Skip to main content

Mijn moeder heeft sinds vandaag kpn.  Twee kastjes. In de slaapkamer doet alles maar beneden doen rtl4 en sbs6 het niet. We hebben alles al geprobeerd.  Het modem zit op minder dan 5 meter afstand. Ze heeft zelfs een wifi versterker genomen ( naar mijn mening onnodig) . Wat kunnen we doen?

Hallo @LauO ,

Probeer de ontvanger eens bedraad aan te sluiten op het modem. Werken die twee zenders dan wel? 


Hoi @LauO, welkom bij ons op het forum. Goed dat je jouw ouders hiermee helpt! Merken ze dit alleen bij deze 2 zenders, of ook bij andere zenders? En wat gebeurt er precies als die zenders vastlopen? Komt er bijvoorbeeld een foutmelding of iets anders?

Net als Noordzee ben ik ook benieuwd wat er gebeurt als je deze ontvanger met een kabel aansluiten, kan je dat testen?

Wij zien alleen wat jij ons vertelt, wij zien niet wat jij ziet. Hoe meer jij kunt vertellen, hoe meer wij mee kunnen denken. Als het makkelijker is om het telefonisch uit te leggen kan dat ook, we zijn bereikbaar op 0800-0402.


Beste @Jasper en @Noordzee . Bedankt voor de reactie.  Woensdag komt er een monteur.  Bekabeld aansluiten is geen optie,  heb het daarom ook niet geprobeerd. Ik laat nog even weten hoe en wat.


Beste @Jasper en @Noordzee . Bedankt voor de reactie.  Woensdag komt er een monteur.  Bekabeld aansluiten is geen optie,  heb het daarom ook niet geprobeerd. Ik laat nog even weten hoe en wat.

En @LauO ?

Wat was de oplossing? 
 

Toch bekabeld aansluiten of wat anders? 


Beste @Noordzee @Jasper  helaas is er al twee keer een monteur geweest.  Zelfs een nieuw kastje gekregen.  Op het moment dat de stroom eraf gaat doen de zenders het. Als de tv weer een uurtje uitstaat begint het probleem opnieuw. Echt alleen bij rtl4 en sbs6. De wifi verbinding is goed, alles is gecontroleerd.  We worden er moedeloos van. Als het goed is neemt KPN opnieuw contact op. Bedankt voor jullie reactie. 


Het is heel iets specifieks dus, heel gek. Zo heb ik het nog niet eerder gezien. Zoals je het beschrijft klinkt het alsof het nu door specialisten wordt onderzocht, dat is de beste plek ook. Hopelijk komt daar snel meer duidelijkheid over, zodat beide zenders weer normaal te kijken worden.