Skip to main content

Elke dag hapert de tv ontvanger in zowel beeld als geluid. Na even schakelen naar kijken via app en weer terug is ditĀ opgelost. Dit duurt nu al een maand en we zijn dit wel erg beu en hopen dat dit snel wordt opgelost.

verder is de internetverbinding al enige tijd maar beperkt (halve snelheid tov half jaar geleden)

Hoi @Marisa83, welkom op het forum!

Wat vervelend dat je beeld en geluid niet goed werkt op de tv-ontvanger. Heb je de tv-ontvanger al eens een reset gegeven? Dat zou het probleem heel goed kunnen verhelpen. Ook is het handig om de kabel tussen de tv-ontvanger en televisie even te checken. Zit deze aan beide kanten goed aangesloten in de apparatuur en is de kabel niet beschadigd? Als het resetten niet helpt en de kabel goed zit, dan ben ik benieuwd hoe de tv-ontvanger is aangesloten op de Experia Box. Is dat met een kabel of maak je gebruik van een draadloze verbindingsset?

Je geeft ook aan dat de internetsnelheid trager is dan voorheen. Ervaar je dit via de bekabelde verbinding of via de draadloze verbinding? Welke snelheid haal je als je een speedtest doet over bekabeld internet?


Hoi Jose,

Ā 

bedankt voor je reactie. Alles is bekabeld aangesloten en alles is niet beschadigd. Pas allemaal verwisselt voor de zekerheid maar geen verschil. Het gekke is ook dat na het schakelen naar itv app en weer terug het probleem is opgelost. Een reset Ā van de ontvanger wekt soms wel en soms niet.

Ā 

uit de speedtest komt momenteel 7mbpsĀ download, maar komt soms ook niet boven de Ā 3-5mbps uit.Ā upload is nog altijd rond de 5 mpbs.Ā De downloadsnelheidĀ was altijd sneller rond de 18-20 mbps, maar dat halen we nu al weken niet meer.


GoedemorgenĀ @Marisa83,

Geen dank hoor!Ā :relaxed:Ā De vertraging van de verbinding kan ook de verstoringen met tv veroorzaken. Heb je de speedtest via bekabeld internet (laptop of pc rechtstreeks met kabel op Experia Box aangesloten, zonder tussenkomst van andere apparatuur) uitgevoerd? En heb je de Experia Box al eens een reset gegeven?

Welke snelheid haal je via bekabeld internet na het resetten van de Experia Box?


De speedtest gisterenĀ was viaĀ wifi, Ā nuĀ net bekabeld rechstreeks op de experia box (na reset) geeft 14,3 mbps als download en 6 als upload aan. Via wifi nu overigens ook dezelfde snelheid maar zoals gezegd lijkt de snelheid niet betrouwbaar Ā en zakt regelmatig sterk weg.


Via wifi kan er altijd wat snelheid verloren gaan. Dat kan op het ene moment meer zijn dan op het andere moment. Dit komt doordat wifi draadloos is, daardoor is het gevoeliger voor storingsbronnen. Denk bijvoorbeeld aan de isolatie van je woning, de magnetron of de wifi-verbindingen van jouw buren. Heb je de Wifi ManagerĀ al eens doorlopen? Deze online tool helpt je om de wifi-verbinding te verbeteren door de instellingen bij langs te gaan en waar nodig aan te passen. Lijkt dit niet te helpen en blijft de snelheid onder de 20 Mbit/s, dan wordt er een gratis oplossing aangeboden. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van gratis Experia Wifi's of een gratis afspraak met de wifi-monteur.Ā 


Ja die wifi manager ken ik. Dus indien de snelheid onder 20mbits blijft (ook bekabeld) dan lijktĀ er iets niet te kloppen?


Wat zegt deze site over de te behalen snelheid op jouw adres?Ā https://xs4all-fpi-info.fourstack.nlĀ graag een screenshot zonder je postcode plaatsen.Ā 


Dat lijkt wel een en ander te verklaren....


Je maakt me nieuwsgierigĀ :wink: