Skip to main content

Goedenavond, 

 

Sinds paar weken hebben we steeds in de avond problemen met tv kijken. We krijgen dan de melding stb-nmc_400. Alle stappen die online worden aangeraden hebben we al meerdere keren gedaan maar helaas wordt het probleem er niet mee verholpen. Het aparte is dat het ook alleen in de avond plaats vindt.

Het gaat om de tv 's die gebuik maken van ds200 (draadloos tv kijken)

Als we hiermee geholpen zouden kunnen worden zou erg prettig zijn... Anders moeten we maar overstappen naar een andere provider.…

 

Met vriendelijke groet,

Tamara 

De draadloze verbindings set is niet zo betrouwbaar aan te raden is om de tv ontvangers bedraad aan te sluiten.

En ik zal je niet tegenhouden om over te stappen maar het heeft geen win win situatie met een draadloze verbindingsset


DS200, dan is het al een geluk dat ze wel werken, in de huidige ledlampen en meer storingsbronnen werken ze vaak helemaal nooit goed.

De nieuwste Magic strekt het al vaak niet meer, denk met een paar jaar dat ze er helemaal mee gaan stoppen.


Hoi @Tamara G80, welkom bij ons op het forum. Die draadloze verbindingsset kan hier een aandeel in hebben zoals jimny en Doornekamp beide al zeggen. Wat gebeurt er met de lampjes op de DVS op het moment dat je de foutmelding krijgt? Heb je de mogelijkheid om de tv-ontvanger tijdelijk met een directe kabel aan te sluiten en te kijken hoe het dan gaat?


Hoi Jasper,

 

Dank je wel voor je reactie. Het lampje van de dsv staat dan op rood wanneer er de melding krijgen.

Helaas kunnen we de tv ontvanger niet tijdelijk aansluiten met een kabel. De tv in kwestie staat op zolder en we hebben geen kabel lang genoeg om zoveel meters te kunnen overbruggen, dat is ook de reden waarom we zo blij waren met deze draadloze optie.

Het zal inderdaad wel komen door de storing zoals de anderen ook al vermeld hadden. Wel apart dat het 4 jaar prima gewerkt heeft en nu de laatste maand ofzo ineens met horten en stoten... 


De oorzaak kan een ander apparaat zijn wat recentaangesloten is op het electriciteitsnetwerk. Dat kan ook bij de buren zijn. Het electriciteitsnetwerk stopt immers niet bij de voordeur. 


De foutmelding wordt dan veroorzaakt doordat de DVS geen (goede) verbinding meer met elkaar hebben. Zijn er de laatste tijd nieuwe apparaten aangesloten op het stroomnetwerk, of is er een bepaald apparaat actief als deze storing optreedt? Er zijn een aantal zwaardere apparaten zoals bijvoorbeeld wasmachines, die het tv signaal kunnen beïnvloeden als er DVS worden gebruikt.