Skip to main content

Wij willen graag tv kijken in de camper op onze tv via een chromecast echter dit word geblokkeerd door jullie omdat we niet met het thuisnetwerk verbonden zijn. Jullie adverteren dat je door heel Europa kunt kijken maar dit is dus valse reclame. Via de laptop en telefoon werkt het wel maar via 2 verschillende tv's en 2 verschillende chromecasts niet. Het ligt niet aan onze hardware of internetverbinding en ook niet dat er teveel dingen tegelijk ingelogd zouden zijn. Er staat duidelijk in de melding dat het gaat omdat het niet met jullie eigen netwerk is verbonden terwijl wij gwn elders gebruik zouden moeten kunnen maken hiervan. Het word waarschijnlijk geblokkeerd zodat niet accounts worden gedeeld met anderen maar wij hebben 2 tv 's in onze camper en wensen gwn gebruikt te kunnen maken waarmee jullie adverteren.

 

U gebruikt hier niet echt Chromecast, maar Google TV. 

Bij Chromecast gebruikt u uw smartfoon. Daarmee cast u naar de Chromecast. Het veranderen van zender doet u op uw smartfoon. Dat is Chromecast. 

U heeft echter een model met een losse afstandsbediening.

Hierop heeft u de itv app geïnstalleerd. Bedienen doet u met dat kleine afstandsbedieninkje. Dat is niet casten, maar u maakt gebruik van de itv app op de Chromecast. Dat werkt thuis, maar niet elders.


In de hele EU kun je kijken via de app in een smartphone en tablet. Met deze app kun je casten naar zo'n dongel. 

De app in de dongel is niet geschikt voor gebruik buiten je eigen huishouden. Maar via de chromecast functie kun je 'm dan wel gebruiken. I.c.m. die in je phone/tablet dus.


Het word waarschijnlijk geblokkeerd zodat niet accounts worden gedeeld met anderen

Klopt helemaal. En omdat niet te controleren valt of jij de juiste persoon bent is het geblokkeerd op de Smart-TV app.

Aangezien je doorgaans zelf je eigen smartphone of tablet bij je hebt is dat dus wel te ‘controleren’ en mag daarop buiten de deur de app gebruiken. Maar ook die dus bruikbaar via die dongel.


Dat heet dus schermreproductie en daar heb ik geen chromecast voor nodig. Als ik de app in de chromecast zelf wil gebruiken werkt het niet dus er moet niet geadverteerd worden dat het via een chromecast kan want dat blijft feitelijk foutief.

Erg jammer dat er zo word gehandeld door kpn en dat wij niet op een normale manier van de diensten gebruik kunnen maken. Het kan namelijk wel maar word bewust geblokkeerd. 


Het word inderdaad bewust geblokkeerd. Het is buitenshuis niet toegestaan. 

Waar adverteerd KPN met Chromecast? Heeft u een linkje? Afbeelding? 


Scherm reproductie is wel wat anders dan casten via chromecast. Je kunt gewoon casten via de interne chromecast in dat apparaat vanaf je mobiel. 

Buitenshuis werkt het wel degelijk via de in het apparaat geïntegreerde chromecast. Dat is wat anders dan het gebruik van apps in het apparaat zelf.


Dat heet dus schermreproductie en daar heb ik geen chromecast voor nodig.

Nee, dat heet casten en dat is absoluut niet hetzelfde als schermreproductie.

De smart-TV app kan alleen op het thuisnetwerk gebruikt worden.

Als je thuis een OpenVPN servertje hebt draaien (bijvoorbeeld op een Synology NAS) dan kan je jouw Chromecast Google TV voorzien van de VPN Cliënt Pro app en daarmee kan je dan jouw Chromecast Google TV via jouw thuisnetwerk met Internet verbinden. Het TV platform van KPN ziet dan die Chromecast Google TV alsof deze thuis gebruikt wordt.

Zo kijkt onze studerende zoon vanuit zijn studentenkamer in Leiden televisie met een Chromecast Google TV voorzien van de smart-TV app.