Skip to main content

Ik blijf ook last houden van deze piepende stemmetjes. Ik kan het dan wel via netflix herstellen echter moet ik dat achter elke nieuwe serie opnieuw doen zeer vervelend. Mijn tv ontvanger is arris v2952v2, ik hoor graag van jullie.

 

Admin: afgesplitst en eigen topic voor je aangemaakt

Hoi @Yorick Ja, welkom hier. 

Piepende stemmetjes zijn knap irritant. Dat kan ik mij goed voorstellen. Je kan het dus wel steeds herstellen, maar dat is natuurlijk niet wenselijk. Wat heb je verder nog geprobeerd om het op te lossen? Heb je modem al eens herstart en de ontvanger een reset gegeven? Maakt dat nog verschil? En heb je meerdere ontvangers? Komt het dan op 1 of meerdere voor? 

 

 


Alles geprobeerd reset modem, reset ontvanger. 2 ontvangers beide hetzelfde probleem. 


Het is alleen bij Netflix toch? Live tv en bij bijvoorbeeld andere apps als Youtube is het geluid wel goed? Welk modem heb je? Ik kan deze niet achterhalen of heb je een eigen modem in gebruik?


Het is inderdaad alleen bij netflix. Live tv geen problemen. ik heb overigens ook alles geprobeerd wat in dit vorige topic(van dit onderwerp) was voorgesteld. Pathé app heb ik wel eens gebruikt daarbij geen last gehad, YouTube gebruik is eigenlijk nooit op de tv. Modem experiabox v10


Ik heb nu een ontvanger voor je aangevraagd. Morgen na 1430 uur kan je een huidige omruilen voor een nieuwe ontvanger bij het PostNL punt uit de sms. Hoor graag of deze het probleem niet meer heeft. 


Dankjewel, ik zal u op de hoogte houden.


Helaas deze geeft het zelfde probleem (HMB2260 v2) zowel als ik geluid alleen op televisie of versterker afspeel,beide hetzelfde probleem.


Dus ook op de nieuwe ontvanger geeft Netflix piepend geluid? Dat is wel vreemd. Heb je er nog een geluidssysteem op aangesloten? Zo ja, is het dan zowel hiermee als op het geluid van de tv? 

En ervaar je dit gepiep alleen via de ontvanger? Dus niet via de app op Smarttv, tablet of telefoon? 


Ja ik heb er een harman kardon op aangesloten, echter ook als ik deze er tussen uithaal blijft het probleem.

Ja ik ervaar het alleen via de ontvanger. (Echter is deze bekabelt dus beter kijk plezier dan via smarttv waarbij ik meer naar laadscherm kijkdan naar serie. Met telefoon of tablet geen problemen. 


Alleen via de ontvanger dus. Ook met de nieuwe. Je geeft aan twee ontvangers te hebben, deze zijn op verschillende tv's aangesloten en toch vertonen beide het probleem?

 

En zou je de tips uit dit topic over piepend geluid willen doornemen? Lost dat het probleem op?


Sorry voor late reactie, ik heb dat forum nog maals door gespit en al deze acties uitgevoerd echter blijft het probleem bestaan. Ik heb ook nog eens instellingen op televisie zelf naar stereo gezet ipv Meerkanten, ook dit mocht niet baten. Ontvanger gereset en opnieuwe nieuwste software op gezet, helaas dan ook nog hetzelfde probleem. Gekeken of televisie zelf nog een software upgrade heeft, echter deze is geen nieuwe upgrade. Ook eenander kanaal hdmi werkt niet, en ook het vervangen van deze kabel werkt niet.

Zal niet meer bij de televisie liggen gezien ik in andere forum allemaal mensen zag met Philips  met pus serie 4 5 6? 


Ik ga even een specialist vragen. Ik heb geen idee meer namelijk. Eens kijken of hij nog ideeën heeft of dat we iets over het hoofd hebben gezien. Zodra ik reactie heb, dan hoor je van mij. 


Ik heb al een reactie mogen ontvangen:

Netflix Audio verstoord

Er zijn verschillende vormen van audio verstoring welke een klant kan ervaren in de Netflix App.

1) Geen audio hoorbaar.

2) Robotachtige stemmen of hoge piep stemmen "Chipmunk audio".

3) Audio en Video niet synchroon.

 

Komt een van bovenstaande problemen voor, dan zijn er een aantal zaken welke geprobeerd kunnen worden:

- Is de TV al een keer volledig spanningsloos gemaakt?
   Nee: Verwijder voor minimaal 10 seconden de stekker van de TV uit het stopcontact

- Audio instelling wijzigen in de Netflix App
  Open Audio & Subtitles menu en selecteer een andere audio stream, bijv. English  Original]

- Sluit de TV-ontvanger direct op de TV aan.

- Probeer andere HDMI aansluiting op de TV.

 

Is de boel ook al spanningsloos geweest? De rest heb je volgens mij allemaal al wel getest, maar spanningsloos van ontvanger en tv? 


Helaas ook dit geprobeerd zonder resultaat.


Dan lijkt het wel in de ontvanger te zitten. Ik ga mijn best doen om een andere tv-ontvanger aan te vragen, maar ik kan dat niet beloven. Als het lukt hoor je dat van ons. 


Oke, dankjewel alvast!