Skip to main content

Kun u aangeven waarom ik TV Noord niet kan ontvangen,gezien ik de meeste regionale tv zenders wel kan ontvangen

Waarom kan ik TVNoord niet ontvangen


Hallo @Blijven kijken hoe kijk je TV, via Digitenne of via de tv-decoder van KPN?

 


Hallo @Blijven kijken ,

Dit is een beleidskeuze die KPN enkele jaren terug heeft gemaakt. De reden hiervoor is dat de meeste mensen niet veel interesse hebben in het regionale nieuws aan de andere kant van het land. Je kunt daarom alleen je eigen regionale zender zien plus de aangrenzende provincies. OmropFryslan is wel landelijk te zien. 
KPN maakt altijd keuzes aan de hand van populariteit en kosten. Andere mensen zien juist weer graag TV5 of een Spaanse zender. Maar uiteindelijk moet KPN keuzes maken op basis van populariteit en kosten. De beschikbare ruimte voor zenders is eindig en niet onbeperkt. 
 

Op de KPN website kan je opvragen welke lokale en regionale zenders te zien zijn op jouw adres.

Lokale en regionale zenders met Interactieve TV | KPN

 


TV Noord kan via kpn bekeken worden in de volgende provincies:

Groningen, Drenthe en Friesland.

Alleen de provincies Friesland en Drenthe grenzen aan de provincie Groningen. De mediawet zegt dat providers de zenders dienen door te geven in de eigen provincie en de aangrenzende.

https://breedbeeldweetjes.wordpress.com/regionale-omroepen-bij-kpn-v-a-4-juli-2017/

Ze zenden ook uit via internet:
https://www.rtvnoord.nl/tv-radio

Sinds 4 jaar wil kpn niet meer de extra doorgifte kosten dragen ca. € 20.000 per omroep per provincie waar ze volgens de wet niet doorgegeven hoeven te worden. Die kosten hoeven dan dus ook niet doorberend te worden naar ons, de klanten! :relaxed:

KPN heeft alle regionalen indertijd benaderd om deze kosten zelf te gaan betalen. Dat wilden ze geen van allen. Alleen Omrop Fryslân heeft de PROVINCIE Friesland zo ver gekregen dat wel te doen.