Skip to main content

Laatste tijd storing met (Motorola) tv-ontvanger. Via forum kwam ik er achter dat deze ontvanger wordt vervangen, geen enkele hulptool maakt daar überhaupt gewag van. Wil je wel allerlei (eigen) verbindingen laten controleren en liefst helemaal anders inrichten. Klantenservice gebeld voor hulp. Wachttijd viel dit keer mee, maar tijdens hulpgesprek verbrak aan KPN-zijde de verbinding. Niet effe terugbellen, nee, da's weer ‘afgehandeld'.  Cahtservice Dot is helemaal een lachertje. Wanneer leert een bedrijf als KPN nu om weer een serieuze klantenservice in te richten. Ik was het al niet eens met het inlijven van XS4ALL door KPN (‘er zou niets veranderen’), maar de XS4ALL toegankelijkheid en service is nu toch echt wel iets uit ver verleden. Balen. KPN: tip, laat door een extern panel eens van buiten naar binnen naar jullie ondersteuningspagina's op internet kijken, inventariseer alle onlogica die er in zit én vervang alle klantonvriendelijkheid met een meer mensgerichte benadering. Betaalt zich uiteindelijk het beste terug in klanttevredenheid en dergelijke.

Na lang zoeken via Forum er achter gekomen dat Motorola tv-ontvanger door KPN gratis wordt omgeruild voor moderner exemplaar. Netjes omruil-formulier op de site ingevuld. Die stap wordt bevestigd met ‘aanvraag ontvangen en u krijgt bevestigingsmail'. En, u snapt het al, die bevestigingsmail komt dus niet. Weer een procedure bij KPN die halverwege in onduidelijkheid blijft hangen. Ik hoop maar dat die nieuwe tv-ontvanger nu wordt geregeld. Maar wat elke webwinkel kan, namelijk een bestelproces netjes afronden en besteller zicht laten houden op vervolgstappen, lijkt voor KPN een mega uitdaging. Sterk voor verbetering vatbaar!

 

Admin: los topic + replies samengevoegd met je eerdere topic


Hallo @New Classic ,

Je kunt proberen om de tool nogmaals te doorlopen. Een andere optie is bellen met 0800-0402, daar kunnen ze zien of het omruilproces in gang is gezet. 

 


Dank voor tip tool nogmaals doorlopen. Mogelijk leidt dat tot extra verwarring bij KPN. Dat zij dan zo. 0800 0402 bellen doe ik niet meer. Niet kundig, niet beleefd, bellen niet terug als door hun verbinding wordt verbroken. Geen goed communicatiemiddel. Serieus verbeterpunt voor KPN!


Bij tool opnieuw doorlopen (overigens weer moeilijk te vinden in overload aan (verkoop)informatie van KPN op de website) kreeg ik bevestiging dat bestelling in behandeling is en (bijna) onderweg. Enerzijds een geruststelling, maar waarop kan zo'n eenvoudige bevestigingsmail dan niet. Misschien moeten een paar medewerkers van KPN maar op herhalingscursus of zo? In ieder geval hoop irritatie bij mij 😢 .

 


Ik ging ook even kijken.  Dus ik tik in de zoekbalk mot (van motorola) en meteen kom ik op de omruiltool terecht. Dus waar gaat het dan fout?


Ik meen mij te herinneren dat KPN onlangs is begonnen met het actief benaderen van de klanten die nog een Motorola hebben. Heb jij @New Classic hierover geen bericht ontvangen?


Beste @New Classic,

Heb je dit al geprobeerd:

Apparatuur omruilen & controleren


Bij tool opnieuw doorlopen (overigens weer moeilijk te vinden in overload aan (verkoop)informatie van KPN op de website) kreeg ik bevestiging dat bestelling in behandeling is en (bijna) onderweg. Enerzijds een geruststelling, maar waarop kan zo'n eenvoudige bevestigingsmail dan niet. Misschien moeten een paar medewerkers van KPN maar op herhalingscursus of zo? In ieder geval hoop irritatie bij mij 😢 .

 

Mooi zo 👍 En graag geholpen natuurlijk. 


