Skip to main content

Wie herkent mijn probleem..?

Op verschillende zenders keer op keer kortstondig stilstaand beeld terwijl t geluid wel doorloopt..waarna t beeld weer verder gaat waar het geluid op dat moment is.  Heel vaak gebeurt dit bij mij op Rtl4 en Love Nature..maar dat verschilt af en toe ook weer opeens..zoals bv 'zender vd maand' en soms ook Vice tv.

Echt totaal niet leuk om naar te kijken kan ik melden..zeeer hinderlijk is het.

Kortom..ik erger me er al maanden aan en heb inmiddels verschillende pogingen gedaan om t zelf op te lossen door oa de decoder te resetten en tevens ook de Experiabox.. ..en zelfs een nieuwe decoder geplaatst(opgestuurd door kpn)..en daarna ook nog een KPN monteur over de vloer gehad die urenlang vanalles heeft doorgemeten en ook t eea nog vervangen.. Maar ik heb ondanks alles nu gewoon nog steeds dezelfde hinderlijke storing.. Ik ben zelf overigens een (hoog opgeleide) MCSE (gecertificeerde) professionele systeem en netwerk specialist/ingenieur..en dus heb ik allereerst natuurlijk mijn eigen know-how gebruikt om hopelijk het probleem zelf te tackelen zodat ik kpn niet meteen hoefde te bellen.. En door mijn eigen troubleshooting pogingen kwam ik tot de conclusie dat het probleem niet aan de bekabeling ligt..en ook niet aan de (inmiddels nieuwe) kpn decoder..en ook niet aan de glasvezelaansluiting.. Wat mij vrij overtuigend heeft doen inzien dat het probleem zich wel tussen de tv decoder en het vaste al jarenlang probleemloos functionerende glasvezelaansluitpunt moest bevinden.. En daarom is het hele probleem meer dan waarschijnlijk te herleiden en te wijten aan de inmiddels toch ook best wel oude KPN Experiabox.. Maar ondanks meerdere keren mijn bevindingen kenbaar gemaakt te hebben aan in eerste instantie de telefonische KPN helpdesk medewerkers die ik uiteindelijk ook alweer 3x gebeld had..en daarna ook nog de monteur die aan huis onderzoek bij mij kwam doen..in de hoop dat mijn toch best wel vrij overduidelijke 'hint' opgepikt zou worden door op zijn minst een van hen..

Maar dat bleek helaas toch gewoon maar 'wishful thinking' van mijn kant..want na alles wat KPN heeft geprobeerd zit ik dus nog altijd met precies dezelfde narigheid als waar ik inmiddels dus alweer maanden mee bij KPN aankwam..grrr

 

 Herkent iemand zich in dit verhaal of mijn ervaringen of in de problemen die ik ervaar met KPN itv of in het niet adequaat oplossen van de problemen door KPN..? 

Laat dat dan aub ff weten.. Want volgens mij ben ik vast niet de eerste en/of de enige KPN-klant die dergelijke problemen en/of ervaringen heeft met KPN i-tv en hun klantenservice en het moeizaam of gewoon niet correct oplossen van problemen..

 

Ik ben benieuwd..:-)

 

Mvg.

 

Foddermokker.

Heeft u al eens een andere netwerkkabel geprobeerd? Gewoon los over de vloer, een kabel met aangesmolten stekkertjes, van Experiabox naar ontvanger?


Jazeker..:-)


Foddermokker heb dit probleem al meerdere keren gehad stekker eruit ff wachten 10 min alles weer ok .alleen mis je een gedeelte van het programma.laast had ik een probleem met het geluid  zelfde oplossing .Gooi het kastje van de digitenne maar inde sloot en geef de insteek kaart maar terug. Lbammetje


Hoi Fodder, welkom op het forum. Vervelend dat dit zo vaak voorkomt. Je geeft aan dat volgens jou het probleem in de Experia Box zit. Maar welke Experia Box heb je dan? Wil je verder ook je forumprofiel invullen, dan kan ik hier een kijkje nemen.


Je hebt nog niet weer gereageerd, Foddermokker. Dan ga ik ervan uit dat het probleem inmiddels is verholpen. Mocht dat niet zo zijn, reageer alsnog :)