Skip to main content

Goedenavond,

 

Is dit probleem al opgelost? We zitten nu al 1,5 jaar naar een ernstig hoge pieptoon te luisteren zodra Netflix inschakelt, enorm irritant! 
 

Mvg, ST

Hoi Suzannet, welkom op het forum! Ik kan me voorstellen dat je hier zo langzamerhand wel flauw van bent. Ik zie echter op je profiel dat je ingevuld hebt dat je Telfort klant bent. Klopt dat? 


Dat waren we inderdaad, echter hebben we bericht ontvangen dat Telfort door KPN overgenomen is. 


Mobiele abonnementen van Telfort zijn inderdaad inmiddels overgezet naar KPN. Maar je vaste abonnement blijft voorlopig nog even Telfort. Dit betekent dat ik je op dit moment niet kan helpen, want ik kan je gegevens niet inzien. Normaliter zou ik je verwijzen naar het Telfort forum hiervoor. Maar omdat uiteindelijk het inderdaad wel over gaat naar KPN vraag ik een van mijn Telfort collega's, @Jasper, of die je hier even wil helpen. Hij komt er zo snel mogelijk bij je op terug. 


Hoi @suzannet, hier ben ik inderdaad zoals Erik aankondigde :slight_smile:  Alle Telfort Thuis pakketten zijn momenteel nog bij Telfort, later dit jaar zullen die pas naar KPN overkomen. Wanneer dit precies zal gebeuren is nog niet bekend, daar zal je op dat moment nog over geïnformeerd worden door Telfort. Alle Telfort mobiel abonnementen zijn al wel naar KPN overgezet, dat is op 26 januari gedaan.

Die pieptoon klinkt heel vervelend, zeker als je dat al zo lang hebt! Heb je de tv-ontvanger ook al eens helemaal opnieuw ingesteld, om te kijken of het daarmee weg is? Ik hoor dat graag van je!


Hoi Jasper, helaas hebben we dat al meermaals geprobeerd en het heeft helaas niet geholpen. 😔


Dat is jammer inderdaad, dan stuur ik je een nieuwe toe @suzannet! De oude kan je naar Telfort terugsturen, de nieuwe zal binnen enkele werkdagen bij je thuis worden afgeleverd. Ik hoor daarna graag van je hoe het gaat met Netflix.


Nou super! Laat het uiteraard weten en hopen dat het daarmee opgelost is. 


Hoi Jasper, we hebben het kastje omgewisseld, maar het probleem blijft. 😔


Dat is jammer @suzannet! Ik ga kijken naar andere mogelijkheden, ik kom er bij je op terug.


Hier ben ik alweer @suzannet., ik heb gesproken met een specialist en we gaan een andere versie van de software op jouw tv-ontvanger zetten. Dit zal in de nacht van donderdag op vrijdag gebeuren. Ik ben benieuwd hoe het daarna gaat met het geluid van Netflix.


Okay, moeten we dan het nieuwe kastje laten staan die we vd week net ontvangen hebben of de oude die we al hadden terugzetten?


Je kunt de nieuwe laten staan inderdaad, het gaat op basis van het abonnementsnummer. Je zult daarna ongeveer de enige Telfort klant zijn met deze versie, dus als je wijzigingen en dergelijke opmerkt, laten we die dan nog niet hier benoemen :wink:


Helaas… nog steeds de hoge pieptoon… 😕

 

Het nieuwe menu ziet er wel goed uit! We kunnen Netflix aanvliegen op 2 manieren, 1 via series of via apps op de TV. Echter beide resulteren in een hoge pieptoon. De pieptoon ontstaat zodra je een serie / film hebt geactiveerd en je terug gaat naar het keuzemenu van films of series van Netflix. 


Hmm, dat is natuurlijk niet wat ik hoopte te lezen! Ik neem opnieuw contact op met de specialist, om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik kom er op terug.


Ik heb alweer snel een reactie @suzannet :slight_smile:

Zou je in de instellingen van de tv-ontvanger naar Menu → Instellingen → Geluid kunnen gaan en daar kijken of Geluidsprioriteit op stereo staat? Als dat niet zo is, zou je die daar dan op kunnen zetten en kijken hoe het daarmee gaat?


Dat staan ze beide. Zowel de HDMI als de optical. Daar hebben we nu niks aan veranderd.


Maakt het ook nog verschil als je ze wel op een van de andere opties instelt? En gebruik je naast het tv toestel nog andere apparatuur, zoals een soundbar, home cinema set of iets in die geest?


We hebben het geprobeerd op de standen stereo, dolby en auto. Bij alle drie piept hij. Sinds kort hebben we een soundbar van Sonos en een sub. Ook als we die uitschakelen doet het probleem zich voor. En het probleem deed zich ook al voor, voordat we die apparatuur aangesloten hadden. 


Dan is het niet aannemelijk dat het door de soundbar komt inderdaad. Dank voor het testen van de verschillende instellingen, jammer dat het geen verbetering gaf. Ik ga weer voor je in gesprek met de specialist.


Dan is het niet aannemelijk dat het door de soundbar komt inderdaad. Dank voor het testen van de verschillende instellingen, jammer dat het geen verbetering gaf. Ik ga weer voor je in gesprek met de specialist.

Bericht aangepast, ikzelf niet goed gelezen … :sweat_smile:


Begrijp ik goed dat de piep alleen in het menu van netflix is en niet tijdens kijken van een film of serie en ook niet bij tv en andere apps?

Hoe heb je alles aangesloten? via hdmi of ook optisch? Direct op tv of direct op de soundbar? Andere hdmi kabel geprobeerd?

Een vriend had ook een probleem met een goedkope kabel die hdmi 2.0 zou zijn. Maar dat ging om atmos stream die veel bandbreedte vroeg. Ging alleen geluid door de hdmi kabel naar de receiver. Kabel kan dus wel uitmaken. Evt een andere proberen? Heb bij hem een belkin hdmi 2.1 kabel geinstalleerd en probleem was weg.

Ook evt een andere tv of pc monitor geprobeerd of het ook daarop gebeurt?


Dan is het niet aannemelijk dat het door de soundbar komt inderdaad. Dank voor het testen van de verschillende instellingen, jammer dat het geen verbetering gaf. Ik ga weer voor je in gesprek met de specialist.

Ik heb inmiddels weer een terugkoppeling van de specialist gekregen. Met de tv-ontvangers die Telfort op dit moment heeft hebben we nu geen oplossing voorhanden. Er wordt nog steeds gewerkt aan de nieuwe software die je hebt, het kan zijn dat dat met een nieuwe versie verbeterd. Anders zullen we moeten wachten tot Telfort helemaal is opgegaan in KPN en kunnen we je op dat moment een ander model toesturen.


Helaas is het probleem bij ons ook nog steeds niet opgelost. En is het stil op de lijn geworden… beetje jammer... 


Ha @suzannet, wat jammer om te lezen! Waar loop je op dit moment nog precies tegenaan? Wat merk je qua geluid?


Nog steeds precies hetzelfde. Een hoge pieptoon bij het gebruik van het Netflix menu.