Skip to main content

Storing met terugkijken en opnames

Er is op dit moment een storing gaande met het terugkijken en opnames. Het terugkijken stopt spontaan of de tv-ontvanger loopt vast. Het onderzoek hiernaar is gaande. Je kunt ons hierbij helpen door het volgende te doen:

  • Vul je forumprofiel volledig in
  • Geef aan welke tv-ontvanger(s) je precies hebt
  • Geef aan welk modem je hebt
  • Wat ervaar je precies, stopt het terugkijken spontaan, loopt de ontvanger vast of iets anders? 

 

Wij zullen deze gegevens toevoegen aan het onderzoek, zodat de specialisten alles mee kunnen nemen.

Zodra we een update hebben met betrekking tot deze storing, zullen we dat in dit topic plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

 

Status

Update 4: 3-5-2022

Het probleem lijkt opgelost te zijn, mocht je er toch nog last van hebben kan je deze stappen volgen: 

  1. Zet de tv-ontvanger(s) uit, haal ook de stroomstekker uit het stopcontact
  2. Zet de Experia/KPN Box (modem) uit, haal ook hier de stroomstekker uit het stopcontact en wacht 20 seconden
  3. Wacht tot het modem is opgestart (internet lampje is groen)
  4. Sluit de tv-ontvanger weer aan op de stroom en start de ontvanger opnieuw op

Update 3: 12-04-2022 - Onderzoek is nog gaande. Hierbij kijken we naar de modemkant (zie update 2) maar ook naar de software van de tv ontvanger. Klantervaringen geven aan dat een reset van je Experia Box het probleem vaak voor in ieder geval een paar dagen verhelpt. Of op z'n minst verbeterd. Dat is dan ook de workaround die we voor nu aanraden.

Update 2: 08-04-2022 - Het lijkt er op dit moment op dat de problemen voornamelijk spelen bij mensen die een V10A hebben. Daar wordt op dit moment verder naar gekeken. We willen eenieder die problemen ervaart dan ook vragen hun Experia Box een reset te geven

Update 1: 05-04-2022 14:30 - De storing is in onderzoek

Terugkijken loopt vast en stopt uit zichzelf . Alles uitzetten van stoom halen. Kan dan alleen tv kijken en niet opname gemist kijken. Bij elke keer terug kijken loopt de ontvanger VAST en kunt niet meer terug kijken. Op alle ontvangers dit probleem

 

3 4k ontvangers bedraad aangesloten op Experia box 12. 4e uitgang hangt een switch aan. Hier zijn mijn tv en router op zolder en I de garage op aangesloten om alles via bedraad internet te laten lopen. Beide routers zijn Linksys. Beide routers een ander ssid. Switch is van kpn. De netgear gs105e. Geen Powerline in huis.wifi valt ook regelmatig weg. Bedraad heb ik ook wel eens gezien dat die wegvalt.  Zou de Experia box defect kunnen zijn. Of de verbinding tot en met de Experia box


Nog maar een keer melden.

Het terugkijken van een programma en opnames terugkijken werkt niet. Loopt vast en je kunt niets meer. Alles wat jullie aanvoeren om het op te lossen werkt niet.

Ik zag dat veel meer mensen dit probleem hebben.

Van jullie kant komt gewoon geen reactie. Betalen elke maand een behoorlijk bedrag. Zorg dan ook dat het werkt. Waarom duur het zo lang.

Graag  zo spoedig mogelijk oplossen.


Hoi wou vragen of meerde mensen last hebben van beeld dat een split second vast blijft hangen om ca 10 seconden?

 

We hebben al reset gedaan, bezit van de HMB2260 en gebruiken maar 1 kastje.


Goedeavond,  dat is niet zoals het moet.  Is de ontvanger met een kabel aangesloten op het modem?


Hoi Joep,Jazeker zit wel een switch tussen maar dit werkt al 10 jaar goed 

Merk dat het vooral opnames van gisteren waren en met name net 5. Kan het zijn dat toevallig gisteren een slechte dag was mbt tot uitzendingen?

