Skip to main content

Hallo, 

 

Ik heb internet en TV van Oxxio. Internet via Telfort en TV via KPN.

Ik krijg foutmelding stb-zap-03/-40462 met eigen router als ik in de tv gids een programma opzoek en terug wil kijken heb een Draytek 2926ac router en alle juiste instellingen gedaan voor routes IPTV op VLAN 6 gezet enz. Router en Glasvezel modem al opnieuw gestart en ook de IPTV boxen opnieuw op gestart. Als ik een renew en release doe in de router dan doet het terug kijken het wel. Iemand een idee wat dit probleem kan zijn? Of suggesties welke instellingen te veranderen. Kom ook tegen dat je twee MAC adressen moet opgeven eentje voor de VLAN van het internet en eentje voor IPTV?

Kan je hier dan eens de configuratie van de IGMP proxy server en de routes die je ingesteld hebt t.b.v. IPTV met ons delen?


Hallo @PeterCT als klant van Oxxio kun je het beste met de helpdesk van Oxxio contact opnemen.

 


Hallo @PeterCT als klant van Oxxio kun je het beste met de helpdesk van Oxxio contact opnemen.

Welke helpdesk van Oxxio?


Helpdesk? Die komen niet verder dan gebruik je je eigen spullen jammer dan. Ik heb de instellingen volgens deze gebruiksaanwijzing gevolgd: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.draytek.nl/wp-custom/uploads/Routed-IPTV-3.0.pdf&ved=2ahUKEwj71uK5k_vuAhUPtqQKHQlVC2kQFjAAegQIBxAD&usg=AOvVaw3qCFod5kSBvlFD_o2i2SyI


Dan zou dat dus goed geconfigureerd moeten zijn.

Wat de oorzaak dan wel is ... ik zou het niet weten.


Hallo @PeterCT als klant van Oxxio kun je het beste met de helpdesk van Oxxio contact opnemen.

Welke helpdesk van Oxxio?

Tja, dat heb je met die budget-providers, de klant wil niks betalen, dan kun je ook geen service verwachten.

 


Voor zover ik weet krijg je als klant bij KPN ook geen hulp als je je eigen spullen gebruikt. Maar een forum is er juist om elkaar een beetje te helpen toch? Iemand nog suggesties?


Voor zover ik weet krijg je als klant bij KPN ook geen hulp als je je eigen spullen gebruikt. Maar een forum is er juist om elkaar een beetje te helpen toch? Iemand nog suggesties?

Hallo @PeterCT  KPN ondersteunt sinds vorig jaar het gebruik van een eigen modem en alle info daarover is binnen dit forum of KPN.com terug te vinden.

 


Ja de info kun je op het forum terug vinden dankzij mensen die het hier plaatsen van de helpdesk van KPN hoef je niks te verwachten. Heb ze laatst aan de lijn gehad. De instelling werken nagenoeg er zit alleen ergens nog een kleine kink. De instelling voor Oxxio zijn gewoon die van Telfort en KPN Oxxio doet verder niks bijzonder anders. Iemand nog tips?


Opgelost. Heb gebeld met de support van Draytek. Die hebben ingelogd en die zag nog een vinkje aanstaan 'Data flow monitor' hierdoor werkte de 'hardware acceleration' niet. En zij adviseerde de firmware te updaten. Dit heb ik gedaan en IPTV werkt. Dus mensen met Oxxio kunnen gewoon hun eigen apparatuur gebruiken. Internet via VLAN 34 DHCP (Telfort instellingen) en IPTV via VLAN 6 (KPN instellingen). Zie instellingen in PDF: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.draytek.nl/wp-custom/uploads/Routed-IPTV-3.0.pdf&ved=2ahUKEwj71uK5k_vuAhUPtqQKHQlVC2kQFjAAegQIBxAD&usg=AOvVaw3qCFod5kSBvlFD_o2i2SyI 

Ik maak hier gebruik van een Draytek Vigor 2926ac.

 

Allen bedankt voor de tips.