Skip to main content

Op de site van kpn staat een tool om de geschiktheid van de TV-ontvanger voor 4K UHD te controleren:

https://kpn.com/apparatuur

Als ik deze test doe dan krijg ik als resultaat dat tenminste 1 ontvanger (niet welke) niet geschikt is voor 4K TV. Er zou dan een plaatje van de betreffende ontvanger moeten verschijnen. Die zie ik echter niet. Wel een plaatje van mijn V10A-modem.

Heb hierover ruim een uur met een medewerker gechat. Ben niet veel verder gekomen dan de conclusie dat KPN eigenlijk geen 4K tv kan leveren momenteel (omdat er geen ontvangers beschikbaar zouden zijn; ook niet voor mensen die willen betalen voor 4K (2,5 euro per maand) ). Volgens de medewerker heeft het eigenlijk dus geen zin om een 4K-abbo af te sluiten. 

Ik wil graag weten waarom ik de boodschap krijg dat tenminste 1 ontvanger niet geschikt is voor 4K, welke dat dan zou zijn en of het wel/geen zin heeft een 4K-abbo af te sluiten of een Netflix premium abbo te nemen. 

De chat werd overigens heel erg onbeleefd (zonder aankondiging vooraf) afgesloten door de kpn-medewerker (dit werd niet veroorzaakt door een time-out vanwege inactiviteit).

Op de site van kpn staat een tool om de geschiktheid van de TV-ontvanger voor 4K UHD te controleren:

https://kpn.com/apparatuur

Als ik deze test doe dan krijg ik als resultaat dat tenminste 1 ontvanger (niet welke) niet geschikt is voor 4K TV. 

Die tool controleert helemaal niet of jouw TV ontvangers geschikt zijn voor 4K UHD maar of die TV ontvangers geschikt zijn voor Netflix.

Heb je een Arris 5202, dan wordt daar, zoals duidelijk aangegeven, geen plaatje van getoond. Ook ik zie een aparte uitkomst vsn die tool.

Â