Kortom veel heel veel en te veel storingen en ergernissen. Volgens mij moet de technologie er juist op vooruit gaan maar dat hebben ze bij de kpn niet goed begrepen.....gaat dit ooit verbeterd worden?

Voor ik op andere zaken reageer dacht ik even een stukje TV te kijken. Helaas:

Open opnames en start een opname, vervolgens:

error: AVS-500-10000

ik klik op OK

“Opnames worden opgehaald”, 0% vrij.

Er gebeurt niets, de 2260 zit volledig vast en moet met de aan/uit knop aan het werk worden gezet.

2de  poging: Open opnames en start een opname, vervolgens:

error: STB-zap-01

ik klik op OK

Er gebeurt niets, de 2260 zit volledig vast en moet met de aan/uit knop aan het werk worden gezet.

Voor de zekerheid maar weer de power kabel er uit getrokken en een harde herstart gemaakt.

Ondertussen gezocht naar KPN storingen, maar niets gevonden.

Gelukkig komt er een huisgenoot aanwaaien die ook op een 2260 hetzelfde probleem heeft.

Dit is werkelijk software om dol van te worden. Moeten we maar een avondje gaan toepen.

 

 

Hier hetzelfde probleem in Groningen, hopeloos die kpn tv zooi. Bij Telfort was er zelden een storing en na de overname iedere week ellende. Wanneer wordt er iets verbeterd? Weer geen nieuws? Weer stilte? Planning? Echt?

 

https://allestoringen.nl/storing/kpn/