Skip to main content

Wij hebben hier twee nieuwe DIW7022 ontvangers allebei bekabeld aangesloten via een 24poort smart manage switch op het modem allebei met precies de zelfde instellingen.

De ene werkt prima( kleine ergenis met terug kijken soms) de andere geeft elke keer een foutmelding internetverbinding verbroken soms na minuut doed hij het weer maar gebeurd ook dat we de stroom eraf moeten halen.

 

beide zijn aangesloten op philips android tv's

Wat is het merk en type van die switch? 


Zyxel gs1900-24 met de laaste firmware


Staat IGMP-Snooping aan op dat ding? Hij ondersteund het wel volgens mij. Maar op de duurdere modellen staat het soms standaard niet aan.


Staat aan maar dan zou op beide boxen het probleem moeten zijn maar is maar op 1 en beide boxen hebben zelfde firmware enz

 


Hmm, als ze ook op dezelfde switch aangesloten zijn, wat als je dan een andere poort op de switch test? Hoe gaat het dan? 

Mocht de foutmelding dan ook verschijnen, lukt het dan om de ontvanger waar de foutmelding op komt tijdelijk rechtstreeks bekabeld op je modem aan te sluiten? Puur om te kijken of de foutcode dan ook in beeld komt. 


Andere poort maakte niks uit wel igmp versie instelling veranderd van v2 naar v3 en er is een update op de box kijken wat hij de komende dagen doet