Laatste reactie en dan haak ik weer af. ‘Waar gaat het fout?’ Nee, wij hebben geen bericht ontvangen van de omruil-actie. Onze (Motorola) tv-ontvanger is al langer instabiel, maar vervalt laatste weken steeds in foutcode stb nmc 400. Een blijkbaar zeer bekende foutcode. Ontvanger adviseert om op foutcode.tv te kijken. Op die code zoeken geeft ‘onbekende foutcode'. Huh? Ook KPN site kent de foutcode niet, totdat je met andere zoektermen dieper gaat graven. Even bellen met de klantenservice lukt dus niet (zie hierboven). Blijkt uiteindelijk dit forum beste hulp op te leveren. Maar ondertussen wijzen de online hulptools op de site vooral naar ‘update firmware', check nog eens heel goed de internetverbinding inclusief powerline-adapators e.d. Terwijl probleem echt dieper ligt bij KPN, n.l. soort van overbelasting van de multicast van live-uitzendingen. Maar wat ik vooral storend vind is dat er zoveel cirkelredeneringen in de hulptools van KPN zitten (doe dit, niet goed, doe dat, nog niet goed, weer terug bij doe dit). En dat de telefonische klantenservice er voor lijkt te zijn om zo weinig mogelijk service aan klanten te geven. Ik kom van XS4ALL af. Ten eerste nooit veel problemen voor dat ze door KPN zijn overgenomen. Maar als er iets was, dan kon je gewoon 1:1 met een medewerker bellen, en die belde gewoon terug als dat de afspraak was. Hopelijk gaat we ooit eens terug naar dat niveau van service. De abonnementsprijzen zijn er al wel naar 😢 .


Laatste reactie en dan haak ik weer af. ‘Waar gaat het fout?’ Nee, wij hebben geen bericht ontvangen van de omruil-actie. Onze (Motorola) tv-ontvanger is al langer instabiel, maar vervalt laatste weken steeds in foutcode stb nmc 400. 

De kans is aanwezig dat de nieuwe ontvanger diezelfde foutcode geeft. Gebruikt u een switch in uw netwerk? 


@New Classic 

 

Ben je nog steeds klant bij Xsall?

Zo ja, dan moet je bij XS4ALL contact opnemen.

Zie hier. 


Ja Joop2011, en dan kom je uiteindelijk toch weer bij de telefonische klantenservice van KPN terecht. Lekker moeras.


Laatste reactie en dan haak ik weer af. ‘Waar gaat het fout?’ Nee, wij hebben geen bericht ontvangen van de omruil-actie. Onze (Motorola) tv-ontvanger is al langer instabiel, maar vervalt laatste weken steeds in foutcode stb nmc 400. 

De kans is aanwezig dat de nieuwe ontvanger diezelfde foutcode geeft. Gebruikt u een switch in uw netwerk? 

Wat bedoel je met ‘een switch’ Nick83? Onze configuratie is fritz!-modem - devolo powerlink - netgear switch - tv-ontvanger. Zou die netgear switch ook problemen kunnen geven? Huidige powerlink heeft 2 ethernet poorten, die van de tv-ontvanger om de switch heen rechtstreeks aansluiten?

 


Ik denk dat de DVS het probleem is.

Een DVS is vragen om problemen, doordat het 230 volt netwerk steeds meer vervuilt raakt.

En eigenlijk is het 230 volt netwerk hier ook niet voor gemaakt. 😉


Beste Joop2011, ik deel niet je mening dat de DVS het probleem is. Kern van het probleem zit toch bij KPN en de multicast van live uitzendingen. Is in fora voldoende over geschreven. En het is nu eenmaal zo dat in veel huizen geen nieuwe (ethernet)kabels gelegd kunnen worden. Dient een hardware- en software ontwikkelaar als randvoorwaarde(n) rekening mee te houden. Dus pas de techniek aan aan de meest gangbare infrastructuur, in plaats van anders op. Android TV boxen hebben geen enkele probleem met DVS'n. 't Kan dus wel gewoon. Dank voor je meedenken, vriendelijke groeten.


de nieuwe tv boxen (TV+) werken toch over wifi? dus de techniek schreit voort, maar verwacht niet dat alle bestaande techniek dan even vervangen wordt. En er zijn vast ook vele fora die iets vinden van ethernet via het 230V spanningsnet, en dat is vast ook niet veel goeds.


En het is nu eenmaal zo dat in veel huizen geen nieuwe (ethernet)kabels gelegd kunnen worden. 

Dat kan wel. Gewoon over de muur laten lopen.

Hoe ging dat toen er elektriciteit kwam? De elektriciteit kabels werden gewoon op de muur getimmerd.

Hoe ging dat toen er centrale verwarming kwam? De buizen werden gewoon op de muur geschroefd. Mogenlijk lopen ze bij u nog steeds over de muren. 

En bij een utp-kabeltje is dat opeens een probleem? Kom op zeg!


Wat bedoel je met ‘een switch’ Nick83? Onze configuratie is fritz!-modem - devolo powerlink - netgear switch - tv-ontvanger. Zou die netgear switch ook problemen kunnen geven?

Wat is het precieze type nummer van die switch? 


Ik hoop dat het met de nieuwe ontvanger beter werkt @New Classic, anders heb ik hier nog wel een paar handige topics en een stappenplan voor Foutcode STB-NMC-400 Verbinding met zender verbroken

 

Mocht je er ook hiermee niet uit komen kun je het beste toch even contact opnemen met XS4all, zij hebben ook nog gewoon hun eigen klantenservice.

