Skip to main content

Ik wil mijn huidige xs4all internet compact abonnement uitbreiden met KPN TV+ (alleen tv zenders). Jullie weten denk ik ook wel dat je dan nogal in een doolhof verzeilt, de site lijkt meer ingericht op overstappenden gebruikers.

Anyway, het lukt uiteindelijk iets van TV aan te klikken en in mijn winkelmand staat er dan "TV Basis" voor 15 Euro per maand. Dat klinkt als iets anders en daarom de vragen:

  • krijg ik dan "KPN TV+ met alleen zenders" (met de bijbehorende mediabox)?
  • is het wel mogelijk om xs4all internet compact te combineren met KPN TV+? De xs4all site suggereert van wel want die verwijst in zijn FAQ door naar een topic "aansluiten van de mediabox" en het bijbehorende plaatje is dan dat van de mediabox van KPN TV+

“jullie”?

@MeteorMarc op een forum helpen alleen klanten elkaar. 

 

Ik denk niet dat dat mogelijk is.

Ik denk dat je dan zo wie zo overstapt op KPN met het nieuwe abonnement. 

Combineren kan zo wie zo niet, want KPN heeft geen los tv pakket.😉


@MeteorMarc Je kan niet je bestaande abonnement uitbreiden, je kan enkel vernieuwen en dus de eventuele voordelen van je oude abonnement verlies je dan.

Je zult dus goed het oude abonnement met het nieuwe moeten vergelijken of het voor jouw voordeliger is.


Goede vraag @MeteorMarc . Helaas heb ik hier ook geen echte antwoord op. Ik denk dat je hier het beste morgen (vanaf 0800 uur) eventjes met XS4ALL over kunt bellen. Hun telefoonnummer is 0203987666. Laat je dan hier effe weten wat de uitkomst is? Misschien hebben andere er dan ook nog iets aan.


@joop2011  dank voor de toelichting, zie het als een compliment voor het kennisniveau van dit forum dat deze verwarring bij mij optrad! @Roos79 en @Joris62 Dank voor jullie bevestiging dat mijn vraag een probleempunt lijkt en ik zal een poging doen de xs4all-helpdesk te contacteren.


Vanochtend xs4all service/verkoop-medewerker G. aan de lijn gehad en zij vertelde:

  • Bestaande xs4all klanten in de KPN database kunnen geen KPN TV+ aanvragen en ook niet overstappen naar een KPN internetabonnement (op grond van onderlinge afspraken)
  • Er wordt wel onderzocht hoe ook xs4all-klanten kunnen gaan beschikken over KPN TV+ (dus met de Android TV mediabox)
  • Je kunt wel gewoon een TV abonnement met 1 of meer TV ontvangers bestellen bij je xs4all internetabonnement. Deze kunnen ook 4K uitzendingen aan ( @MeteorMarc : voor zover zenders daar gebruik van maken).
  • xs4all e-mailadressen gaan op termijn verdwijnen (zonder nadere aanduiding, ik vermeld het alleen om de sfeer van het gesprek te schetsen)

De helpdesk was snel bereikbaar en het is zeker aan te raden te bellen voordat je via MijnKPN iets uitbreidt aan je xs4all-abonnement!


Natuurlijk kunnen XS4ALL klanten hun abonnement aanpassen naar een KPN abonnement. Dat hebben er ook al heel wat gedaan.

En XS4ALL email adressen zullen ook gewoon blijven bestaan lijkt me. Telfort adressen bestaan ook nog steeds. Kunnen zelfs nieuw geregistreerd worden door alle KPN klanten. Dat geldt ook voor emailadressen van heel veel andere providers die KPN in het verleden overgenomen heeft. Dus ik zie niet in waarom dat bij XS4ALL anders zal gaan.

Edit: ik heb zojuist bij wijze van test een xs4all adres geregistreerd. En dat kan gewoon. Als KPN klant die nog nooit iets van XS4ALL gehad heeft. KPN gaat echt niet stoppen met XS4ALL emailadressen. 


