Skip to main content

Zo nu en dan slaat een programma over voor een tel. Dan springt ie vooruit met 1 tot 2 seconden. Gebeurt steeds vaker. Ondertiteling loopt niet synchroon. En zappen is nog steeds mega traag.

Kan ook niet zien hoe lang een opgenomen nog duurt, want de tijd verspringt weer met een uur.

 

Admin: eigen topic voor vraag aangemaakt

Welke ontvanger hebben we het over?


@NicolevandenBroek62 

 

Ben ook heel benieuwd welke KPN tv ontvanger u heeft.

En hoe is deze verbonden met de Expriabox of Box12? (wat zit er allemaal tussen).


Dit betreft, voor mij duidelijk, de TV+. Gezien de opmerkingen.

Zo nu en dan slaat een programma over voor een tel. Dan springt ie vooruit met 1 tot 2 seconden. Gebeurt steeds vaker.

Dito hier.

 

Ondertiteling loopt niet synchroon.

Herken ik hier ook. Maar is echter veel vaker bij LIVE programma's. Zoals het nieuws en sport. Dan kan ik me voorstellen dat het niet lukt dit ook snel te ondertitelen.

 

En zappen is nog steeds mega traag.

De box zapt hier super snel. Het kan zijn dat ie bij jouw op multicast gaat maar toch steeds door bijvoorbeeld je internet snelheid terug moet naar unicast. Dat duurt een paar seconden.


Oké, voor mij zeker niet ‘duidelijk’ omdat ik deze problemen totaal niet herken en nog nooit gehad heb sinds de update het trage zappen heeft opgelost. En ondertiteling gebruik ik nooit, vandaar dat het voor mij echt niet duidelijk was. 


Ben al maanden met deze problemen bezig en het is inderdaad het nieuwe TV+ systeem.

Kreeg ongewild het nieuwe kastje en kon niet meer terug. Is direct bekabeld en er zit verder niks tussen.

Het zappen is vanaf dag één traag geweest en gebleven en gaat niet op multicast.

Ik gebruik vrij vaak ondertiteling en dat is vaak bij series. Dan loopt het niet synchroon en is het niet te doen.

Het verspringen gebeurt met de dag steeds vaker en ik baal enorm, dat ik opgescheept zit met dit systeem. Ga zo bij iemand het nieuwe Ziggo kastje installeren. Als dat prima werkt dan is het einde KPN, want die krijgen hun shit gewoon simpelweg niet op de rit. Storing na storing en een klantenservice van lek-mijn-vestje...


@NicolevandenBroek62 

 

Hoe is de DIW7022 (KPN tv+ box) verbonden met de Experiabox of box12? (wat zit daar allemaal tussen).

 

Op een forum helpen vooral klanten elkaar.


ongewild

Je neemt toch bewust het nieuwe abonnement?

Wat is er mis gegaan opdat je het oude abo bent kwijtgeraakt? Wat heeft de tel. medewerker bijvoorbeeld allemaal beweerd?

…. had je nog Motorola kastjes die je moest omwisselen? Dat had gewoon binnen je bestaande abonnement gekund voor de Arris VIP2952.

Had je gebeld en gezegt dat je nieuwe kastjes nodig had of wilde. I.p.v. kastje omwisselen? Want zo is het wel vaker gebeurt dat klanten het nieuwe abonnement en TV+ box in huis kregen.


@NicolevandenBroek62

Wat bedoel je met maanden? (De DIW7022 is pas sinds eind januari verkrijgbaar).😉

Wat zijn precies de problemen waar je tegen aanloopt?

Bij mij loopt hij momenteel aardig soepel en ik ben nu dik tevreden.

Er komen om de 2 weken updates, soms zelfs nog sneller.

Zie ook hier, daar kan je ook op abonneren.


JanD schrijft: Wat bedoel je met maanden? (De DIW7022 is pas sinds eind januari verkrijgbaar).😉

Dat is nu toch al, bijna, 5 maanden @JanD 😉😁 (23 januari 2023)

@NicolevandenBroek62 .

Wat zijn de software versies voor onderstaande op je TV box. Zie Informatie.

KPN TV+ firmware. Deze moet nu zijn: 0.20.8

KPN TV+ app. Deze moet nu zijn: 1.111.2


@PeterG 

Ik schreef dat.