Bijv opname van vandaag bij RTL 5 is niets aan de hand.


Ik ben toch bang dat de switch problemen geeft. De switch moet igmp snooping ondersteunen.  Het kan een tijd goed gaan maar eens gaat het mis. Hier kan je lezen waarom het zo belangrijk is. https://forum.kpn.com/kpncyclopedie-105/igmp-snooping-wat-is-het-en-waarom-is-het-belangrijk-456968


Hier ook al weken aan een stuk dat de boel vastloopt. Alles al geprobeerd maar niks helpt. Lijkt wel alsof er in de avond niet genoeg capaciteit in de wijk is. 
Hoe kom je daar achter? Of dat de aansluiting die binnenkomt slecht is. Is nog een oude kabel denk nog van de eerste lijn. 

 


Hallo @MR1953, ik zie dat je ook een melding in een ander topic had gedaan. Daar geef je aan dat zowel terugkijken als opnames terugkijken op geen enkele zender werkt. Je laat ook weten alles al geprobeerd te hebben. Is dat ook een ‘frisse start’ via de instellingen van het menu? Mijn collega Rutger heeft inmiddels doorgegeven dat klanten hier tegenaan lopen. Zodra wij daar een reactie op krijgen, laten we dit natuurlijk weten.


Hallo @langelubbus, wat hinderlijk dit. Bedankt voor je uitvoerige informatie! Je bent niet de enige die dit signaal aankaart, dus ik betwijfel of dit probleem überhaupt aan jouw kant ligt. We zijn nu een aantal dagen verder: hoe staat het er nu voor? Wij hebben, naar aanleiding van verschillende signalen, melding gedaan bij de technische collega's van itv. Daar heb ik nog geen terugkoppeling van gehad. Zodra we dit wel krijgen, laat ik dit natuurlijk aan je weten. 


Beste @Offens1, wat rot dit! Normaliter zou ik meegaan in de gedachtegang van Joep1965, maar je bent helaas niet de enige die problemen met opnames meldt. Ik twijfel vooralsnog een beetje dus. Hoe staat het er nu voor? We zijn natuurlijk al een aantal dagen verder. Het linkje dat Joep1965 meestuurt is overigens hoe dan ook heel nuttig om eens door te lezen 🙂.


Beste @Gewjer, welkom! Wat jammer om te lezen dat je hier tegenaan loopt. Je geeft aan dit al meerdere weken te ervaren. Een aantal vragen heb ik nog om een wat duidelijker beeld te krijgen:

 

  • Heb jij de ontvanger(s) al eens een ‘frisse start’ gegeven via de instellingen van het menu?
  • En het ‘live’ tv kijken gaat wel gewoon goed?
  • Gaat het alleen om terugkijken of ook om het kijken van opnames wat niet goed gaat?

Hartelijk dank voor. Reactie heb even gekeken naar de switch en heb destijds deze vervangen voor een " igmop snooping"(Netgear ProSAFE GS105E).

 

We zijn inderdaad paar dagen verder maar kan probleem niet reproduceren. Dus kan ik vanuit gaan dat het een tijdelijke storing was bij opnames.

Iedereen hartelijk voor suggesties.!


Had ik niet gedaan. Inmiddels wel een frisse start gedaan. Ik heb een aantal opnames terug gekeken. Af en toe blijft het beeld nog wel stil staan, maar ik kan wel verder kijken. Heb ook een programma uit de gids terug gekeken en dat ging goed. Hopelijk blijft dit zo.

Ben toch wel benieuwd wat er uit komt bij de afdeling ITV.


