Skip to main content

Hallo,

Ik merk dat meerdere mensen last hebben van een plop of tikkend geluid op de speakers bij het wisselen van zender.

Ook ik heb daar last van en moet zeggen dat dit zeer irritant is. Ben sinds kort in het bezit van een Dolby Atmos soundbar, en daarbij de instellingen op de KPN 4k Arris 5202 tv ontvanger op auto gezet, om van Dolby te kunnen genieten, maar helaas dan ontstaat juist dit probleem. Als ik deze instelling op stereo zet is deze plop of tik verdwenen maar dan heb je weer geen Dolby meer en daarvoor heb je juist deze prachtige soundbar aangeschaft.

Ik zou graag zien dat KPN per omgaande met een oplossing komt, !!

De soundbar is overigens aangesloten met een high speed 4k hdmi kabel (nieuw) op de eARC poort van de TV, en de eARC poort van de soundbar.

Helaas ben ik nu genoodzaakt om de instelling op stereo te zetten, en alleen Netflix te bekijken via het internet om Dolby Atmos te horen en dat werkt perfect.

Indien hier geen oplossing voor komt, denk ik er aan om mijn TV abonnement op te zeggen, en alleen met een internet abonnement door te gaan, of helemaal over te stappen naar een ander.

KPN doe hier wat aan, kreeg onlangs weer een email binnen, dat de abonnement kosten per 1 juli a.s. weer omhoog gaan, dan zou ik toch hopen dat de apparaten van KPN goed zijn werk doen.

 

Met vr, groet

A.H. Berkhoff

 

 

 

Hallo,

Hier hetzelfde probleem.

Ik hoop dat ze het snel oplossen maar ik betwijfel het voel me na ruim 43 jaar klant te zijn bij KPN wel in de kou gezet. Prijs verhogingen kunnen wel snel doorgevoerd worden.

Groetjes Jan


Hoi, wat een lastig probleem.

De 5202 heeft echter DRIE instellingen voor het geluid via HDMI: Stereo, Dolby en Auto.

Stereo: alleen PCM geluid
Dolby: PCM danwel DOLBY DIGITAL 5.1
Auto: PCM, Dolby Digital 5.1, Dolby  Atmos (deze laatste alleen bij apps in de decoder)

Bij optische uitgang alleen instellingen Stereo en Dolby.

Mijn advies. Stel ‘DOLBY’ in.


Hallo, 

Bedankt voor het bericht

Dat heb ik al geprobeerd, met hetzelfde probleem.

Hat gaat mij om Dolby Atmos, daar heb k uiteindelijk deze prachtige soundbar voor aangeschaft.

Groet

FreBer


@FreBer 

Dolby Atmos via de 5202 werkt alleen via de Netflix app indien je ook bij Netflix dus het dúúrste abonnement neemt. Ca 10 % van de titels van Netflix is ook 4k beschikbaar heeft vaak Atmos.

Dolby Atmos werkt alleen via een hdmi verbinding.

Aanbevolen aansluiting is

HDMI kabel van de 5202 éérst naar de TV.

Dan van de HDMI ARC uitgang van de TV naar de soundbar (HDMI ARC aansluiting). TV moet ook doorgifte Atmos aankunnen/ondersteunen!

Bij anders aansluiten: eerst naar de soundbar v.a. de ontvanger en van de soundbar naar de TV wordt in verband met dit en andere problemen niet aanbevolen. Zo is het ook niet bedoeld door de ontwikkelaars van oa het HDMI CEC/ARC protocol.

Indien je een niet Atmos geschikte televisie hebt is Atmos audio apparatuur niet handig.


Hallo, bedankt voor de reactie,

Zoals in de reactie aangegeven is alles aangesloten, maar helaas blijft de plop op de speakers als ik in de geluidsinstellingen van de Arris 5202 de "”auto"” optie activeer. (dit gaat ook niet goed bij de dolby optie)

Het zit dus duidelijk in de Arris 5202 van KPN, en ik hoop dat KPN hier snel een oplossing voor biedt.

