Skip to main content

Hallo allemaal,

 

Ik vroeg mij af wat de beste kijkervaring is. De KPN iTV app op smart tv (Samsung TU7100 43”) of via de decoder (Arris VIP2952 V2 (ook op eerder genoemde tv aangesloten))? TV en decoder zijn allebei op het vaste netwerk aangesloten. Zelf lijkt het beeld van de decoder net iets beter, maar vooral het geluid van de decoder klinkt wat voller. Wat is jullie ervaring? Wat adviseert KPN qua beeldkwaliteit/stabiliteit?

Via de tv ontvanger is absoluut de beste kwaliteit. 


Via de tv ontvanger is absoluut de beste kwaliteit. 

Hallo @F.P. van Wijk als aanvulling op @Joep1965 , met de decoder dan ook rechtstreeks bekabeld op het modem en niet via wifi-punten, stroom-punten via stopcontact e.d.


Oke bedankt, de ontvangers zijn bekabeld aangesloten via een switch.


De switch moet wel igmp snooping ondersteunen. https://forum.kpn.com/kpncyclopedie-105/igmp-snooping-wat-is-het-en-waarom-is-het-belangrijk-456968


Ik gebruik deze switch: https://tweakers.net/pricewatch/327757/tp-link-tl-sg105-10-100-1000-mbps-desktop-switch/specificaties/. Bij de specificaties zie ik dat deze IGMP snooping ondersteunt, dus lijkt deze mij geschikt. Als router hebben we de experiabox V10. Voor een andere TV heb ik een HPV1405-5 switch, bij deze switch zie ik niet deze eigenschap, dus die kan ik misschien nog een keer vervangen.


Mee eens, het beeld van de ITV app is nog meer gecomprimeerd dan de HD kanalen.

Alleen de HD glas kanalen hebben de originele stream (661-670)

Dus via de KPN tv decoder heb je zo wie zo mooier beeld. 


Absoluut decoder. Ook qua bediening. Ik neem ook vaak op van BBC First. Die kan je wel kijken via de app, maar niet opnames daarvan. Dus ook daarvoor decoder.

Hier ook een 43 inch Samsung en het beeld via de decoder, ook een Arris vip2952, is wel mooier. Zeker als je glasvezel hebt met NPO, RTL en Talpa via 661 - 670 in nog betere kwaliteit.

Via de decoder heb je ook radiozenders. Via de app geen.