Skip to main content

Zelfde probleem hier, zappen met VIP5202 gaat traag, beeld en geluid bevriest even, staat kort stil na zappen. Voorheen met HMB2260 ontvanger geen enkel probleem, direct beeld en geluid na zappen zonder enige (merkbare) vertraging.

Zie veel Posts over traagheid zappen met VIP5202, maar nog geen oplossing kunnen vinden. Is deze er wel?

 

Admin: Reactie afgesplitst en eigen topic voor je aangemaakt

Hoi @Otto73, over hoe traag hebben we het? Een seconde of veel langer? 

Heb je de ontvanger al gereset? Maakt dat nog verschil? 


Hoi @Bart_Z , het duurt gemiddeld tussen de 3 en 4 seconden vanaf het zap moment totdat de nieuwe zender weer normaal loopt (eerst zwart scherm, dan bevroren, dan pas beeld en geluid). Reset en frisse start van de TV ontvanger meerdere malen gedaan, evenals modem reset (fritzbox 7581) maar geen verbetering als resultaat.


Dat is best wel lang ja. Ik wil graag melding voor je maken. Zou je jouw profiel van gegevens willen voorzien. Hoor ik van je als je dat gedaan hebt. 


Hoi @Bart_Z , ik heb m’n profiel ingevuld, dank.


Hoi @Otto73. Bedankt voor het achterlaten van jouw gegevens. Wat een vervelend probleem. Ik zie dat je op dit moment nog geen abonnement bij KPN hebt. Ik heb daarom niet de mogelijkheid om dit intern door te zetten. Ik zou je willen vragen om dit te melden bij jouw huidige provider.


Hoi @Vikash, @Bart_Z , ik ben omgezet naar KPN en heb m’n KPN Klantnummer nu toegevoegd aan m’n profiel.


We hebben dit voorgelegd aan de specialisten. Elke ontvanger is net even anders. De 5202 laat eerst beeld zien en dan komt het geluid erbij als beeld en geluid gelijk lopen. Ik heb zo eerst geen mogelijkheid dit te versnellen. 


Hallo KPN, is er al een oplossing gevonden voor het trage zenderwissellen (zappen) waar ook ik sinds begin 2022 last van heb gekregen.? Als trouwe KPN klant vind ik dit nu wel irritant worden.


Wat is traag? Hoe lang duurt het ongeveer?

Want ik ben wel bang dat het niet sneller gaat en gewoon werkt zoals het hoort.


Goedemorgen, na mijn bericht op dit forum heb ik afgelopen weekend veel updates gehad op mijn televisie! En sinds zondagavond reageert het zender wisselen perfect.!!! Toch vreemd na een half jaar vertraging, stilstaan van het beeld en blokjes.


Nou dat klinkt wel super @MauGel. Maar inderdaad vreemd dat het zolang duurde. Fijn dat het nu opgelost is. Heeft in die update toch iets gezeten waardoor de samenwerking beter is geworden.Â