Zoals eerder aangegeven werkt Netflix wel perfect als het maar met een uitgeschakelde Aris 5202 geactiveerd wordt dus rechtstreeks via het internet.

 

Groet

FreBer

 


Ah, je gebruikt dus Netflix in je smart tv.

De klacht komt zéér zelden voor en is dus lastig te tackelen.

Dit is één van de twee topics die ik tegenkom in 2021

Maar zet het geluid van de tv ontvanger op stereo. De meeste zenders zijn dat en Dolby geluid is over het algemeen bagger bij de tv zenders.
Zelfs met het songfestival, via de EBU van Dolby voorzien, is het in stereo mooier.
Aangezien je Netflix, met Atmos, dus via de tv zelf gebruikt, maakt het dus helemaal niet uit.

Atmos is nog vrijwel net zo'n zelfzaamheid, en dus verkoophype nmm, als 4k uitzendingen. Die je ook met een microscoop moet zoeken.

Ik ben een groot Dolby liefhebber, heb de diverse varianten t/m Digital 7.1 doorlopen, maar wacht nog even met Atmos.
Kan wel Dolby TrueHD weergeven. Maar helaas is dat alleen BRD.


Hallo,

Ja inderdaad ik heb de geluidsinstelling op de Arris tv ontvanger op stereo gezet, dan heb je dat plop probleem niet, maar ik blijf erbij: als op de Arris ontvanger meerdere geluid opties zitten, (Stereo, Auto, Dolby) deze ook naar behoren moeten werken lijkt mij, en dat is nu net het Arris probleem.

 

Groet 

FreBer

 


Hallo,

 

Kan op het bovenstaande euvel met de Arris 4k 5202 tv ontvanger ook een KPN moderator reageren ?

Meerdere mensen hebben last van het plop probleem of tik op de speakers van de soundbar, bij het wisselen van zenders, als de Arris geluidsinstellingen op "Auto" wordt gezet ivm dolby-atmos) geluid.

Ik zou graag willen weten wat voor een antwoord KPN hierover heeft.

 

Groet

FreBer


Hallo @FreBer

Fijn om te zien hoe anderen me je mee denken, dit is een lastige kwestie. Ik heb ook met collega's overlegt en heb onderzoek gedaan. Ik kan inderdaad vinden dat meer mensen hier last van hebben met dit specifieke geluidssysteem, maar die hebben niet allemaal een Arris en dit speelt bij uiteenlopende providers. Ik wil echter wel natuurlijk met je mee denken over een oplossing. Ik ga eens kijken of het mij lukt om jouw TV-ontvanger om te ruilen. 


Probeer is een andere HDMI ingang.


Bedankt voor de reactie's, een andere HDMI ingang voor de Soundbar kan sowieso niet, die moet aangesloten zijn op de eARC ingang, om optimaal gebruik te kunnen maken van de geluid modi van de Soundbar.

Vanaf de TV ontvanger op een andere HDMI ingang al geprobeerd, lost het probleem niet op.

Groet

FreBer

 


Dat dit nog niet opgelost is 

Ik had dit vorig jaar al 

Heb de vip5202 op stereo gezet en was opgelost

Philips tv en soundbar

Dat is natuurlijk niet de oplossing 

Maar werkt en omdat ik haast geen tv kijk op die plek voor mij de oplossing 

Dat dit probleem zo lang duurt 

(Zonder soundbar is dit probleem er niet) tv woonkamer 

@Hanna_ ik denk dat een andere vip5202 het probleem niet opgelost


Ook bedankt Hanna van KPN voor de reactie

Hopelijk lukt het om toch te proberen of een andere 4K ontvanger dit probleem niet geeft, maar ik heb mijn bedenkingen, Een nieuwe software update moet volgens mij de oplossing worden, en dat kan weer een hele tijd duren.

