Skip to main content

Mijn moeder van 86 heeft al dagen geen tv. Nu moet ze zelf haar oude boxen opsturen, dan installeren. Waarom sturen jullie gewoon niet iemand langs. Dit is nu al de zoveelste keer.

 

Admin: titel aangepast ter verduidelijking

Goedeavond wat triest. Maar is er geen familie die dat voor u moeder die dat wil aansluiten. Kpn doet het niet zo gouw.🤔😢


Hallo @Toto01, welkom op het forum! Het wisselen van ontvangers via een serviceruiling als ze stuk zijn is altijd zonder monteur. Dergelijke ruiling kan via een servicepunt lopen. In dat geval moet de klant dan zelf (kan ook door iemand anders opgehaald worden zolang het ID van de klant aanwezig is) het oude apparaat inleveren op het servicepunt waarna het nieuwe apparaat meegegeven wordt. Het kan echter ook tegen betaling van €10 met een koerier. Die komt het nieuwe apparaat dan aan huis brengen en neemt daar dan de oude in.

Echter moet in beide gevallen het aansluiten van het vervangende apparaat door de klant of door familie/vriend/buur/bekende gedaan worden. Dit omdat we in de praktijk zien dat het voor de meeste mensen prima te doen is. Kabels hoeven bij het ruilen niet vervangen te worden. Dus in de meeste gevallen is het een kwestie van onthouden welke kabels in welke gaten zaten en ze in dezelfde weer steken.

Dat gezegd hebbende, het kan zeker voorkomen dat het iemand niet lukt om dit zelf te doen en dat er niemand in de omgeving beschikbaar is om te helpen. In dat geval kan er een monteur komen. Dit is dan wel een betaalde monteur. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden via de servicemonteurpagina op onze website, of via de klantenservice.