Skip to main content

waarom wordt NDR1 radio en NDR TV in het noorden NIET doorgegeven?

NDR Radiozenders geven ze inderdaad niet (meer) door. NDR TV hebben ze wel maar kun je alleen zien als je je abonneert op het Duits pakket. Kost 3,99 euro per maand.

https://www.kpn.com/televisie/pakketten/duits-pakket.htm

 

 


Je kunt dié Duitse radiozender, en meer, via DAB+ krijgen.

NDR is een van de TV zenders in het Duits (TV) pakket. € 3,99 p/mnd.
(NDR HD, PROSIEBEN HD, SAT1 HD, 3SAT HD, Tagesschau24 HD, Kika HD, Super RTL, Vox, One HD, RTL II)


Dank voor de reacties maar mijn vraag was WAAROM NDR TV niet jn het standaardpakket wordt doorgegeven en niet hoe je deze wel kunt ontvangen. WDR TV (gelijkwaardig aan NDR TV) wordt namelijk wel doorgegeven in het standaardpakket. WDR en NDR tv zijn gewoon publieke zenders en geen commerciële zenders.

 


KPN moet Buma/Stemra betalen voor alle zenders n.a.v. het aantal klanten die de zenders kunnen krijgen. Die in het basispakket zijn door iedereen te zien. Door de zender nu in het Duits pakket aan te bieden is KPN veel minder rechten kwijt. Alleen a.d.h.v. de afname van dat pakket, wat dus ook nog wat extra opbrengt.

Er werd buiten het uiterste randje van Nederland niet op afgestemd. Toen is de zender, in 2012 al, verwijderd uit het basispakket. Nu kan ie weer afgenomen worden door diegenen die 'm willen, en is KPN niet onnodig rechtengeld kwijt.

Ook is NDR tegenwoordig in heel Nederland via internet te krijgen. Waarom zou KPN dáár dan nog rechten voor betálen? Dan worden onze abo's alleen maar duurder. Met dat soort zenders in de basis.

KPN heeft geen financieel krachtige mulinational achter zich. Zoals bv Ziggo en T-mobile dat wel hebben.


Duidelijk antwoord. Dank. Het is wat het is.