En inderdaad 5 maanden is maanden, maar ik ben eigenlijk benieuwd hoe lang hij / zij hem al heeft.

Vandaar de vraag.

 

Maar @PeterG hartelijk dank voor de aanvulling. 


Ik heb 'm al vanaf het begin en dat is idd 5 maanden geleden en het is kommer en kwel. Heb al meerdere fora-punten aangemaakt en tot op heden is het niet verholpen. Ipv alles weer uit te leggen, staat hier al veel beschreven: Zappen gaat langzaam met nieuwe tv+ ontvanger! en ik mis nog wat andere functies | KPN Community

Ik had geen keuze, heb er flink over geklaagd en ze hebben toegegeven, dat het zo niet had mogen gebeuren. Ik zit met de gebakken peren en het heeft simpelweg nooit naar behoren gewerkt.


Overigens zijn er weer een flink aantal nieuwe storingen bijgekomen.

Het verspringen neemt met de dag toe, dat je echt een volzin verder bent.

Ondertiteling loopt vaak 2 minuten prima en dan blijft het hangen op dezelfde zin.

Opgenomen programma's kunnen niet afgespeeld worden en als je dat toch probeert dan zegt het systeem dat je naar een of andere update of download van HBO moet? Terwijl ik dat niet eens heb.

Het zappen is en blijft in en in triest.

Het systeem start doodleuk meerdere keren in een uur uit zichzelf op.

Het is een gebed zonder einde...fix this!


Het verspringen neemt met de dag toe, dat je echt een volzin verder bent.

Ja. Ik had er net ook weer een. En allang niet meer alleen RTL 4. Ditmaal via de 'gewone’ smart-tv app i.d. Samsung. (maar de TV+ maakt daar ook gebruik van)

kpn-tv-11/tv-en-online-opname-rtl-4-slaat-stukje-over-594052?postid=1786032#post1786032 .


Hoi @NicolevandenBroek62 wat irritant dat je zoveel problemen ervaart. Dat is niet fijn. PeterG vraagt welke software je hebt. En heb je de ontvanger nog weer een reset gegeven? Meest zou toch wel opgelost moeten zijn.

Je hebt de ontvanger nog steeds bekabeld aangesloten? Ik zie alleen niet zo snel welk modem je hebt? Heb ik daar in het andere topic overheen gelezen?


Inmiddels zit het TV Apps Team er bovenop, @Bart_Z .

Zie hier in mijn topic hierover 🙂.


Hoi @NicolevandenBroek62 wat irritant dat je zoveel problemen ervaart. Dat is niet fijn. PeterG vraagt welke software je hebt. En heb je de ontvanger nog weer een reset gegeven? Meest zou toch wel opgelost moeten zijn.

Je hebt de ontvanger nog steeds bekabeld aangesloten? Ik zie alleen niet zo snel welk modem je hebt? Heb ik daar in het andere topic overheen gelezen?

Ik ben momenteel weer aan het werk in het buitenland en kan even niet kijken wat de software is? Tenzij ik dat online ergens kan checken?

En ja, die problemen houden maar niet op. En ja, alles is bekabeld aangesloten.

Ik hoop dat er onderhand eens wat rust in dat kastje komt, maar toch ook wat meer snelheid, want dit is gewoon niet te doen.


Hoor graag weer van je als je thuis bent. Want dat trage hoort echt al wel verledentijd te zijn. 


Ik ben momenteel weer aan het werk in het buitenland

De dips in opnamen zitten ook in die voor de app. Ook in het buitenland te gebruiken. Want daarvoor maken TV+ en online gebruik van hetzelfde (opname) platform. De dips zijn nu gelukkig goed op het vizier van het TV Apps Team.

En de verspringen hebben daar dus helemaal niet mee van doen.

Traag zappen heb ik hier op de DIW7022 al lang niet meer. Dat zou kunnen zitten in koper of glas, internetsnelheid, aansluitmethode etc.

Als ik iets ondertiteld wil zien kijk ik meestal de opname. Dat gaat beter. Opgenomen van een live programma ligt ook dan de ondertiteling iets anders. Staat er (journaal) vaak ook bij.


Dat verspringen? Dat is en blijft aanwezig.