Maar wat betreft de 4K Arris 5202, kan KPN proberen om toch een nieuwe toe te sturen (als het natuurlijk lukt), want ik heb KPN ook gisteren al aan de telefoon gehad vanwege problemen met de afstandsbediening van deze Arris TV ontvanger. Vandaag heb ik een nieuwe afstandsbediening ontvangen, maar nog niet in gebruik genomen. De afstandsbediening sprong namelijk regelmatig naar infrarood, waardoor de TV ontvanger, die achter een deur staat niet werd bereikt. Elke keer moest ik hem dus opnieuw koppelen met bluetooth.

Kortom, niet echt fijn om van deze Arris TV ontvanger gebruik te maken, vanwege deze 2 problemen.


Nogmaals dank aan Peter keetfm, ja inderdaad heb ik al eerder gezien dat er mensen zijn die dit probleem al veel eerder hadden gemeld.

En je hebt gelijk om de ontvanger op "Stereo" te zetten is niet de oplossing, daar heb je zo'n mooie Dolby, en dan ook nog Dolby Atmos soundbar niet voor aangeschaft.

Bedankt voor e reactie

groet

FreBer


Een goede avond,

We zijn inmiddels alweer 9 dagen verder, en heb van de KPN moderator Hanna niets meer vernomen wat nu de stand van zaken is. Komt er nog een nieuwe Arris 4K ontvanger, of zit er een update in het verschiet om het plop of tik probleem op de speakers van de soundbar op te lossen ?

Ook is het zo (maar dat is ook al door anderen bevestigd) dat als je in het menu van de Ariis 5202 TV ontvanger, het geluid op automatisch zet in het menu, er niet alleen dat bekende "plop probleem op de soundbar speakers" is, maar ook duurt het een aantal seconden voor dat je weer geluid hebt bij het wisselen van zenders.

 Ik zou graag van KPN willen weten of er nu uberhaupt wat aan gedaan wordt om dit probleem op te lossen.

Ik zie dan ook graag een reactie tegemoet.

Groet

FreBer


Hallo @FreBer

Sorry voor de late reactie, maar inmiddels is het gelukt! Er is een nieuwe TV-ontvanger naar je onderweg, deze wordt afgeleverd bij de Primera. Je krijgt een mail en SMS met meer informatie over het omruil proces. Ik hoor graag of dit lukt! 


Hallo Hanna,

 

Bedankt voor de reactie. Toch heb ik nog een opmerking wat betreft het terugsturen van de oude ontvanger. In het bericht wat ik heb ontvangen staat dat ik de ontvanger: ZXV8001 met het serienummer eindigend op 1828 terug moet sturen, maar helaas is dat niet de 4K Arris ontvanger. Ik heb KPN hierover net aan de telefoon gehad, en die wisten mij te vertellen dat ik als het goed is wel een nieuwe Arris kan ophalen. Ik stuur dus niet de genoemde ZXV8001 retour maar de Arris 5202. Ik ga er vanuit dat het een foutje in de tekst betreft, maar nogmaals dank.

Met vr. groet

FreBer

 

 

 


@FreBer Hoe is de situatie ondertussen met de nieuwe ontvanger? 


Hallo,

Eind vorige week de nieuwe ontvanger aangesloten, en het euvel was helaas niet verholpen, wat ik het meest triest vindt dat ik ook de dure soundbar vandaag terug heb gebracht naar de winkel ter reparatie (soundbar 1 maand oud), omdat er totaal geen geluid meer uit kwam. Hij is nu terug naar de fabriek en ben hem 2 tot 3 weken kwijt. Wil uiteraard niet zeggen dat het door dit plop op de speakers euvel komt, maar je weet het maar nooit. Ik wacht af waardoor hij stuk is gegaan, en laat het dan wel weten, uiteraard is dit wel balen. 

Groet

FreBer

 


@FreBer Heel bijzonder dat dit de situatie is en dat er nu helemaal geen geluid meer uit de soundbar komt. 

Ik kan mij voorstellen dat het erg balen is! Ik ben benieuwd of er inderdaad duidelijkheid komt over de reden hiervan, als deze er is dan hoor ik het graag! 


