Skip to main content

Heb nu de storing AVS... en STB.. gehad een paar keer. Maar heb ook het probleem dat ik op mijn kastje niet meer kan zien welke zender ik aan het kijken ben. Vorige keer ben ik gelukkig ook zeer vriendelijk geholpen aan de telefoon. En die is zeer SARCASTISCH bedoeld. Werden namelijk dingen gezegd die ik in huis had terwijl dat helemaal niet was. Dus mijn vraag hoe los ik dit op? 

Hoi Baxxxie, lastig als er op het display geen zendernummer staat. Begrijpelijk dat je er niet echt vrolijk van wordt als je eerder al een andere storing hebt gehad. Er zijn meer signalen over binnengekomen en de specialisten verwachten spoedig met een oplossing te komen. Hopelijk lukt je het dan ook nog even uithouden.


Probleem beeldstoring met interactieve TV is een bekend probleem bij KPN. Chat assistent geeft aan dat het probleem met 2 weken verholpen moet zijn. 2 WEKEN ! KPN moet zich rot schamen voor een dergelijke service. Jullie dwingen mij over te stappen op glasvezel. Gelukkig levert KPN die service hier niet, zodat ik na vele jaren klant te zijn geweest op zoek kan naar een andere partij. Zowel privé als zakelijk. KPN - doe er iets aan !