Skip to main content

Mijn tv ontvanger geeft sinds vanmorgen foutcode 143. Tevens brandt het blauwe lampje van de Experia Wifi box niet meer. Heeft dit iets met elkaar te maken?

Het modem in de meterkast, tv ontvanger en Experia Wifi kastje al meerdere malen herstart en gereset. 

Wifi signaal is overal in huis in orde volgens de signaaltest.

Wifi box is met kabel verbonden met modem

Hoi @WHB, de tv-ontvanger en het lampje op de Experia Wifi lijken los van elkaar te staan. Los van het blauwe lampje, werkt de Wifi rond die Experia Wifi wel goed, of dat ook niet? En de tv-ontvanger, hoe is die aangesloten met de Experia Box? Is dat met een directe kabel of met een draadloze verbindingsset? De Experia Wifi zal inderdaad met een kabel aangesloten zijn, die heeft geen andere optie. Welk type tv-ontvanger en Experia Box heb je van ons? Kan je er meer over vertellen zodat we met je mee kunnen denken?


Foutcode 143 wil zeggen dat je STB (iTV ontvanger) geen verbinden kan maken met je modem. Als je de Experia WiFi er tussenuit haald, de voedende kabel direct in de STB doet, krijg je dan wel weer beeld? Zo niet, mogelijk gaat er wat mis tussen je modem en Experia WiFi. Of juist tussen je experia wifi en STB. Maar dan is de kabel tussen de Experia WiFi en STB defect.

Als je het over een blauw lampje hebt, is het dan het tweede lampje van links? Deze moet continue branden. Dan weet je dat die een signaal ontvangt van het modem en dat die een WiFi signaal uitzendt. Het 4de lampje is ook blauw, maar deze geeft alleen aan of er iets op verbonden is. Deze kan ook uit staan, daar hoef je niet direct op te letten.


Als het blauwe lampje niet meer brand, krijgt de Experiawifi geen internet signaal binnen, en dus de tv ontvanger, die neem ik aan bekabeld op die Experiawifi is aangesloten, ook niet.

Die kabelverbinding (tussen modem en Experiawifi) zul je dus na moeten kijken.

Tv ontvanger even direct op die kabel, of een andere proberen om zo zaken uit te sluiten.

4e lampje hoort groen, maar is puur om te laten zien dat er een apparaat met wifi verbonden is.

 

 


We hebben geen reactie meer van je gezien @WHB, is het met bovenstaande tips en vragen gelukt om weer tv te kijken?