De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 17.00. 
0203987666

 


Gisteren contact gehad met XS4ALL. Op zich goed geholpen, maar probleem is niet weg. Heeft met bepaalde (DCHP?) verbinding te maken die wordt gezocht tijdens live kijken. En blijkbaar zitten andere apparaten in huis (NAS, zonnepaneel-omvormers e.d.) ook op die verbinding, en zitten goede communicatie tussen tv-ontvanger en KPN provider in de weg. Alleen ‘live-pauzeren’ is nu een bypass oplossing. Dan wordt er een andere communicatie tussen tv-ontvanger en provider gelegd. Brengt me tot de kern van het probleem; KPN wil ons een techniek opdringen die niet past in een normaal modern huishouden. Waarom moet ik gaan knutselen aan de instellingen van mijn NAS en omvormers e.d. (als het al kan), ik vind dat KPN een techniek moet inzetten die om kan gaan met dit soort complexiteit in een thuisnetwerk. Verder werd ik er mee geconfronteerd dat na het installeren van de nieuwe tv-ontvanger sommige programma's niet of minder goed teruggekeken kunnen worden. Gaat vooral om BBC. Is blijkbaar gelddingetje van KPN. Kortom, minder waar voor duur pakket. En op BBC werkt die bypass van even live pauzeren dus ook niet 😢 . Misschien tijd op televisiekijken anders te gaan organiseren. Maar dat heeft ook weer zo zijn nadelen.


Met nieuwe tv-ontvanger is het niet beter geworden. Plus laatste tijd ook nog andere storing KPN TV. Tip van XS4ALL om via gepauzeerd kijken door te gaan is niet handig en werkt niet voor alle zenders die onze belangstelling hebben. Online hulp voor bijvoorbeeld DVS helpen niet verder (overigens is de DVS verbinding gewoon top, en was dat al). Mijn conclusie blijft, KPN heeft een techniek toegepast die niet goed is afgestemd op huis-tuin-en-keuken infrastructuur gemiddelde klant. Ben er langzamerhand wel klaar mee. Ga op zoek naar alternatieven.


Uw conclusies zijn te betwisten.  Ten eerste zijn er een paar miljoen tevreden klanten waar het dus allemaal prima werkt. Ten tweede is het gebruik van een DVS een houtje touwtje oplossing.  Nooit maar dan ook nooit kan dat een alternatief zijn voor een utp kabel. Data versturen via een stroomkabel kan gewoon is gewoon onverstandig. Ik vermoed toch dat er wat mis is met uw eigen netwerk 


Uw conclusies zijn te betwisten.  Ten eerste zijn er een paar miljoen tevreden klanten waar het dus allemaal prima werkt. Ten tweede is het gebruik van een DVS een houtje touwtje oplossing.  Nooit maar dan ook nooit kan dat een alternatief zijn voor een utp kabel. Data versturen via een stroomkabel kan gewoon is gewoon onverstandig. Ik vermoed toch dat er wat mis is met uw eigen netwerk 

Tja, past de klant zich aan aan de techniek, of de techniek aan de klant. UTP kabels door mijn huis is gewoon geen optie, en opstelling heeft jarenlang prima gewerkt. KPN heeft zaken veranderd waardoor storingen en ongemak zijn begonnen. Mijn boodschap is dan ook, pas aanbod aan aan houtje-touwtje oplossingen van de klant. Overigens zit ik niet op dit soort reacties te wachten. Ga zelf maar weer weg uit dit forum.

 


Kern van het probleem zit toch bij KPN en de multicast van live uitzendingen. Is in fora voldoende over geschreven. 

Bij XS4ALL gingen de live uitzendingen ook m.b.v. multicast, sterker nog, XS4ALL gebruikte 100% dezelfde techniek als KPN. Er is ook helemaal niets mis met multicast, het is by far de beste distributiemethode voor live televisie en zolang jouw switches maar IGMP snooping ondersteunen kan er ook weinig mis.

Als jij de DVS er tussenuit haalt, heb je dan nog steeds deze problemen?

In het overgrote meerendeel dan de gevallen bij dergelijke storingen blijkt de DVS uiteindelijk toch de boosdoener te zijn. De snelheid er kan dan wellicht goed uitzien maar als er veel hertransmissies moeten plaatsvinden (en dat zien we vaak) dan heb je de poppetjes aan het dansen.

 

Als jij een omvormer hebt voor zonnepanelen, van welk merk is deze dan? 

 


Dat kan best goed gewerkt hebben maar u heeft kunnen lezen dat het electriciteitsnetwerk overbelast is. Bedrijven krijgen soms geen toegang meer tot het electriciteitsnetwerk omdat er geen capaciteit is en juist die overbelasting geeft ruis op het electriciteitsnetwerk waardoor het gebruik van dvs problematisch wordt. Ik verwacht dat het een kwestie van tijd is tot de dvs helemaal niet meer werkt. Devolo heeft daar helaas nog geen antwoord op. Het alternatief is werken met wifi.