Inmiddels blijft het beeld ook gewoon een paar seconden stilstaan! Dus niet alleen verspringen maar ook stilstaan.

En nog gekker? Ik kan opnames niet meer terugkijken, want dan geeft ie foutmeldingen dat ik HBOMAX moet installeren (nooit gebruikt!). En in de appstore is die hele app niet zichtbaar.

Morgen komt er een monteur, want ik zie door de bomen het bos niet meer.

En waarom kan men niet met 1 of 2 drukken op het huisje gewoon terug naar het beginscherm? Je moet of op OK drukken of op het zendernummer. 

Ook kan ik niet zien hoe lang een programma nog duurt, want de telling loopt simpelweg verder.

Doffe ellende is en blijft het.

 


Hi @NicolevandenBroek62! Gezien je aangaf dat er een monteur langs zou komen leek het me verstandig te wachten tot na dit moment. 

Heeft de monteur de oorzaak kunnen vinden?


Nee, helaas is het daarmee niet opgelost. Sterker nog: ik krijg nu nog meer haperingen in live uitzendingen. Niet alleen verspringingen, maar ook stilstaand beeld van enkele seconden.

Ik heb een nieuwe box gekregen en alles is gereset en alsnog werkt het niet.

Het feit dat de afstandsbediening niet werkt op de Philips tv, had de monteur ook nog nooit meegemaakt. Waarom het systeem blijft vragen om het updaten van de HBOMAX app, die ik nog nooit van mijn leven heb aangezet? Ook dat had ie nog nooit gezien. En ik kan nog steeds niet alle opnames terug kijken...


KPN los die problemen aub eens op? Ik blijf maar herstarts krijgen uit het niks, haperingen en seconden die overslaan. Het geluid loopt niet volledig synchroon. Maar om de zoveel tijd krijg ik steeds HBOMAX foutmeldingen en start ie dat automatisch op? Gebruik ik niet eens! Los het onderhand eens op @KPNwebcare?

 


@NicolevandenBroek62 het ticket stond nog open. Ik heb hierin de opmerking toegevoegd dat het niet is opgelost. En welke melding er vanuit de HBO app komt. 

Ik snap de frustratie. Ik reken ook op je begrip. Onze monteurs kijken eerst naar de meest waarschijnlijke oorzaak en werken vanuit daar verder naar de oplossing. Nu deze stappen het niet hebben opgelost kijken we naar de vervolgstappen. 

Mijn excuses voor de blijvende problemen. 


 

Waarom weet de helpdesk van jullie KPN hier niks van? Dit lees ik op een andere vraagstelling en beantwoordt door jullie KPN TV Apps Team:

“Oorzaak gevonden in encoder software, helaas een echte bug en niet iets wat met een instelling opgelost of omzeild kan worden. De bug wordt hersteld, hopelijk kwestie van dagen nog, maar er kunnen potentieel veel beren op de weg komen, dus het is nog een flinke slag om de arm. Helaas!”

Ik heb deze problemen ook al een hele tijd, het blijft overslaan, het staat seconden stil, krijg nieuwe reset/restarts om de haverklap en ergste? Ik heb constant dat het beeld zichzelf reset en dan vraagt om een update van HBOMAX. Dat gebruik ik niet eens.

Vorige week is er een monteur geweest, nieuwe apparatuur en voor vandaag zou er weer een specialist kijken. Die weet niet eens af van de door u hierboven genoemde melding!? Dat er dus daadwerkelijk een bug gevonden is @TV Apps TeamWaarom weten die mensen hier niks vanaf? Het lijkt wel alsof het langs elkaar af komt. Nou komt er straks wéér een monteur, wat moet die beste man/vrouw komen doen? Heb ze nu wederom op dit forum gewezen en de door jullie gevonden bugs en hopelijk wordt mijn probleem daarmee ook opgelost. 

Het langzame zappen, de foutmeldingen en de automatische restarts? Wat is het toch doffe ellende… Dit mag nu onderhand écht wel eens opgelost worden.


Het langzame zappen, de foutmeldingen en de automatische restarts?

Hmm, @NicolevandenBroek62 . Van deze 3 gemelde issues heb ik, en veel anderen (anders wel véél meer klachten hier) écht geen last meer.