Skip to main content

Al maanden valt beeld regelmatig uit bij interactieve tv. steeds even zwart. Experia Box V10.

Alles al geprobeerd

  • Uit en aan zetten
  • resetten
  • tv ontvanger (Arris) vervangen door tweede exemplaar
  • utp kabels vervangen

tv kijken via KPN app op Samsung TV werkt dan wel goed.​​​​​

 

Admin: titel aangepast i.v.m. volledigheid

Welkom op het forum @Harry nieboer. Als het beeld wegvalt is het lastig kijken! Je hebt al het een en ander geprobeerd begrijp ik, ik ben naar nog wat extra dingen benieuwd. Dit merk je met 2 verschillende tv-ontvangers dus, op dezelfde plek? Had je daarbij alleen de ontvanger omgeruild, of ook de HDMI kabel? En hoe deden beide ontvangers het op een andere tv? Ik heb ook benieuwd hoe de tv-ontvangers verbonden zijn met de Experia Box, is dat met een directe kabel of met een draadloze verbindingsset?


Hallo Jasper,
Bij mijn pakket zaten twee ontvangers, waarvan steed één gebruikt. Om te checken of het aan ontvanger lag heb ik de gebruikte omgeruild met de tweede die nog in doos zat.

Toen probleem bleef ook HDMI en UTP kabels verwisseld. Experia naar ontvanger is 1,5 meter UTP.

Wij hebben geen andere TV, dus dat kunnen we niet controleren.

Kort na laatste update van ontvanger (8-10 dagen geleden), nog twee keer zwart beeld gehad. Nu al paar dagen niet. 

Als ontvanger steeds zwart gaf, konden we wel via de KPN Itv app op de Samsung TV kijken.

Harry


@Jasper Ik volg dit topic omdat ook wij hier af en toe last hebben van zwart beeld voor een paar seconden. Dat is iets wat optreedt sinds het nieuwe menu en migratie naar het nieuwe tv-platform. Daarvoor hadden wij er nooit last van. Echt nooit.

Alles bekabeld aangesloten op de experiabox, dus geen devolo's in het netwerk.  


ter verduidelijking: als ik zwart beeld zeg, dan bedoel ik dat het beeld herhaaldelijk even een paar seconden zwart is, voor langere tijd. Daardoor mis je steeds stukken en is practisch niet met plezier te kijken.


De afgelopen weken hebben wij hier af en toe een probleem waar we vóór die tijd nooit last van hadden: dagelijks gaat af en toe het beeld voor een paar seconden op zwart. Dit is zowel bij opnames als bij live-tv.

ik heb alles geprobeerd: reset van de tv ontvanger, reset van de experiabox, etc.

 

Admin: samengevoegd met topic over hetzelfde onderwerp


Duidelijk, dan kijken we verder. Beide ontvangers die je hebt zijn de Arris 2952 dus @Harry nieboer? En heb jij hetzelfde model @Katana321? Zou een van jullie een filmpje kunnen maken van wat er precies gebeurt op dat moment?


Duidelijk, dan kijken we verder. Beide ontvangers die je hebt zijn de Arris 2952 dus @Harry nieboer? En heb jij hetzelfde model @Katana321? Zou een van jullie een filmpje kunnen maken van wat er precies gebeurt op dat moment?

@Jasper ik heb boven de 2952v2 staan, maar daarop heb ik het (nog) niet gezien.

Ik heb het wél gezien op de 5202, die beneden staat. Ik ga het voor jou precies in de gaten houden en noteren wat er gebeurt (welke zender, of opname, datum en tijdstip). Ik ben bang dat een filmpje maken niet gaat lukken, want het is steeds maar een seconde of 2. Zo snel kan ik mijn mobiel niet erbij pakken...


@Jasper  Het lijkt erop dat dit toch echt vaker gebeurt. Ook hier lees ik precies wat ik ervaar sinds het nieuwe menu/tv-platform.


@AadvF; ik heb jouw nieuwe topic even samengevoegd met dit topic, waar anderen dit ook aangaven. Welke tv-ontvangers heb jij van ons?

@Katana321; dank voor het seintje voor dat topic, er zijn zo te zien meer signalen inderdaad. Ik kan me voorstellen dat een filmpje voor zo’n korte tijd lastig is, als je de telefoon vast hebt is het alweer voorbij en om nou de hele dag te gaan filmen in de 'hoop’ dat het gebeurt is ook niets. Ik ben benieuwd of je het op beide ervaart, en of het tegelijkertijd optreedt. 


Dag Jasper, een Arris volgens mij


Weet je ook welk type Arris @AadvF? Dat kan of een VIP 2952 zijn, of een VIP 5202. 


@Jasper  Ik heb twee maal de Arris VIP 2952 V2.

De experiabox is een V10 (dus niet een V10a).

Krijg de laatste tijd ook af en toe (vanuit programmagids terugkijken) de melding:

 

Afspelen mislukt

Het programma kan niet worden afgespeeld door een probleem in het netwerk.

Probeer het later nog eens

(STB-zap-01 - Video niet gevonden)

 


Dag Jasper het is een vip2952. Ik heb er twee in gebruik, in de slaapkamer en in de woonkamer. De woonkamer geeft de storing.


@AadvF; ik heb jouw nieuwe topic even samengevoegd met dit topic, waar anderen dit ook aangaven. Welke tv-ontvangers heb jij van ons?

