Skip to main content

Mijn ervaringen met de KPN App op een Samsung TV (serie 5).
Ik wil deze TV gebruiken zonder tv-ontvanger (geen gedoe met kastjes en kabels).
KPN App installeren ging prima.
Vervolgens heb ik op de TV ingesteld dat de laatst gebruikte app automatisch opstart.
Deze functie werkt prima voor Netflix, Youtube, etc. maar niet voor de KPN App.
KPN service gebeld en die beweert dat het een Samsung probleem is.
Heeft iemand hiervoor een oplossing.
 

Hi @Klabots  ! Sorry voor mijn late reactie. Door de drukte op het forum zie ik de topics later dan normaal. Het probleem wat je aangeeft zit ergens in de werking tussen onze app en de Samsung TV. Het is een feature die Samsung aanbiedt, het automatisch opstarten van een app, welke niet werkt op de iTV-app. Ik ben bang dat dit de feature is van Samsung, waardoor wij aan die kant niets voor je kunnen doen. Desondanks wil ik je bedanken voor jouw feedback! Dit wordt altijd op prijs gesteld. 


Hallo Robyn,

Net gebeld met Samsung over bovenstaand probleem.
Volgens Samsung zit het probleem in de KPN app en kunnen zij niets doen om dit op te lossen.
Zelf denk ik ook dat het een KPN probleem is omdat andere apps wel automatisch opstarten.
Ik hoop dat je dit probleem onder de aandacht van jullie programmeurs kunt brengen en dat zij dit op willen lossen.

Op jullie website maken jullie reclame voor deze app omdat je dan zonder kabels en kastjes TV kan kijken, een vermelding van een omslachtige opstart procedure is hier wel op zijn plaats.

 


Hi @Klabots! Goed dat je al hebt gebeld met Samsung. Ik heb aan mijn kant ook nog het nodig onderzoek gedaan en het voorgelegd aan onze specialist op het gebied van de iTV-app. Daar is direct getest hoe de iTV-app het doet op de Samsung tv, waaruit blijkt dat er geen problemen zijn in de app of als vaste combinatie met Samsung.

Onze specialist gaf aan dat je nog kunt proberen om de firmware te updaten. Mocht dat niet helpen dan lijkt het toch echt in de tv zelf te zitten. 


Hi Robyn,

Ik denk dat mijn vraag niet goed begrepen is.
De KPN app op mijn Samsung TV werkt prima.
Echter als ik de volgende handelingen verricht:
De KPN app is in gebruik.
Ik zet de TV uit.
Ik zet de TV aan
Nu kom ik in het scherm waar ik een app kan kiezen en niet in de KPN app.

Doe ik hetzelfde als ik in de Netfix app of Youtube app ben dan kom ik wel terug in de betreffende app.  

Ik wil deze TV gebruiken zonder tv-ontvanger (geen gedoe met kastjes en kabels), dan is het telkens opnieuw selecteren van de KPN app en zenderkeuze nogal omslachtig.
De implementatie bij Netflix en Youtube is veel beter.

Dit zou toch ook moeten kunnen in de KPN app.


Hi @Klabots. Even een dubbelcheck gedaan; de vraag wordt wel goed begrepen. Onze collega van het iTV app team gebruikt deze functie ook, en werkt wel gewoon op haar Samsung tv. Dus nu mijn vraag aan jou: welke type Samsung heb jij specifiek? En wat is de firmware versie daarvan? Dan gaan we nog wat verder kijken voor zover mogelijk.

Toevoeging: zou je wellicht een korte video met je telefoon kunnen maken met wat je precies ervaart/ziet?


 

Software versie 1292; de laatste volgens mijn TV.

Kijk via de KPN app naar NPO1

Zet de TV uit Zet de TV aan, dan zie ik het volgende scherm:

 

De instellingen zijn:

 

Heel fijn dat jullie dit goed willen onderzoeken!!!


Hi @Klabots! Bedankt voor je informatie. Het wordt doorgezet naar de ontwikkelaars. We kunnen geen beloftes doen, maar dan wordt er in ieder geval nog een keer naar gekeken. Wanneer ik meer hoor, hoor je dit van mij!


Het heeft even geduurd, @Klabots. Maar we hebben inmiddels een antwoord: op bepaalde tv's met wat minder resolutie etc. kan je inderdaad tegen deze problemen aanlopen. Ook met kleine apps zoals NPO Start, zal je hier vermoedelijk tegenaan lopen. Heel erg vervelend, maar op dit moment dus niets aan te doen helaas.


Sommige televisies bieden inderdaad geen ondersteuning voor wat Samsung ‘multitasking’ noemt. Alleen grote apps kunnen hier op bepaalde modellen gebruik van maken (alleen Netflix en Youtube, in het geval van deze TV). Met apps als Amazon Prime en Disney+ zal het ook niet werken op deze TV. Dat heeft overigens niets met resolutie van de TV te maken, maar puur een keuze van Samsung (waarschijnlijk omdat de tv niet krachtig genoeg is om al deze apps in de achtergrond open te houden).


Dank voor alle informatie.
Inmiddels heb ik de TV weer ingeleverd en zal het eens gaan proberen met een LG 32” TV.
Heeft iemand daar ervaringen mee?


Is dit probleem inmiddels opgelost

.ben erg benieuwd  naar WAT DE OPLOSSING IS

 


Hoi @Kpn ifv. Welkom op het KPN Forum. Heb jij ook dezelfde televisie en probeer jij ook de laatst gebruikte app automatisch op te laten starten? Zover ik weet is hier nog geen oplossing voor. Ik zal het voor je navragen, zodra ik een antwoord heb op jouw vraag kom ik er op terug. Laat je een berichtje achter in dit topic?


^ vikasch hallo

ik heb heb een Samsung AU8070U50 tv 

model 2021 met de laatste software.

 


Om demand werkt ook nog …. Steeds niet, via die app.

 


@Ifv Ik ga je geen garantie geven dat het op korte termijn wordt verholpen, maar ga het in ieder geval doorgeven. Ik heb nog 1 vraag voordat ik dit kan gaan navragen. Heb je de firmware van jouw Samsung tv al geüpdatet?


Vikash

mooi dat u er achteraan gaat.

ja ik heb alle update s uitgevoerd.


@Ifv Ik heb het voor je nagevraagd. Het automatisch opstarten van onze Itv app gebeurd op jouw tv zelf. Dit is niet iets wat vanuit onze app wordt aangeboden, dus als jouw tv deze optie biedt kan je hier gebruik van maken, maar helaas is dit geen functie vanuit de app en kan ik je niet verder helpen hierin.

Je geeft aan dat On Demand niet werkt via de Itv app, dat zou wel moeten werken. Kan je een voorbeeld geven welke film/serie je op deze manier probeert te bekijken? Krijg je een foutmelding te zien?