Sinds ongeveer een week loopt het terugkijken van een programma vast. Soms hangt de zaak dan volledig en is uit- en aanzetten van het TV-kastje de enige oplossing om weer TV te kunnen kijken.
Soms een freeze van het beeld en dan springt na enige tijd het programma verder en is er een stuk overgeslagen.
Life TV kijken lijkt goed te gaan, je moet alleen niet pauzeren want dan treedt hetzelfde probleem op. Wel daar af en toe de melding dat de verbinding met het modem is onderbroken.
Alles is met kabels aangesloten aangesloten op de kpn-modem. Alles gereset (modem, glasvezelaansluiting, TV-kastje, de software in het TV-kastje opnieuw geïnstalleerd maar niets helpt.
Ik lees op het forum dat ten aanzien van dit er al maanden problemen zijn en ik niet de enige ben die hier last van heeft.
Mijn indruk is dat er dus iets mis is met het modem of het glasvezel netwerk. Jammer want tot nu toe was ik erg tevreden met iTV van KPN. Het is ook niet echt hoopgevend dat er een snel oplossing komt gezien de vele berichten hierover.


Goed dag,

Terugkijken werkt niet meer, na een paar minuten schakelt de ontvanger naar een actuele uitzending.
Sinds paar weeken werkt terugkijken niet meer goed. Er wordt eerst wel teruggeschakeld naar het begin maar na een paar minuten schakelt de ontvanger gewoon terug naar actueel. Ik heb al de ontvanger en ook modem opnieuw opgestart maar dat heeft geen effect. Ook met procedure  ”HERSTART de TV ontvanger”.
Wat nu, wat is de oplossing?
 

Type : ontvanger: ARRIS VIP2952 V2
                       sn: M11603TN6850
                    Mac: 00:02:9B:D8:5D:63           


@MR1953, @Offens1 en @langelubbus ik heb jullie topics naar een algemeen topic verplaatst. We hebben het idee dat dit bij meerdere klanten misgaat/misging. Mochten jullie nog vragen hebben of ergens tegenaan lopen, laat het gerust weten hier!


Lijkt minder te zijn geworden. Maar de tijd zal het leren. Is vaker even weg geweest.


@Marcia_ en @Jasper ik ben nu een opname aan het kijken, tot nu toe geen storingen. Ik heb wat opnames staan van Veronica: “SWAT”, ik zal er een paar kijken, en mijn bevindingen hier melden. 😉


@Jeroen_dB ik kijk nu nog steeds naar SWAT op Veronica, (opname) maar ik ondervind geen verstoringen bij het kijken ervan. 👍🏼


Dat is mooi om te horen @Dennis Schreve. Het probleem dat bij anderen uit dit topic speelt, is in verder onderzoek. 


Dat is mooi om te horen @Dennis Schreve. Het probleem dat bij anderen uit dit topic speelt, is in verder onderzoek. 

Dus het is maar bij een aantal klanten. Een soort van regio-storing zeg maar. 😉


ik wil hier even aangeven dat deze storing ongeveer een week geleden begonnen is. (6621ZS)

Bij ons meestal rond 10 uur avonds met terug kijken van opnames.

Sinds een week loopt nu elke avond onze ontvanger vast, na spanning reset gaat weer goed.

Ik heb nu ook voor het eerst de experiabox gereset.

Onze Arris ontvanger zit rechtstreeks met een netwerkkabel op de experiabox en van daar op glas.


Dank voor het melden, @TKooijmans. Zou je ook je forumprofiel willen invullen? Dan kunnen we dit meenemen in het ondezoek. 


Hallo, herken me in bovenstaande klacht die sinds ca 1 week speelt. Regelmatig stekkers eruit gehad, software update gedaan. Niets helpt tot nog toe en begin meer er steeds meer aan te irriteren. Televisie gaat nu ook op zwart staan!! Wanneer is er een oplossing te verwachten of hoe kan ik het euvel verhelpen??


Hi @Mees01, balen dat jij hier ook last van hebt 🙁 Het onderzoek hiernaar is gaande. Je kunt ons hierbij helpen door het volgende te doen:

  • Vul je  forumprofiel volledig in
  • Geef aan welke tv-ontvanger(s) je precies hebt
  • Geef aan welk modem je hebt
  • Wat ervaar je precies, stopt het terugkijken spontaan, loopt de ontvanger vast of iets anders? 

Wij zullen deze gegevens toevoegen aan het onderzoek, zodat de specialisten alles mee kunnen nemen.

Zodra we een update hebben met betrekking tot deze storing, zullen we dat in dit topic plaatsen!