@Katana321; dank voor het seintje voor dat topic, er zijn zo te zien meer signalen inderdaad. Ik kan me voorstellen dat een filmpje voor zo’n korte tijd lastig is, als je de telefoon vast hebt is het alweer voorbij en om nou de hele dag te gaan filmen in de 'hoop’ dat het gebeurt is ook niets. Ik ben benieuwd of je het op beide ervaart, en of het tegelijkertijd optreedt. 

@Jasper Ik heb het ook even aan mijn vrouw gevraagd. Zij vertelde net dat het verschijnsel zich voordoet op beide tv-ontvangers. En het gebeurt bij zowel live-tv als bij opnames.


@Jasper Wat nu te doen?


Het lijkt dus vooral op beide Arris ontvangers te gebeuren, wat ik van jullie begrijp. We geven dit door aan de ontwikkelaars, en zodra we meer van hen weten komen we er op terug.


Ik heb ook nog even gepuzzeld op het vraagstuk. Mijn Samsung TV heeft een Samsung-verdeelkastje (zit er standaard bij) waar alle bekabeling op wordt aangesloten zodat er nog maar één kabel als ‘backbone’ van het verdeelkastje naar de TV gaat, handig want dan dan loopt er geen tros kabels meer naar de TV. Ik heb de ‘backbone’ een keer losgehaald van het verdeelkastje, weer gekoppeld en sindsdien zijn de zwarte schermen verdwenen. Met een slag om de arm nog; ik wil het een paar dagen aanzien. Is het vrijdag 05 februari nog steeds ok, dan meld ik mij weer of eerder mocht het euvel weer terugkomen.  


Dat is een interessante puzzel inderdaad @AadvF, dat klinkt goed. Ik snap ook dat je dat nog even wil aankijken, de vraag staat in ieder geval nog uit bij de specialisten. @Katana321, heb jij ook zo'n verdeelkastje bij je tv? Naast hetzelfde type tv-ontvanger zijn er mogelijk meer gelijke factoren. Al kan ik me voorstellen dat het voor jou niet zo is, aangezien je het op verschillende tv's ervaart.


Dat is een interessante puzzel inderdaad @AadvF, dat klinkt goed. Ik snap ook dat je dat nog even wil aankijken, de vraag staat in ieder geval nog uit bij de specialisten. @Katana321, heb jij ook zo'n verdeelkastje bij je tv? Naast hetzelfde type tv-ontvanger zijn er mogelijk meer gelijke factoren. Al kan ik me voorstellen dat het voor jou niet zo is, aangezien je het op verschillende tv's ervaart.

@Jasper Nee, ik heb bij beide tv-ontvangers geen verdeelkastje staan. Beide tv-ontvangers zijn rechtstreeks met utp-kabel aangesloten op de Experiabox. Geen switch ertussen.


Dan is het type tv niet een gemeenschappelijke factor bij dit probleem, dan blijven we in afwachting van de specialisten.


Dit is wat ik bedoel met het zwarte beeld
https://vimeo.com/509883552/a6840e1d9c


Op het einde schakelen we naar de KPN app op de Samsung TV.
De witte vlek op het zwarte scherm is de reflectie van een lamp


Dit is wat ik bedoel met het zwarte beeld
https://vimeo.com/509883552/a6840e1d9c

Ik had verwacht dat de zwarte vlakken wat korter waren dan dit, dit is enkele seconden. Ik dacht dat het meer zwarte flitsen waren, ik snap nu helemaal dat het zo niet fijn kijken is!

 

Inmiddels heb ik ook een reactie van de specialisten gekregen, zij herkenden het niet. Daarom gaan we verder kijken:

Hoe zijn de tv-ontvangers verbonden met het modem, is dat met een kabel of met een draadloze verbindingsset?

Hoe zijn de tv-ontvangers verbonden met de tv zelf? Zouden jullie die kabel er eens uit en weer in kunnen doen? Misschien is het net zoals bij Aad daarmee te verbeteren.

Hoe vaak komen die zwarte momenten voor, is het de hele dag door bijvoorbeeld, of gebeurt het op specifieke tijdstippen of zenders?

Sinds wanneer doet dit zich ongeveer voor?

Hebben jullie de tv-ontvanger(s) voor de zekerheid ook opnieuw ingesteld?

 

Mogelijk kunnen we samen met deze vragen al naar een oplossing komen, en anders hebben we meer informatie om aan de specialisten door te geven. 


Ik herken het verschijnsel in het filmpje; wij hadden precies hetzelfde. Sinds het ontkoppelen en weer aansluiten van het Samsung verdeelkastje is het euvel verholpen.


Modem - tv-ontvanger = 1,5m UTP

TV-ontvanger - verdeelkastje Samsung = 1,5 m HDMI op HDMI 1

 

heb stappen AadvF gevolgd ( verdeelkastje helemaal losgehaald en weer aangesloten.

 

gaan nu testen. Probleem is al maanden.

beide TV ontvangers zijn een keer opnieuw ingesteld

wij kijken alleen ‘s avonds TV, dus ‘s avonds op verschillende tijdstippen.

 

als we overstappen naar KPN app op Samsung dan is TV wireless verbonden met modem (30cm afstand). Werkt zonder problemen.