Een goede morgen,

 

Ik moet afwachten of de soundbar alsnog te repareren valt, of dat er een nieuwe komt.

Als de reden van het defect bekend is (ik zal er in ieder geval naar vragen), zal ik het laten weten.

Ik had al eerder telefonisch (bij KPN) en via dit platform aangegeven dat de plop op de soundbar speakers niet alleen bij mij voor komt, en dat dit een jaar geleden al gemeld was bij KPN door een klant van KPN.(meerdere mensen hebben hier last van) .. zie dit platform.

 

Met vr. groet

FreBer

 


Een goede morgen Rutger van KPN

Ik zou nog laten weten hoe het is afgelopen met de defecte soundbar. Het is inmiddels bijna 5 weken geleden dat ik deze defecte  soundbar heb teruggebracht (was al defect binnen 4 weken). Na een hoop gedoe krijg ik nu uiteindelijk vandaag een nieuwe binnen (kennelijk is de defecte niet meer te repareren), de oorzaak is mij dus niet bekend van het defect.

Maar ik blijf erbij dat het plop probleem op de speakers bij het instellen op dolby of automatisch in het menu van de Arris 5202 4K TV ontvanger waar meer mensen last van hebben een KPN probleem, waar KPN toch uiteindelijk wat mee zal moeten.

Ik zal zien of de nieuwe soundbar langer mee gaat dan 4 weken, (ook bij de dolby instellingen, die dat plop probleem op de speakers veroorzaken). Daar al geruime tijd meer mensen last hebben van dit plop probleem, en dit nog steeds niet is opgelost door KPN, zal ik nogmaals rechtstreeks een klacht bij KPN indienen), en erover nadenken om over te gaan stappen naar een andere provider.

 

Met vriendelijke groet

 

FreBer  

 

 

 


Rutger van KPN

 

Zoals eerder gezegd, heb ik vandaag opnieuw een klacht bij KPN ingediend over dit euvel met de plop op de speakers van de soundbar bij het wisselen van zenders (bij instelling: Dolby en Automatisch)

Ben hier over teruggebeld en toegezegd dat hij het bij de techniek neer zou leggen. Hopelijk komt hier nu wel wat uit, want dit is mij al eerder toegezegd, en daarna niets meer gehoord.

Met vr. groet

FreBer


Beste FreBer,

 

Ik hoop het voor je dat er een oplossing komt, maar ik geef je weinig kans.

Ik wacht er al bijna 6 maanden op ze geven wel het advies voor een andere instelling maar dan heb je geen  dolby atmos. Ook hebben ze het doorgegeven aan "specialisten” maar helaas nooit meer iets gehoord. Het enige wat je hoort is dat de prijs verhoogd wordt.

Ik denk dat ik na 43 jaar klant te zijn toch maar eens ga oriënteren naar een andere provider.

Groetjes Jan

 


Hallo Jan W.R.

Bedankt voor je reactie, ik moet je helemaal gelijk geven dat ik het ook niet zie gebeuren op korte termijn, of helemaal niet dat ze met een oplossing komen voor dit probleem. Het loopt immers al veel langer. Maar goed toch nogmaals een poging om KPN er op te wijzen dat er iets niet klopt met de TV ontvanger in combinatie met een aangesloten Dolby soundbar, bij het wisselen van zenders.

Ben er ook wel een beetje klaar mee, en als het niet wordt opgelost, overweeg ook ik om over te stappen naar een andere provider.

Je koopt niet voor jan met de korte achternaam zo n dure soundbar, eenmaal zoiets in huis wil je er ook van kunnen genieten. Ik heb dus nu de geluidsinstelling op de Arris ontvanger op stereo staan, daar ik zoals je kunt lezen al problemen heb gehad met een nieuwe soundbar (binnen 4 weken geen geluid meer). KPN leest hopelijk ook de berichten op dit Forum.

 

Groetjes

FreBer