@Nick83ja, dat is het punt, je weet niet wie je moet geloven, de regie en kwaliteitszorg ontbreekt. Ik ga denk ik geen risico nemen en mijn huidige xs4all-abo uitbreiden. Ik wil niet in een rampenscenario terechtkomen. Ik wacht eventuele geforceerde migraties wel af, dan hoef ik bij eventuele rampen mezelf niets te verwijten.

Over rampen heb ik trouwens recht van spreken. De veelvoudig gekroonde beste internetprovider van NL heeft ooit spontaan mijn DSL lijn opgezegd. Daarmee beweer ik niet dat die titels onterecht waren, maar dat de eisen om dat te worden kennelijk niet heel hoog liggen. Was gelukkig ver voor de coronatijd.


Helaas ben ik reeds jarenlang van mening dat men personeelstekorten bij welke helpdesk dan ook tracht op te lossen door nieuw personeel te selecteren op de grootte van hun duim en de capaciteit daar een enorme zuigkracht op uit te kunnen oefenen.


@MeteorMarc , ik denk dat het verhaal met die mail adressen gewoon niet klopt. Misschien heeft de medewerkers daar ergens iets verkeerd begrepen, maar die mail adressen blijven gewoon bestaan. Ik zou niets kunnen verzinnen waarom ze die op zullen willen heffen.

Dat je aan een XS4ALL contract geen TV+ kunt knopen, daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Tenslotte kun je ook geen nieuwe XS4ALL contracten meer afsluiten, dus dan wordt veranderen ook waarschijnlijk moeilijk. Maar, overstappen na de KPN propositie (met TV+) moet gewoon kunnen. Misschien dat dit dan weer niet via de XS4ALL telefoonnummer kan, maar dat dit via KPN zelf (0800 0402) moet. Dus misschien moet je die dames en heren nog maar eens gaan bellen?


Ik denk dat de vork qua systemen nét wat anders in de steel zit maar in wezen wel klopt was @Joris62 zegt. Er is een bepaalde propositie en in zo'n propositie wordt het hele abonnement in alle mogelijke samenstellingen vastgelegd. Zo was er bijvoorbeeld de Hussel-propositie waar TV+ geen deel van uit maakt. Willen mensen TV+ in hun abonnement dan moeten zij overstappen op de huidige propositie welke volgens mij niet echt een specifieke naam heeft. XS4ALL had dat natuurlijk hetzelfde, die had zijn eigen proposities en in geen van die proposities zat TV+ omdat dat toen nog niet bestond.

Alle abonnementen zijn 1-op-1 overgenomen door KPN, er is natuurlijk wel wat veranderd in de dienstverlening maar dat is destijds in de propositie aangepast. Het product heeft binnen de systemen echter nog steeds de naam ‘XS4ALL’. TV+ maakt hier wederom geen onderdeel van uit. Ik verwacht dan ook dat TV+ in geen enkel gemigreerd XS4ALL-abonnement toegevoegd kan worden omdat het niet in de abonnementen bestaat.

Volgens mij is enige manier om TV+ te verkrijgen dan ook om het abonnement om te zetten naar de KPN-propositie met ‘alle gevolgen van dien’. Dit betekent bijvoorbeeld verlies van de XS4ALL Servicedesk maar ook dat de Fritzbox geen gegeven meer is maar een optie waarvoor apart betaald dient te worden. Geen idee wat er verder aan extra dingen nog bestaan in de huidige XS4ALL-pakketten maar die vervallen dan ook.


Vorig jaar kon je bij omzetting van XS4ALL abonnement naar KPN Hussel nog 50% korting krijgen op de Fritzbox. Dat zou een leuk aanbod zijn om XS4ALL abonnee’s naar KPN te krijgen. Ik vind de meerprijs voor een beter modem best fors, maar een deel van kosten gaat natuurlijk naar een meer gespecialiseerde helpdesk.