Skip to main content

Ik heb een nieuwe TV met KPN app. Maar veel van de programma’s die ik wilde opnemen kan ik niet terugkijken omdat “Deze opname is helaas mislukt”. Moet ik toch weer een aparte ontvanger gebruiken?

Hoeveel ontvangers heeft u? Indien u er maar 1 hebt, dan moet u wel het opname pakket hebben. Heeft u dat?


Het opnamemateriaal is volgens mij onderdeel van het abonnement. Dat staat los van de ontvanger. Ik heb overigens een andere TV met ontvanger 


Werkt het op de andere tv met ontvanger wel?


Ja. Daar kan ik dezelfde opname wel terugkijken.


Hoi @Paul us en welkom op het forum! Als je deze melding alleen in de Smart TV app krijgt, heb je die opnames dan misschien van de HDglas kanalen (kanaal 661 t/m 670 gemaakt)? Opnames van die kanalen zijn namelijk niet via de Smart TV app of de mobiele app te bekijken. 


Hallo Sanne, de opnames zijn niet van die kanalen. Bij telefonisch contact met KPN vertelde de medewerkster me dat het in de app zit; daarin zou een bug zitten….…

nu maar hopen dat dat wordt opgelost. Of kan er toch een andere oorzaak zijn? 


Hmm, dit is geen bug die mij bekend in de oren klinkt en ik kan er ook geen informatie over vinden. Mocht het een bug zijn dan lijkt het me goed dat we dit melden bij de ontwikkelaars, maar ik wil eerst nog een aantal zaken met je uitsluiten.

Van welke zenders kun je de opnames niet bekijken? Als je meerdere programma's op hebt genomen van één bepaald zender, werken sommige opnames dan wel of werken ze geen van allen? 


BBC werkt niet. Op Veronica lijkt de opname gelukt, maar afspelen gaat schokkend en stopt regelmatig. SBS 9 geeft “opname mislukt”. NPO lijkt wel te werken.

Ook terugkijken werkt overigens niet voor een aantal zenders.


Hmm, die zenders kun je wel kijken via de Smart TV app en dus moeten de opnames hiervan ook werken. Heb je de app al eens opnieuw geïnstalleerd op de Smart TV en gaat het dan wel goed? Of merk je geen verschil? In het laatste geval, zou je dan je forumprofiel aan willen vullen met je adresgegevens, de naam en geboortedatum van de contractant en het merk en type Smart TV dat je hebt? 


Ik heb de gevraagde gegevens ingevuld op mijn profiel


Bedankt! Heb je de app ook al opnieuw geïnstalleerd en wat waren je bevindingen? 


Ik heb de app opnieuw geïnstalleerd maar dat heeft niet geholpen


Check, bedankt voor het testen! Dan lijkt het me goed dat de specialisten dit oppakken. Heb je ook een 06-nummer waar je bereikbaar op bent en, zo ja, wil je deze ook in je forumprofiel zetten? Dan maak ik een ticket aan voor deze kwestie. 


Mijn nummer is toegevoegd 


Bedankt! Ik heb de melding doorgezet naar de specialisten. Binnen 3 werkdagen pakken ze dit op, mocht je na die tijd nog geen terugkoppeling hebben ontvangen, laat je het me dan weten? 


Hoi @Paul us! Ik zie dat je inmiddels opgebeld bent en dat het ticket is afgemeld. Wat was de conclusie? 


Het antwoord:

 

Het probleem met opnames op uw KPN smartapp betreft een bekkende issue met Samsung tv.

Onze ITV specialisten geven het volgende aan: 

(Dit is een bekend probleem en er komt een versie aan met een fix, maar deze is afgeleverd bij Samsung en is afhankelijk van Samsung.)

 

Omschrijving van gemelde incidentmelding:

 

Probleem: Problemen met kijken // App loopt vast

Toelichting: Klant krijgt bij opnames melding dat opname mislukt is.

Dit zijn opnames die volgens het zenderoverzicht wel via de smarttv app te bekijken zijn en op de TV ontvanger gaat het kijken van de opname wel goed. Aldus klant BBC werkt niet.

Op Veronica lijkt de opname gelukt maar afspelen gaat schokkend en stopt regelmatig. SBS 9 geeft opname mislukt. NPO lijkt wel te werken.

Ook terugkijken werkt overigens niet voor een aantal zenders. App opnieuw installeren heeft niet geholpen.

 

Ik hoop dat uw met Samung verder komt,

 

Op basis van de vermelding op de site dat geen ontvanger nodIg is heb ik een Samsung TV gekocht. Dat blijkt niet te werken. Dat is toch misleiding?


Kijk, dat is een duidelijke conclusie. Zo te lezen is de fix afgeleverd bij Samsung en is het wachten op hun goedkeuring. Ik hoop dat die komt en dat je daarna gewoon je opnames weer kunt kijken. Live TV werkt in elk geval wel en een aantal opnames waren wel terug te kijken, dus het is niet alsof de app 100% niet werkt op de Smart TV. Dat het vervelend is dat nu net deze opnames niet werken begrijp ik zeker, maar hiervoor is het dus wachten op Samsung. Houd updates van de app in de gaten, hopelijk is het snel opgelost. 


Dat is een beetje kort door de bocht. KPN schrijft wervende teksten op haar website en beveelt Samsung (of LG) aan. En als het dan niet blijkt te werken wordt naar Samsung verwezen. Dat lijkt me toch geheel de verantwoordelijkheid van KPN.

De tekortkomingen waren dus kennelijk al bekend, maar er wordt (ook nu nog niet) nergens melding van gemaakt.


Deze problemen spelen dan blijkbaar niet op alle Samsung TV's. 🙂 In veel gevallen gaat het wel goed, maar helaas in sommige gevallen niet. We verwijzen niet naar Samsung, we wachten tot zij de update en daarmee de fix goedkeuren. In dit openbare topic is hier nu melding van gemaakt en terug te vinden. Hopelijk heb je verder veel plezier van je Samsung Smart TV en, ondanks dit, nog een fijn weekend gewenst! 


Reageer