Skip to main content

Ik kijk regelmatig tv via app op iPad Air. Het is mij al een aantal malen opgevallen dat zodra het middernacht wordt de uitzending stopt en ik ook geen nieuwe zender kan bekijken. ‘s morgens werkt alles weer naar behoren.
Herkent iemand dit probleem?

Hoi @JohnB299 en welkom op het forum! Wat gek dat dit altijd rond middernacht gebeurt. 😕 Die heb ik nog niet eerder gehoord, dus ik ben benieuwd waar dit hem in zit. Zou je de app willen verwijderen, de iPad opnieuw opstarten en de app daarna weer installeren? Ik ben benieuwd of het dan wel goed gaat.

Zo niet, heb je dan een ander apparaat waar je de iTV app op kunt kijken? Zo ja, wil je die voor middernacht eens opstarten en kijken of het dan ook wegvalt? Ik ben benieuwd naar je bevindingen. 


Ik heb de app opnieuw geinstalleerd.

Ik heb eurosport gekeken en dat programma ging verder na middernacht.

Echter toen ik naar een andere zender wilde overschakelen dan zijn er niet voor alle zenders programmas zichtbaar. Op NPO 1 is studio sport aan de gang, welke ik in mijn browser op de pc kan bekijken maar op de iPad bij now&later is er geen NPO1, enkel zwarte balken. Er ontbreken veel meer zenders.

Wel is er bijvoorbeeld RTL boulevard op RTL4 wat ik kan bekijken.

Het verschil is misschien dat RTL boulevard voor middernacht en studio sport na middernacht zijn gestart. Ik zie hetzelfde bij andere zenders.

Als ik naar de tvguide ga dan begint ie op today, 19:15 Kassa en dat was gisteren want het is nu 00:27 13 september.

 


Begrijp ik het goed dat jij na middernacht op het onderstaande scherm dan zwarte balken ziet i.p.v. de uitzendingen.

 


Ik heb geen screenshot gemaakt maar de programma plaatjes zijn er niet (zwart), . Misschien wel de lichte balk maar daar geen tekst en iconen voor npo1, npo2 en npo3. Wel voor rtl4 want daar was boulevard aan de gang.


Hmm, programma's kijken die na middernacht gestart zijn geven dus geen plaatjes en je kunt ze niet selecteren. Alles is leeg. Dat lijkt me het onderzoeken waard. 🙂 Zou je je forumprofiel aan willen vullen met je postcode + huisnummer, de naam en geboortedatum van de contractant en het 06-nummer waar je bereikbaar op bent? Ook hoor ik graag welk type iPad Air je gebruikt, welke versie van de iTV app je op dit moment hebt (staat in de App store) en welke versie van iOS op de iPad Air draait. Dan kan ik aan de slag!


Ik heb de gegevens toegevoegd aan mijn profiel

Ik heb volgens mij de 1e versie van de iPad Air (modelnr MD793NF/A) met sw versie 12.4.8

iTV app heb ik gisteren verwijderd en opnieuw geinstalleerd van de app store. Versie 7.1.2

Bovenstaand probleem was voor mij niet nieuw en zit er al een hele tijd in. Volgens mij zolang ik de app gebruik (2-3 jr?). 

 


Wat misschien ook nog goed is om te vermelden is dat de iTv app de engelse taal staat ingesteld. Waarschijnlijk omdat de systeem language van de iPad ook engels is. 


Bedankt! Nog één checkvraag zodat we alles uitgesloten hebben: De tijd van de iPad staat goed ingesteld en komt gewoon overeen met de daadwerkelijke tijd? Dit controleer je als volgt: 

  • Ga naar Instellingen
  • Ga naar Algemeen
  • Ga naar Datum en tijd
  • Controleer onder Tijdzone of dit de juiste regio is
  • Controleer of Stel automatisch in aan staat

Mocht dit allemaal goed staan, laat het dan gerust weten. Dan zet ik een ticket door naar de specialisten. 🙂


Tijdzone - Amsterdam

Set Automatically staat aan


iOS zit inmiddels op versie 13.7, dat is toch wel een verschil met 12.4.8! Eerst dat iOS maar eens updaten!


Voor iPad Air is 12.4.8 de laatste versie. En als de app op IOS versie 12.4.8 geïnstalleerd kan worden hoort die ook gewoon te werken.


Ik had nog niet gezien dat dit de laatste versie was voor een iPad Air. Dan zal je dadelijk wel het advies krijgen om een nieuwe(re) iPad te kopen, dat gebeurt hier wel vaker. Maar ik ben met je eens, als die app zg geschikt is voor deze iOS, dan moet die ook werken.


Ik had nog niet gezien dat dit de laatste versie was voor een iPad Air. Dan zal je dadelijk wel het advies krijgen om een nieuwe(re) iPad te kopen, dat gebeurt hier wel vaker. Maar ik ben met je eens, als die app zg geschikt is voor deze iOS, dan moet die ook werken.

Natuurlijk moet die app werken, die hoort te werken van iOS versie 10.

Is de iTV app van KPN echt 689,1 MB groot op een iPhone of iPad?

Ik kan het me nauwelijks voorstellen, dat zal wel een foutje zijn ... toch?


Tijdzone - Amsterdam

Set Automatically staat aan

Top, dankjewel voor het controleren! Dan hebben we nu echt alles getest en dus heb ik hier een ticket voor aangemaakt. Je ontvangt een SMS ter bevestiging en ik verwacht dat het binnen 3 werkdagen opgepakt zal worden door de specialisten. Laat je weten hoe het contact verlopen is en wat de oplossing was? Ik hoor graag weer van je! 


@JohnB299 Ik zie dat mijn collega's op 18 september contact met je hebben geprobeerd op te nemen maar dat het niet gelukt is. Je hebt een SMS en een e-mail ontvangen met een telefoonnummer en toegangscode. Bel hier uiterlijk 25 september naar terug tussen 8:00 - 18:00 (ma t/m za) en mijn collega's kunnen dit dan met je oppakken! 


Ik zie dat je inmiddels contact hebt gehad afgelopen maandag @JohnB299, is het probleem opgelost? 


Ik heb beloofd om het gedrag nog een keer te vergelijken tussen iPad, Android telefoon en browser. Helaas kijk ik niet iedere avond tv om middernacht. Misschien dat het dit weekend lukt.
 


Reageer