Skip to main content

afgelopen week switch gekoppeld aan een van de kanalen van de Experiabox omdat we een groot netwerk hebben aangelegd in huis. Via deze switch hebben we twee interactieve TV’s  en drie UniFi UAP AC-Pro gekoppeld. Door de verbinding tussen de switch en de experiabox lijkt de Experiabox volledig in de stress te schieten met als gevolg geen internet meer, geen herkenbare connectie ‘s met de interactieve TV’s etc. Als we de interactieve TV direct koppelen aan de experiabox en de switch achterwegen laten dan werkt internet en de interactieve TV wel????

Wat gaat hier fout. Ofwel…. kunnen we dit op de een of andere manier oplossen. We hebben de switch nodig omdat we zeer beperkt internet hebben in de woning en daarbuiten. We wonen in een buitengebied.

Maurice

Welkom op het forum @Maurice G. Het lijkt er inderdaad op dat de switch de oorzaak is. Een van de dingen die belangrijk is bij de aanschaf van een switch is dat deze IMGP snooping ondersteunt. Meer informatie kan je vinden in dit topic. Ik heb voor je gekeken en op dit overzicht kan je op pagina 12 zien dat deze switch IMGP snooping niet ondersteund. In dit geval kan je dus het beste de tv niet aansluiten via deze switch of een ander model aanschaffen die dit wel doet. 


Dank je wel voor de snelle reactie.

Mijn monteur die het een en ander had geïnstalleerd had nog een Cisco SF 351-08P switch liggen. Deze hebben we nu zonder problemen kunnen gebruiken.

Zal de info aan hem doorsturen zodat hij weet wat te doen als het probleem zich weer voordoet.

 

gr

Maurice